Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

LeoH 

všechny recenze uživatele

To mě zas jednou na něco vytáhlo dítě na filmovce, za odměnu mu musím pustit ty původní universalovské horory z 30. let, s kterými si to tak laskavě pohrává. Zbytek za mě řekl kamarád Martin Č.: „Kolik takovejch filmů jsme ještě tenkrát neviděli? A proč jsme neměli ty dětský vysílačky? Nenávidím komunisty ještě o něco víc.“ ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Dětsky nádherně naivní a zábavně natočený horor převážně pro mladší publikum. Studio Stana Winstona se zde předvedlo ve velkém stylu - masky dobově nezaostávají a posouvají Záhrobní komando na zasloužený nadprůměr. Stejně tak povedené skloubení hororu a komedie. Se scénářem je to trošku horší - je plný klišé a předvídatelný pro hororem zkušeného diváka....pro děti však zcela postačující. Své cíle Monster Squad splňuje dokonale. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí je úvod připomínající ty nejlepší gotické horory. Hřbitov, zámek, rakve, netopýři, Dracula, rituál, Van Helsing... Pak se ocitneme o sto let později a už je to hlavně zábava. Občas se objeví působivý obraz, jako je třeba scéna v bažině, ale jinak je vše postaveno na omladině soupeřící s monstry. Občas vtípek, žádná řachanda, jen pro pousmání. Po technické stránce sympatické, trikově obstojné. Když běhají modré blesky po Frankensteinově monstru v rakvi, je na ně radost pohledět. A najít pannu, to není jen tak! Závěr napínavý, byť divák tuší, že zlo by mělo být poraženo. Ani nostalgie mne ale tentokrát nepřinutí k lepšímu hodnocení. Fajnové, leč pro mne už tak trochu omšelé... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další nostalgická záležitost. Jako dnes si pamatuju VHSku kde byly dva filmy. Prvním byl Pozdrav z cest do pekla a druhým filmem bylo právě Záhrobní komando. A právě tahle videokazeta patřila v dětství k těm nejpouštěnějším.  Záhrobní komando se jako horor moc nedalo brát ani tenkrát natož nyní. Dnes by se u filmu nejspíš nebály ani ty nejmenší děti.  Spíš bych to bral jako rodinný film kde nechybí humor a hororový je tu v podobě monster - Drácula, Frankensteinovo monstrum, Mumie, Vlkodlak a Jožin z bažin. A tahle hororová cháska se snaží narušit rovnováhu mezi zlem a dobrem.  A v tom jim má zabránit parta kamarádů. Nemůžu si pomoct. Bavilo mě to tenkrát a bavilo mě to i dnes. Tohle byl povedenej návrat do mých dětských let. Je to taková nenáročná oddychovka, která dokáže pobavit celou rodinu. Nějakým nedopatřením jsem tady tomu dal 3 hvězdy. Podle mě si to ale zaslouží minimálně 4 hvězdy. Pro mě osobně tenhle film má ještě daleko větší cenu. Takže to dnes napravuji a dávám tomu né čtyři ale rovnou plnej počet hvězd. Určitě si tenhle film budu pouštět častěji. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Jedná se o skvělou poctu starým universalovským monstrům a hodně zábavnou hororovou komedii. Na druhou stranu je tu několik různých klišé a trapných chvilek, které by mi asi když by mi bylo deset nevadily. Drákula mohl mít větší charisma, tmavší vlasy, maďarský přízvuk, nepoužívat dynamit a neříkat malý holčičce "bitch" :-) Ostatní monstra se povedla. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je propleten odkazy na spoustu hororových klasik. Napříkald hlavní postava Sean (Andre Gower) v první polovině filmu nosí tričko s nápisem "Stephen King rules". V druhé polovině pak nosí svetr, jenž svými červeno zelenými pruhy nápadně připomíná svetr Freddyho Kruegera z Noční můry Elm Street. (Alfréda)

Reklama

Reklama