Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování úspěšné francouzské komedie Prohnilí. I tentokrát budeme svědky originálních metod stárnoucího komisaře s řadou mistrovsky vypointovaných komediálních situací. Policejní komisař René (Philippe Noiret) a jeho kolega (Thierry Lhermitte) neplní sice své povinnosti striktně podle zákona, ale zato mají ve svém okrsku klid. Až do chvíle, kdy se na scéně objeví dávná komisařova přítelkyně. Její pomsta způsobí, že vyjdou najevo všechny podvůdky, úplatky a vůbec všechny nepolicejní metody, kterými naše dvojice dokázala vytvořit z policie a pařížského podsvětí vcelku harmonický svět. Jmenování nového komisaře způsobí v podsvětí zmatek, už nejde jen o „přátelské“ protislužby, teď už je to hrubé vydírání podsvětí policií. A tak není divu, že po řadě napínavých, ale především vtipných zápletek se nakonec vše dostává do starých dobrých „prohnilých“ kolejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby Prohnilí neskončili ukradeným balíkem peněz, uvězněním Reného a Francoisovým odchodem od policie, tak by jejich současná služba nebyla zcela nelogická. Jak to, že tedy slouží, když sloužit nemají? Já jsem smysl našel v tom, že se jedná o alternativní konec prvního dílu. Po první hodině mohl René Francoise svést z cesty spravedlnosti, jak tomu bylo v Prohnilých, ale také mohl bojovat s jeho čestností až do konce, jak to ukázali Prohnilí proti prohnilým. Ať je to jakkoli, tak musím smutně konstatovat, že René ztratil něco ze své pohodovosti a Francois je se svou čestností skoro až otravný. Na druhou stranu duo extra prohnilých poldů je naprosto vynikající, scéna zatčení náhodného člověka je skoro až geniální a ten nadopovaný kůň mi způsobil docela solidní záchvat smíchu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Každá dvojka chce vyriešiť problém, ako nadviazať na jedničku a pritom sa neopakovať. V tomto prípade ešte hralo proti tvorcom aj šesť uplynutých rokov. No snažili sa všetci, aj žáner pomenili, ale tá milá prekvapujúca atmosféra, ktorú ponúkala jednotka, už chýbala. V každom prípade to je film hodný zhliadnutia. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování kriminálního thrilleru s lehkým humorným oblekem. Jak ženská žárlivost může způsobit pád a nevybíravé praktiky následníků následný vzestup. René Boirond (dobrý Philippe Noiret) a Francois Lesbuche (dobrý Thierry Lhermitte) jsou díky ženské žárlivosti obviněni z korupce a opouštějí Paříž. Nakonec vítězí nad tyranovládou, kterou nastolili jejich nástupci a vracejí život na Montmartru do starých a dobře zajetých kolejí. Další zajímavé postavy: nástupci hlavní dvojice Guy Brisson (Guy Marchand) a Jean-Pierre Portal (Jean-Pierre Castaldi), kteří si zvrhlým způsobem vyložili ochranu zákona, partnerky hlavní dvojice Nataša (Grace De Capitani) a Simona (Line Renaud), policejní komisař Bloret (Michel Aumont), a bankéř Blanchard (Jean-Claude Brialy), který se přiznal. Zajímavá jsou dostihová odbočení, má to svojí kvalitu. Mínusem je přílišné naivní nadšení, prodchnutý skoro celým filmem. Ale je to stále příjemná zábava i napětí. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem jsem měl maximálně určitě menší morální problémy, přes které jsem se ale nakonec dokázal  povznést a uznat film za dobrou zábavu a posun v francouzské kinematografii s lehce hořkým nádechem. Na pokračování jsem byl celkem zvědavý, páč mě zajímalo co dalšího se s ústřední dvojkou vymyslí a zdá se nějak vytříbí jejich charaktery. A ehmmmmm, co k tomu nakonec napsat? Určitě je dobré začít pozitivně. Claude Zidi opět dobře dokázal vystihnout atmosféru rušné Paříže a menších kriminalnich případů, které vrcholí až k podsvětí. Zároveň v některých pasážích celkem dobře vyobrazil logické stárnutí hlavního hrdiny, čímž alespoň trochu posunul jeho charakter.  Protože jinak tady posun nevidin prakticky žádný. Maximálně  od hořké komedie k nucené kriminálce s ještě nucenejsimi humornými prvky. Jen jsem to nějak odzíval  a ani Noiret mě tentokrát extra nenadchnul. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi dostačující pokračování, které je dle mého na stejné úrovni jako předchůdce a humorem ho dokonce trochu převišuje, ale atmosferu malinko ztrácí, tím se právě dostává na stejnou úrovoň. Jediné co mě trochu zamrzelo je fakt, že jsem čekal jak naváží na jedničku a oni se na to úplně vybodli a začili nějak z polovičata. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nasledovných parížskych lokalitách: Dupleix Metro Station, Boulevard de Grenelle, Rue du Chevalier de la Barre 28, Rue du Calvaire 4 a Place de la Chapelle 22. (dyfur)

Reklama

Reklama