Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

mm13 

všechny recenze uživatele

Neobjavili v Millerovej predlohe netušené, ale prečítali ju s pochopením a natočili s citom pre všetky jej nadčasové pozitíva. Pri Pánovi much som komentár zakončil otázkou "Záslužné?", pri seriály Jonathan Strange & pán Norrell skonštatovaním že "v tomto prípade sme nič iné nechceli"... s Temným rytierom je to niekde medzi. Ale keďže sa pohybujeme na poli v prvom rade zábavného žánru, tak štyri hviezdy bez váhania! (nehovoriac o tom, že ak si spomeniem, ako sám Frank Miller dokáže przniť svoje vlastné diela, či sa na ich prznenie prizerať, mám chuť dať 5* a otrepať mu túto akokoľvek doslovnú adaptáciu o hlavu so slovami: "Takto sa to robí, keď už sa musí, ty ambiciózny tupec!") ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu znám a tento film (resp. oba filmy - nehodlám psát komentář k obojímu, jen bych se opakoval) jsou jejím důstojným zpracováním. Troufám si tvrdit, že kdyby se tvůrci pokusili vytvořit film hraný, nebylo by to úplně ono, tady však pochmurná animace skvěle doplňuje atmosféru. Hudba též správně epická, dabingu také nelze nic vytknout. Děj je v první části pomalejší, jakmile však uvede diváka patřičně do děje, nabere spád a druhá půlka už má zcela pohlcující tempo. A souboji "titánů" v závěru nesahá Souboj titánů ani po kotníky :) ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Oba díly The Dark Knight Returns nám poskytují to nejlepší, co můžeme v žánru komiksových animáků vůbec dostat. Druhá část nám hlavně ve své první polovině nabízí naléhavou, tísnivou a krvelačně brutální atmosféru, jejímž vyústěním je "definitiva" pro Jokera. Obzvláště hudební doprovod zde dělá své. Druhá polovina snímku o vypořádání s nixonovou loutkou, v níž se proměnil Superman, je rozehraná taktéž skvěle nicméně ji alespoň z mého pohledu lehce kazí závěrečné optimistické vyznění. Přestože mi je zde použitá animace stále spíše protivná, než uchvacující, přes onu výtku z linie se Supermanem, přes vkrádající se pocit, zda-li se vůbec dala tahle předloha zkazit, přes tohle všechno se ani vzdáleně neblížím myšlence, že bych jen váhal, zda si zatím poslední animované ztvárnění Temného rytíře zaslouží absolutní hodnocení. Myslím, že tenhle můj zmatený vlak myšlenek je dostatečným zdůrazněním toho, jak skvělý The Dark Knight Returns je. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Justice League sa už dávno rozpadla. Sedemdesiatročný Batman sa po dostatočnom odpočinku opäť púšta do boja o Gotham. Jeho kondička už nie čo bývala, no odhodlanie má stále rovnaké, najmä keď sa musí postaviť Jokerovi, ktorý svojimi zločinmi odhaľuje morálne hodnoty ľudí rovnako ako u Nolana. Po prvýkrát sa mi páčil aj charakter Supermana. Ten už sám neposudzuje, čo je dobro alebo zlo, riadi príkazmi vlády. Dej sa odohráva v časoch studenej vojny a opäť je horúco. Tri plnohodnotné postavy doplnené o ďalšie postavičky sa púšťajú do boja, kde si každý siahne na dno svojich síl. Ku kladom patria aj zobrazenie davového šialenstva a pasivity ľudí, využitie médií, akcia, v ktorej nie vždy platí vyhýbanie sa guľkám, gradácia deja, kde všetko do seba zapadá a uzavretie kruhu. Najlepšie animované zosobnenie Batmana a navyše sa nevýba brutalite. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Díky nabušenějšímu ději to působí lépe a výrazněji než první část. Absence vnitřních monologů-které v předloze vyjasnují motivace postav a dodávají váhu jejich činům-se zde ale bohužel minimálně dvakrát citelně projevila...Jde o moment SPOILER v tunelu lásky, kdy to zde vypadá, že Batman Jokera jen tak něják nešikovně a náhodou přizabil a ten pak tak něják na následky toho dodýchal.-Což vedle komiksové verze, kdy Batman přesně ví co dělá a jaké následky bude jeho čin mít-přitom se s tím pořád pere- vyznívá dost slabě.... Další chvíle, který díky textu vyzněl v komiksu mnohem silněji je bod, kdy Batman může zabít Supermana ale neudělá to-né díky infarktu ale proto, že opravdu nechce.........Vysvětlivka, že i onen infarkt byl součást plánu by se ve filmu-pro úplnost-jistě hodila KONEC SPOILERU........Podtrženo sečteno je to velmi kvalitní film pokud se moc nesrovnává se svou předlohou.....Plnou palbu si to asi zaslouží-ale jestli je to nejlepší film o Batmanovi?To bych neřekl(rozhodně ale lepší než kterýkoliv BatNolan ;) ) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama