Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému by rozhodně slušelo více akce. FIlm začne být pořádně zajímavý až v poslední půl hodině, kde Tommy Lee Jones nahání skvělého Benicia Del Tora. Bohužel, když ještě uvážím, že na režisérském křesle sedí William Friedkin, tak jsem čekal něco lepšího. Na druhou stranu chválím, že snímek má rozumnou stopáž..... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky čistokrevných akčních filmů rozhodně zajímavý přírůstek. Friedkin v podstatě naprosto rezignoval na jakoukoliv dějovou konstrukci a příběh uhání kupředu jako splašený vlak naprosto jednoduchým a tím nejlineárnějším možným způsobem. Na čem si však tvůrci dávají záležet je syrovost a chlad prostředí, absolutní minimalizace vizuálních efektů a celkový velmi strohý a obyčejný styl režie, ve kterém skvěle vynikne živelná bojová technika "krav maga", kterou se tu tvůrci prezentují. Bitky jsou neskutečné a na Friedkina nebývale přehledně natočené. Pokud pomineme úvodní kulisovitou a nevěrohodnou akci z Bosny, divák co moc nečeká nezůstane neodměněn. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový (v podstatě komorní) thriller, přehnané momenty, ale i slušná (a poctivě natočená) akce. Veterán William Friedkin se může stále pyšnit fungujícím řemeslem, soustředí se na tísnivou atmosféru a s předvídatelným dějem v zádech představuje letmo dva muže (oscaroví Benicio Del Toro a Tommy Lee Jones), kdy jeden z nich prošel ostrým výcvikem toho druhého. Jenže poslední nasazení (akce z Bosny je rozpačitá a diváka vůbec nevtáhne) se zvrtlo a přeskočilo i něco v hlavě nejlepšího žáka, ze kterého se nyní stal v oregonských lesích lovec – lidí. Ve výsledku svižná, staromódní podívaná, která kašle na přeplácané digitální efekty a která sází na skvělou práci kameramana Caleba Deschanela. Poctivé tři hvězdy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chybí jistý megalomanský patos (což je dobře) a zůstává tak jen syrová hrubá kostra, která ale unese nebývalé množství vaty. Ono totiž kilo vaty je stejně težké jako kilo železa, víte? Stejně tak kilo peří. Tenhle film potěší zejména příznivce Benicia Del Tora a nejspíš i ty, kteří si potrpí na dlouhé naháněčky ve filmech typu Bourne & Spol. Tady ta naháněčka dostává slušný prostor a jak se pak (SPOILER) hrdinové ke konci šermuji rybičkama, musel jsem jít s hodnocením mnohem víš, než jsem původně zamýšlel znuděný v půlce filmu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby pod tim byla podepsaná nějaká režisérská nula, tak asi řeknu, že je to jako OK. Ale i když Friedkin zrovna neni zase až tak známej a oblíbenej, tak já osobně ho považuju za režiséra z takový tý nejvyšší ligy. Takže mě dost překvapilo, jakou banalitu tentokrát natočil. Jako je tam dost akce, neni to nudný, ale na poměry Friedkina je tohle prostě málo. Jinak Friedkin se nebojí ve filmech ukazovat krev a násilí. To všichni víme. Ale když se tam hlavní postavy řežou nožema takovym způsobem, že z každýho vyteče asi kanystr krve, ale jsou pořád úplně v pohodě, tak už to vypadá spíš komicky. Vylezla z toho taková Béčková variace na Uprchlíka s Harrisonem Fordem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama