Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 2

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (Cinemart)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (291)

movieband 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která je opravdu zaměřena na ty nejmenší z řad diváků. V první polovině jsem u toho umíral a říkal si, jestli mám fakt dost odvahy dokoukat to žvatlání dokonce, ale nakonec se z toho vyklubal solidní kousek, který mile překvapí v závěru, a konečný zvrat je vskutku překvapivý. Milá pohádka, kterou je lepší zvládnout s vypnutou palicí. Soundtrack s písněmi od Rihanny (?) mi to místy dost kazil a to žvatlání... měl sem 100 chutí zabíjet. Napodruhé bych se už ale asi nudil. 70% ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Není to žádný superanimovaný film, jako je letošní Zootropolis, nebo famózní zpracováním a příběhem, jako Jak vycvičit draka. Home je dalším animovaným filmem o přátelství, mezi dívkou a Buvem, jehož můžeme brát jako mimozemského přistěhovalce na Zemi. Musím vyzdvihnout soundtracky od Rihanny a Kieszy. Zhruba v 1/2 jsem si byl jistý, že to jsou jasné 3 hvězdy, ale postupem času, jak se film chýlil ke svému konci, jsem postupně v hlavě přidával procenta. Proč? Protože kvalitních animovaných filmů ubývá a já jsem i za tenhle snímek rád. Je to absolutně odpočinkový animák, který Vás nenadchne, ale ani neurazí a toho si vážím. :) 75% dámy a pánové. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdáreček! Jsou animáky originální a výborné, a pak dobré, těžící z předešlých.. Konečně doma je spíše z té druhé škatulky. Vizuálně bohaté, ovšem příběh, gagy, komické figury, to vše už jsme viděli jinde. Já vím, že je čím dál těžší udělat něco nového, ale chce-li film - jakýkoliv - uspět v dnešní konkurenci, musí být originální každým coulem! Taky se mi zdá, že emocionální scény jsou až příliš vyhrocené pro dětského diváka(!) Už je to přes čáru. Nicméně je to stále kvalitní zábava s povedeným dabingem.. ;-) Mějte se filmově. Woo. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Všichni to jistě dobře znáte. Zatímco vy bezvládně poleháváte na gauči a zmoženi údělem dělnické třídy bezmyšlenkovitě přepínáte dálkovým ovladačem jednotlivé programy na televizi, tak vaše děti temperamentně pobíhají kolem vás, vydávají akustické pazvuky srovnatelné se středečními sirénami, staví si hrady z veškerého obsahu kredence a zkrátka mají víc energie, než průměrný narkoman po dvou lajnách kokainu. V tuto chvíli existují hned dva způsoby, jak je uklidnit; buďto jim dlouhodobě odepřít stravu, nebo je vzít do kina na animovanou pohádku. Kdybyste se z neznámých důvodů rozhodli pro druhou variantu, tak v kinech právě běží pohádka pod názvem Konečně doma. Já děti sice nemám a až najdu zrůdičku svolnou k jejich donošení, tak ji ve svém zatuchlém sklepení zavčas sterilizuji ostnatým drátem, abych zabránil další genetické katastrofě, které se tenkrát v jednadevadesátém nezodpovědně dopustili mí rodiče, když si řekli, že vysrat se na gumu bude fakt super nápad. Vysrat jakože si ji nevzít, ne že by měli nějaký zvrácený koníček spočívající v kálení na kondomy. Takže já vám děkuji, mami a tati, že jste se v jednotlivých patogenech tak krásně doplňovali a mně nyní díky nadměrné plynatosti při každém usrání vypadne i pár vlasů. Jedno speciální díky směřuje ještě otci, který mě v deseti naučil masturbovat. Sice bylo o něco lepší, když jsem si to směl pak vyzkoušet i na vlastním penisu, ale stejně. Co se týče samotného filmu, tak vlastně ani nevím, proč na to lezu. Kdybych byl třiadvacetiletý capart fixovaný na bradavkách své matky a obdivující rozkošné mluvící patvary, tak bych si to asi užil - ale počkat, já jsem! Takže jo, bylo to fajn. Příště by to mohlo být ještě víc fajn, kdybych na tom nebyl v kině sám... (všechna děvčata, která mě po tomto komentáři neuvěřitelně litují a mají nespoutané tendence mě utěšit, ať už za použití sladkých slov, jemných dotyků, nebo tělesných otvorů, nechť mě neprodleně kontaktují!!!) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer na tento film, myslel som si, že to bude skutočné sklamanie. Nakoniec to ale dopadlo celkom inak. O a Tip sú celkom fajn ich dobrodružstvo sa sleduje fajn a scénky kde sa lieta s upraveným autom skutočne stoja za to. A pár vtipných momentov vo filme je tiež. Plus hlavná myšlienka rodiny sa mi páči a film má srdce na správnom mieste. Na druhú stranu je to skôr film pre detských divákov. Soundtrack mi moc neulahodil, celkový humor nie je podľa mňa najlepší a je to priehľadné od začiatku až do konca. Všetko viete odhadnúť od začiatku až do konca. Celkovo je to teda sledovateľné, ale nie je to film, ku ktorému by som sa ešte vrátil. Ale verím, že až budem mať deti, tak by som im tento film veľmi rád pustil. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Film je inšpirovaný detskou knižkou “The True Meaning of Smekday“, ktorej autor je Adam Rex. (toi-toi)
  • Pracovným označením filmu bol názov The True Meaning of Smekday. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2015 na Boulder IFF v Boulder v Coloradu. (Varan)

Reklama

Reklama