Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr a Richard patří k těm, pro které je pevná pracovní doba noční můrou. Chtějí být pány svého času a nikomu se nepodřizovat. Petr si navíc chce splnit svůj sen a stát se velkým hudebním skladatelem. Okovy běžného zaměstnání je oba děsí. Jenže peníze jsou nutnost a nějak se vydělávat musí. Co třeba obchod se lží? Problémy nastanou, když se lží přestanou jen obchodovat a začnou s ní žít i v soukromí. Oba si uvědomují, že se jim situace vymyká z rukou a že je potřeba něco udělat. Snad je láska silnější než lež... Ale není nakonec láska tou největší lží v jejich životě? Kdo nakonec vystoupí z bludného kruhu? Petr, nebo Richard (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

rushid

Tak s lehkým zpožděním odpovídám:))

 

"Tito lide pokladaji Magnuskuv brak za regulerni soucast kinematografie a ve finale se velmi divi, ze je ta poucenejsi cast publika odsuzuje, jelikoz se kvuli vlastni neznalosti nebo spis ignorantstvi zaradili do kategorie hlupaku. Dneska se jim rika "obycejni lide"."

 

Já bych lidi nepodceňoval. Nevím kolik si jich naivně myslí, že tyhle filmy jsou regulérní součást kinematografie, ale faktem je, že podobný brakový filmy jsou prý jedním z důvodů menší návštěvnosti kin. Lidi prostě mají zafixováno, že tam hrajou kraviny. Takže tak tupý zas nebudou, i když jejich vkus je věc druhá:) Podobný filmy ke každý kinematografii prostě patří. Jen u nás některý lidi neví, kde mají jejich ty jejich sračky místo. Zcela nesmyslně je cpou do kin (např. Kučera a jeho Poslední výkřik), když v porovnání se špičkovýma americkýma výrobkama pak vypadají jako chudý příbuzný.

 

"Ja si proste myslim, ze nase kinematografie ma tolik problemu a je tak krehka a zranitelna, ze si Magnusky nemuze dovolit."

 

To by samozřejmě platilo ve chvíli, kdy bychom byli totálně v prdeli, jako např. na Slovensku v půlce 90. let. Jenže česká kinematografie zcela s vážnou tváří chrlí filmy jako Poslední plavky, Bitva na bitevním poli nebo Hranaři a v těch horších případech různý Jedlíky atd. Pokud si tohle může dovolit, tak je na tom pořád ještě dobře.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Mimochodem, Obchodniky jsem vcera konecne videl a ohodnotil. To ze jsem se dival na pracovni verzi me napadlo asi ve tretine filmu, kdy uz tech podivnosti ve filmu bylo i na Magnuska podezrele mnoho. Nepamatuji podobny preslap. Ale naprosto to zapada do kontextu.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Pozde, nevsimnul jsem si tvuj komentar. Pojdme na to pres cisla. Magnuskovy filmy v poslednich letech zacinaji tvorit nezanedbatelne procento celovecerni ceske produkce. 80% lidi kteri chodi do kina nema rado film a nerozumi mu. Valna vetsina z nich nepozna dobry od spatneho filmu. Jdou do kina, protoze jsou tam herci, hlasky, efekty a kozy. Tito lide pokladaji Magnuskuv brak za regulerni soucast kinematografie a ve finale se velmi divi, ze je ta poucenejsi cast publika odsuzuje, jelikoz se kvuli vlastni neznalosti nebo spis ignorantstvi zaradili do kategorie hlupaku. Dneska se jim rika "obycejni lide".

Ale ono je to skutecne spis na dlouhou debatu. Ja si proste myslim, ze nase kinematografie ma tolik problemu a je tak krehka a zranitelna, ze si Magnusky nemuze dovolit. Proto neberu ani tvuj argument s Cormanem.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Magnifuk

Magnifuk (hodnocení, recenze)

Fill16

Autorovi tuhle nepodařenou produkci samozřejmě taky nepřeju, ale jestli chci být trochu objektivní - na jinej film bych se v tv znovu, kvůli tomu, že to producent posral, asi taky nekouknul..   ..to už by muselo bejt.. 

btw. ten předchozí koment na mě jsem nestihl.. :/

Fill16

Fill16 (hodnocení, recenze)

Někteří lidé by měli po dnešní tv projekci přehodnotit své ukvapené komentáře, obzvlášť co se zvuku týče. Pěknej hnus, co se stalo. Tohle bych nepřál žádnému autorovi filmu, je to ostuda produkce.  Takhle teda ne ... Jinak film se mi líbil, příjjemně mě překvapil a hudba je skvělá, resp. aspoň ta malá hrst toho, co jsme mohli v té odvysílané pracovní verzi slyšet.  Zatím se tedy hodnocení zdržím, počkám si až uvidím finální verzi.  Autoři a štábe - nedejte se! :)

na příspěvěk reagoval Magnifuk

Uživatel Fill16 smazal svůj příspěvek.

Magnifuk

Magnifuk (hodnocení, recenze)

Démonizace Magnuska je asi na místě. :D Do televize poslala produkce kopii s pracovním zvukem, bez titulků a hudby.. :)) Od hodnocení už mě to ale stejně nezastaví.. 

na příspěvěk reagoval Fill16

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

rushid

Tak popravdě mi to křižácké tažení proti Magnuskovi a např. i proti Troškovi přijde legrační. Ano, Magnusek točí sračky, ale alespoň točí. Je to prostě tvůrce, který vyrábí exploatační i jiné žánry kvůli zisku. Nepamatuju se, že by se někdo neustále mravokárně pozastavoval nad producentskou filmografií Rogera Cormana, který sekal jako na běžícím pásu často velmi špatný béčkový škvár. Magnusek sice natáčí zhovadilosti, ale jsem za to rád. Mám rád špatné filmy a díky němu je alespoň česká kinematografie o něco pestřejší. Navíc obsazuje staré zapomenuté herce, na které ti mladí a perspektivní už dávno zapomněli. A třeba na základech podobných hovadin jednou vyroste obstojná žánrová kinematografie. Ve vší úctě totiž radši uvidím kterýkoliv díl špatných Bastardů, než např. Indiánské léto a jemu podobné.

 

PS: Pokud se někomu nelíbí Magnuskova díla a cesta jakou se česká kinematografie ubírá, má jedinečnou šanci. Přestaňte hoši chodit do hospod a intelektuálních kaváren, kde rozebíráte kraviny.  Sedněte si doma k počítači a napište scénář, ze kterýho si všichni sednou na prdel. Nebude vás to stát nic, jen váš volný čas. A ten byste stejně trávili v podnicích pochybné pověsti konzumací alkoholu a plkáním intelektuálních zhovadilostí:)

na příspěvěk reagoval rushid

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

janosban

Ne, nikdo nechce nic zakazovat. Ale je potreba neustale a vsude zduraznovat, ze to brak je. A Magnusek neni ani reziser, ani producent. Jenom vyzrany harpagon.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

janosban

janosban (hodnocení, recenze)

rushid

Ale to mi zase podsouváš něco, co jsem neřekl - že mezi Magnuskem a Kurosawou nic není. Jen mi vadí, že tu jsou lidé, kteří si osobují ve své nabubřelosti právo určovat co je vkusné, hezké a co ne. Co říkám je, ať to necháte na divácích a na trhu. Rodokapsy a červená knihovna (i třeba za první republiky) byl také brak a škvár, ale nikdo tomu neupíral právo na existenci. To samé ale platí i o filmu. Přeci nechcete někomu zakazovat na co se má a nemá koukat a naopak někomu přikazovat, co vidět musí. Nechte to na divácích. A když ti poznají, že za některé filmy nemá cenu utrácet velké peníze, tak na ně prostě přestanou chodit. A výroba filmů, i těch slabších, pořád stojí mraky peněz...

na příspěvěk reagoval rushid

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

janosban

Vis, ono na cele veci je naprosot nejhorsi ta infantilizace a cernobilost, ke ktere se prave ty uchylujes. Ty vlastne rikas, ze mezi Kurosawou a Magnuskem nic neni. Jenomze ono je - kvanta slusnych tvurcu a del bez vetsich umeleckych ambici, kteri se ale neuchyluji ke smire.

A to ze nechavas na luze aby rozhodla o vetsinovem vkusu presne odpovida naturelu techto dni. Jenomze ono to tak neni. Vkus musi urcovat ti, kteri k tomu maji predpoklady, vzdelani, zkusenosti.

Nejchutnejsi pokrm na svete je kravske lejno. Ty miliardy much se prece nemuzou mylit..

na příspěvěk reagoval janosban

janosban

janosban (hodnocení, recenze)

Já jsem film zatím neviděl a ani si nejsem 100% jistý, zda ho uvidím, ale přijde mi, že Magnuska šíleně démonizujete. Vůbec nebudu hodnotit obsahovou a formální kvalitu filmu, trailer mi přišel (hlavně technicky) dosti úděsný, ale fakt, že se někde objeví Tomáš Magnusek v cameo roli a bojovníci za to správné umění ihned začnou zvedat prapory a ostentativně se proti tomu vymezovat, mi přijde trochu úsměvný... Ano, vím, že tento film i koprodukoval. Ale nechte to prosím na trhu a na divácích. Pokud ty filmy budou mít stále špatnou kvalitu či klesající úroveň, tak se to rozkřikne a lidi na to zkrátka nebudou chodit. Ale pokud se to nebude líbit "intelektuální frontě", co si před spaním pouští Kurosawu a kina budou plná, tak pak mají tyto filmy stejné právo na existenci jako ty ostatní. Nedělejte z jednoho člověka démona, který zabíjí českou kinematografii. Je to hloupé - spíše to více než o čemkoliv jiném, vypovídá o stavu společnosti jako celku. Chování trhu i v oblasti kinematografie je mocnější než se může zdát. Vím o čem mluvím, sám jsem několikrát dostal silně přes prsty a asi jsem si to zasloužil...

na příspěvěk reagoval rushid

Hanka_M

Hanka_M (hodnocení, recenze)

Je vidět, že nikdo z vás tento film ještě neviděl. Byla jsem na tom ve Zlíně a musím říci, že s Magnuskem tento film nemá vůbec nic společného. Je to úplně něco jiného, jiný styl humoru, jiný způsob vyprávění a inteligentní postavy. Hudba exkluzivní a výkon Lenky Zahradnické ještě lepší... Byla jsem překvapena, že z Magnusfilmu vyšlo něco, co má vkus a co je mi alespoň trochu sympatické. Za milé překvapení jsem proto hodnotila naplno. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

2mig1

2mig1 (hodnocení, recenze)

ať už s tim má magnusek cokoli spolenýho, zásadní je koncepce, která je magnuskovýho typu.. seberu vypatlanej námět, obvolám všechny, kteří dosáhli ve vodách českýho šoubyznysu důchodovýho věku, k tomu pár lidí z talentových soutěží (za uvrtání nedvěda vás k smrti nenávidim, je to můj oblíbenec) a pak natočit co nejlevnějc paskvil, kterýmu budu řikat film a budu za něj chtít od lidí vstupný v kině.. pokud se něco takovýho rozhodnete natočit příště (což doufám, že ne, protože patrikus nemá dle traileru ani talent herecký a bohužel ani skladatelský, což už lze posoudit i dle jeho předchozích počinů), tak to prosím dejte na youtube a neokrádejte lidi.. aha, že ona je to biografie??!!

Uživatel patrikus smazal svůj příspěvek.

gergon

gergon (hodnocení, recenze)

patrikus

Pokud nemá s tvůrčí stránkou Magnusek nic společného, proč je v zajímavostech uvedeno, že je spoluautorem scénáře??? Ale chápu proč se snažíš od něj dát ruce pryč.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

patrikus

Rad bych uvedl na pravou miru, ze je to (doufam) vsem u prdele. A za pouziti slov "tvurci" a "Magnusek" ve stejne vete by mely byt prisne tresty.

patrikus

patrikus (hodnocení, recenze)

Rád bych uvedl na pravou míru, že společnost Magnusfilm je pouze distributorem tohoto snímku, byť si v něm Tomáš Zahrál i malou roličku. S tvůrčí stránkou tohoto biografu nemá Tomáš Magnusek nic společného. 

na příspěvěk reagoval rushid, gergon

Pangi

Pangi (hodnocení, recenze)

Já tomu nemůžu uvěřit...na tohle že by šel někdo za 179 korun do kina?????

Uživatel patrikus smazal svůj příspěvek.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

A opet, Goldflam, Pavlata, Hapka.. proc to delaji? Proc to vsichni Magnuskovi zerou?

Whoossain

Whoossain (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že Šícha má na svědomí jak Bastardy, tak Školní výlet a v celym projektu je namočený i velmistr českého braku Magnusek, očekávám megasračku. Je jasný, že Magnusek a spol. se mstí filmovým divákům. Otázkou je za co vlastně?

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Kladivo na Carodejnice moze so zavistou o "kvalitach" tohoto filmu len snivat ...... BUHAHAHAHAHAH ..... 

Uživatel parody smazal svůj příspěvek.

Rosalinda

Rosalinda (hodnocení, recenze)

Tak já jsem zvědavá. Třeba to bude překvapení roku na poli české kinematografie ;-)

Reklama

Reklama