Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jenoduché, rychlé a surové. Jasně že to není vrchol tvůrčí ani herecké geniality, ale to ostatně od tohoto nenápadného snímku ani neočekáváte. William Friedkin stvořil jen zábavné akční béčko se sympatickým hereckým ansáblem a místami poměrně vydařenou atmosférou. Díval jsem se na to od 11 hodin večer a nezaspal jsem to, což už je v mém případě( usínám i u MS v hokeji ve 2 odpoledne) také co říct a svědčí to o nějaké kvalitě. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš oldschoolová rambovská variace o dvou zásadových skautech, vyvedených z míry světem, který žádných zásad nedbá. Učitel a žák, jasná páka, jenže kdo je kořist a kdo lovec? Tyhle dvě role jsou střídány výrazně častěji než výrazy na tváři Benicia Del Tora (oproti Slyovi je ale stále žabař). V tomhle přímočaře nalajnovaném střetnutí dvou mužů není místo pro nýmandské poldy z města, kteří jsou jenom palivem pro Del Torovu kudlu. Ten zjišťuje, že vám sebedokonalejší zvládnutí pravidel bude houby platné, nebudou-li pravidla dodržována. Mít více scén grády té závěrečné, kdy se chlapci celkem věrohodně řežou, a méně onen punc posttraumatické retardovanosti („jsem zlej magor, protože válka“), s chutí jednu hvězdičku přisadím. 65% Zajímavé komentáře: POMO, tron, Eddard, Jordan, cheyene, JohnFarst ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Krome jedny vytky musim film jen chvalit. Ta vytka je v tom, ze se zbytecne dlouho dej odehrava ve meste, misto v lese. Jinak pribeh je dobrej a naprosto dostacujici, akcni sceny jsou fakt akcni a napinavy a sceny v lese jsou naprosto paradni. K tomu tu mame naprosto famozni uvod, kdyby misto napisu Kosovo napsali peklo, tak bych jim veril. Co se tyce hercu, Benicio je fakt paradni, ale hodne me prekvapil Tommy Lee, takle dobryho jsem ho uz dlouho nevidel, navic je porad dost solidne ve forme a zaverecnej souboj je dokonalej. No a k tomu vsemu ma film jen nakejch 85 minut, takze je to po celou dobu super zabava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Až keď zabíjate holými rukami, zabíjate dôstojne.“ Chápem nadšené, ale aj rozpačité recenzie. Scenár je úžasný. Predstavte si, čo by sa stalo, keby sa špičkový vojak (Benicio Del Toro z TRAFFICU ) zbláznil a zdrhol by do nekonečných a prekrásnych lesov Severnej Ameriky a tam by „vykonával spravodlivosť“ na ničnetušiacich poľovníkoch a pytliakoch. Brutálne by ich vraždil, vyvrhoval tak, ako oni vyvrhujú srny, rozrezával na kusy a oddeľoval im jednotlivé končatiny od tiel. To je absolútne šialený nápad! A teraz si predstavte, čo by sa stalo, keby bol naňho nasadený megatvrdý zabijak (zarastene robustný Tommy Lee Jones), ktorý šialenca kedysi vycvičil? Scenár stojí na skvelom nápade a rozhodne mu pomáha i fantastická výprava krásnych, hustých lesov, obnažená, naturalistická kamera a "starodávna" réžia veterána Friedkina (FRANCÚZSKA SPOJKA, VYHÁŇAČ DIABLA). Ten si s hercami vytrpel náročné nakrúcanie v nebezpečnej divočine, plné stresu, nervovo a dosť ťažkých zranení. A na výsledku je to vidieť,. Vrátane bravúrne surových bitiek, z ktorých doslova strieka krv tak, ako nestriekala ani v najdrsnejších filmoch Stevena Seagala. Zatiaľ v žiadnom inom filme som nevidel, aby bojujúci muž súpera oslepil špliechancom vlastnej krvi (!). Napriek tomu snímka nie je dokonalá, herci boli dobrí, ale ani jeden z nich nepatrí k mojim extra obľúbeným, presun z lesov do mesta ma moc nezaujal a celkovo film napriek vynikajúcej atmosfére obsahuje aj slabšie, nudnejšie miesta. P.S. - Bob Dylan, Johnny Cash, "Highway 61 Revisited". ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kurvy jedny stopařský, občas jsou rychlejší než Flash Gordon, jindy zase tvrdší než Muž z oceli, samozřejmě jsou to taky matrixácký plavci mezi kulkama a zruční řemeslníci, ale co už... dědkové jsou ve formě. Dědek Friedkin má sice kliku, že stojí za kamerou, protože dědek Jones při tom pobíhání před objektivem působí občas úsměvně, Benicio se podle mě na roli vraždícího stroje moc nehodí, jenže co naplat, tahle jedna velká honěná má prostě grády! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama