Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Drama?? Já se výborně bavila, místy jsem se i hlasitě řehtala a jen o chvíli dřív než Jitka Čvančarová jsem pronesla tutéž hlášku: "To je prdel...". Námět tak trochu připomínal můj oblíbený film Život v sedmém nebi a zřejmě mi sedla i postava vysloužilého rockera, pro ty mám tak nějak slabost, a to celé završila výborná hudba (nejen) Michala Pavlíčka. Chápu, že pro mládež možná nuda, ale za mě čisté čtyři hvězdy a pochvala České televizi za příjemně strávených 90 minut. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Road-movie, která je minimálním kýženým standardem televizní tvorby. Dost slušný scénář, jehož potenciál být trendy, in a cool aspoň v parodující poloze se do realizace přes snahu zúčastněných moc nepřenesl a při slabší vypointovanosti scén zůstal jen v úpornosti snaživě bigbítových, anglicky ( občas falešně ) zpívaných předělů. Trpké, že nejlepší z filmové hudby (M.Pavlíček) je kromě kytarových verzí starých pecek zvonění mobilu. Ale dost rock`n`rollu ! Co bude s tím rozvodem ? 2-3* ()

Reklama

honz

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh, který není ničím výjimečný a nemá čím zaujmout. Rádoby vtipné scény mi k smíchu ani trochu nepřišly, herecké výkony byly místy podprůměrné (pravda - mnoho skutečných herců zde vážně nebylo). Ale např. Ondřej Pavelka nebo Vanda Hybnerová - dle svých možností v rámci scénáře - už celou tu nudu ani nemohli zachránit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý nápad a je tu z něj vykřesáno několik zajímavých situací. Co ale nechápu, je, proč se to tak táhne. Máme tu rockera a motorkáře, ale celé se to vleče maximálně v tempu zakouřeného barového blues. Kdyby to mělo rockový drajv, mohl to být dobrý film, takhle je to jen lehce zapomenutelný průměr (50%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sejít z cesty se dá i tím, že natočíte podobný film. Když tvůrcům odpustíme narychlo spíchnutý hodně nevěrohodný námět, některé scény prostě odpustit nelze (policajti v hospodě, hospodská, většina scén, kde se vyskytuje Jitka Čvančarová, dost hrozná hudba Michala Pavlíčka, která mi připomněla situaci, kdy na jednom Čarodějálesu začal hrát Visací zámek a já si říkal, proboha... a fakt nepovedený vtipy: "Kdybys šoustala, tak se nemusíš takhle dřít"). Vašek Neužil i Olda Navrátil dobrý, ale proč se tu o Hybnerové mluví jako o dvacítce a ona přitom vypadá jak maximálně o dva roky mladší Halina Pawlowská? Přes to všechno, existují ve světě televizním i horší věci. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v lokacích v Brně, na Vyškovsku, v Pelhřimově a taktéž přímo na dálnici D1 a v jejím nejbližším okolí. Natáčelo se i na Slovanském ostrově v Praze, v Olomouci a v bývalém lomu Drysice. (Lynette)
  • Ačkoliv si Jitka Čvančarová dává pozor, aby v žádném filmu nebo na veřejnosti nebyla odhalena, objevily se po natáčení se na internetu fotky z jedné ze scén, na které je vidět ňadro. (Wade)

Reklama

Reklama