Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (199)

stration 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem zklamání. Čekal jsem teda větší nářez. Eli Roth je natolik ujetý, že mě až štvalo, jak moc se drží při zemi. Pár výborných scén tam bylo, ale daly se spočítat na prstech dlouholetého a těžce nešikovného dělníka z pily. Nebylo ani napíchnutí na kůl, ani znásilnění, ani souboje s kanibaly. Těch pár scén, kde jede gore naplno ale fakt stojí za to. Je na nich krásně vidět, jak se Eli u natáčení musel chechtat a vymýšlet drobné detaily, které tomu dodaly potřebnou "šťávu" (děvčátko běžící s kusem nohy). Celkově teda spíše spokojenost, ale nemůžu se ubránit dojmu, že se z toho dalo "vyždímat" daleko víc krve, napětí a víc nezapomenutelných fórků. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Roth je pokrokový rozprávač - ako prvý v kinematografii ukazuje, že obete väznené v klietke kanibalov sa musia tiež občas vykadiť. A že malé kanibalčatá to môže náramne pobaviť. Nie kvôli tejto scéne je ale Green Inferno malomyselným filmom. Tým je pre scénár - súvislosti, nakladanie s postavami, rádoby “wao” bodka na záver, atď. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne taká odvrátená strana retro vlny. Zatiaľ čo druhí resuscitujú v povedomí nesmrteľné - šialených Maxov, Han Solov, šablóny 80-tkových coming of age hrdinov atď. , Eli Roth, oddaný milovník Cannibal Holocaustu, dáva možnosť posledný krát šancu pulzovať zhnitému, rozloženému a červíkmi prelezenému srdcu Mondo filmu. Že je to tlkot veľmi krátkodobý, skôr exploatujúci a rekapitulujúci než inovujúci (možno len vsadenie final girl postavy) a zameraný na úzku divácku skupinu, je všetkým jasné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně něco. Pro dobrotu na žebrotu... :-D Po skončení jsem nevěděl jestli to je na pět hvězd nebo na odpad. Dám tomu průměrnou trojku, ale jedno se Rothovi musí nechat, opravdu ví, jak zaujmout. Tento film není pro každýho... Už dlouho jsem neviděl takovou nechutnou prasárnu (myšleno spíše v dobrém). Dějově se to celkem dá, maso to je opravdu solidní, ale s některými scénami to Roth trochu přepálil a začalo se to dostávat spíš do sféry komedie (marihuana). 65% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen se mi potvrdilo to, co už jsem poznamenal u Knock, Knock. "Je znát, že Eli Roth má (skrytý a nepřiznaný) smysl pro černý humor". Zde už to není ani skryté a nepřiznané, je vidět, že Eli nedokáže, nebo mnohem spíše asi ani nechce ze svých filmů shodit punc béčka jako hrom. Je samozřejmě diskutabilní, na kolik je to (ne)patřičné a (kontra)produktivní u filmů typu home invasion nebo survival, takže negativní ohlasy jsou pochopitelné, no já na to hážu lejno, protože přinejmenším je to originální. K obsahu asi nemá moc cenu co dodávat, dobře se na některé scény nedívá, ale protahování a s ním spojený humbuk byl spíše zbytečný. 80% především za konečně něco nového. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Tarapotu v Peru, v Santiagu v Chile a v New Yorku v USA. Natáčelo se od 5. listopadu 2012 do 22. prosince 2012. (rafix)
  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)
  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno