Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (199)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milý příspěvek do téměř mrtvého žánru kanibalských filmů, který vytěžil maximum (ale ne všechno) z filmů uvedených v závěru titulků. Nádherná příroda, naivní mladí Američané (kromě jejich vůdce) a domorodci, kteří jakoby vypadli z filmu Maska rudé smrti. Zde těžko vymýšlet něco originálního, takže poučený divák jistě překvapení nečeká. Omladina se vydá do Amazonie, při návratu se porouchá letadlo (moc hezké přistání v bujné zeleni okořeněné např. setkáním se stále se točící vrtulí), zajmou je divoši...no a pak už se chystá hostina. Chyběly mi souboje zvířat na život a na smrt (nojo, dnes by neprošly) i naražení na kůl, které se nabízelo. Zajímavým momentem bylo využití marihuany, kdy se člověk musel smát společně s domorodci - nejrozkošnější pak bylo děvčátko prchající s obří nohou. Vůbec se u filmu hodně nasmějete. Omladině jsem samozřejmě přál to nejhorší, těšil jsem se na rituál s pannou a na to, jak bude skoncováno s největším hajzlem. Ne všeho jsem se dočkal...ale nechť. Snad jen ti mravenci byli příliš digitální (v originále použil Deodato skutečné). Gore umírněné, to mne do jisté míry zklamalo. I tak se jako fanoušek žánru přikloním k vyššímu hodnocení, byť na Deodatovy Kanibaly tohle prostě nemá. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Znám jednu krásnou džungli a v ní temnou ves, tam žijou lidožrouti a ty se sváčo třes. Aneb kdo neochutnal člověčinu, jakoby nežil ( Osobně jsem se několikrát kradla večer do místní márnice pro stejky, takže lidožrouty plně chápu ) . Jako klaďáky tu máme partu mladých, tupých aktivistů, co jedou do Chile zachraňovat protestem vyhlazení místních obyvatel džungle a ty to tak dojme, že je pak samou láskou sežerou. Aktivisti už se netváří moc nadšeně, že se jim povedlo místní křováky zachránit, naopak toho hořce litují. Každej z nich se se stresem, kterej v zajetí prožívaj, vyrovnává jinak. Někdo sere do kouta (doslova), někdo si honí, další hraje na píšťalku...A jeden po druhém se stávají hlavním chodem vesničky. Film je klasická Rothovina - krvavé a občas celkem vtipný viz zhulení kanibalové. Na prdel mě to neposadilo, ale po těch sračkách, s označením horor, co jsem viděla nedávno, je to příjemná změna. PS : Nic proti Justýně, je to klasická blbka co jí člověk přeje smrt, takže pohodová hlavní hrdinka, ale škoda, že místo ní nejela protestovat židovka. Ta byla více šukézní a navíc měla mozek. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut bylo nesnesitelných. Nedělo se lautr nic, pokud člověk nepočítá plánování nesympatických individuí, které se chtějí jet do deštného pralesa připoutat k buldozeru. Když se pak konečně hlavní hrdinové dostali do spárů rudochů, kterým vládne docela sympatická šamanka a srandovní mistr popravčí, zdálo se, že se začne blýskat na lepší časy, protože seznamovací porcovačka byla opravdu výživná a já jsem doufal, že podobných chuťovek nabídne film víc. Jenže chyba lávky. Děj se pak přesune do klece, kde se vězni baví sraním, honěním, sebevražděním a dalšími podobnými kratochvílemi, kterými dávají najevo, že jsou to retardovaní idioti neschopní souvislejší myšlenky. Jo, občas nějaká krev vystříkne nebo se natáhne střevo, ale nejedná se o nic, co by budilo silnější dojem. Vše korunuje závěr, ve kterém mě hlavní hrdinka opět přesvědčila, že je totální kráva. Nevím, proč jsem od Rotha vůbec očekával něco kloudného. 30% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Eli je Eli. Někomu sedí, někomu ne. Já mám toho týpka docela rád, je to správnej nadšenec je vidět, že ho to baví a tak to má být. Film nenudí, gore je celkem dost a když vezmu kanibalské horory současnosti tak rozhodně patří k těm lepším. Týpek z plakátu je dobrej masér a ta jejich vůdkyně taky. Silnější 3* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Roth je pokrokový rozprávač - ako prvý v kinematografii ukazuje, že obete väznené v klietke kanibalov sa musia tiež občas vykadiť. A že malé kanibalčatá to môže náramne pobaviť. Nie kvôli tejto scéne je ale Green Inferno malomyselným filmom. Tým je pre scénár - súvislosti, nakladanie s postavami, rádoby “wao” bodka na záver, atď. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Snímka je plná odkazov na slávny film Ruggera Deodata Cannibal Holocaust (1980), pretože je to jeden z najobľúbenejších filmov režiséra Eliho Rotha. Samotný názov The Green Inferno bol taktiež pracovným názvom spomínaného filmu, neskôr bol zmenený, aby bol jeho názov viac šokujúci a aby presne divákovi napovedal, o čo v ňom ide. (beso74)
  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)

Reklama

Reklama