Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další umělé natahována telenovela, která se dá odvyprávět v polovičním počtu epizod. První půlka byla mnohem lepší než druhá, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že seriál už nemá směr a stojí na místě... otravných linek přibylo a oblíbené postavy začaly nudit a otravovat a počet zbytečných postav se také zvedl...suma sumárum, průměr ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celou sérii je velký špatný už jenom z principu toho, že musíte celistvě hodnotit něco, co je vydáváno po půl roce, ale jako celek. Tohle rozhodnutí History asi nikdy nepochopím. Nejde o nic špatného. Cítím z toho seriálu stále sentiment, jelikož jde stále o dílo, které ale lehce ztratí na svém skvělém lesku. Proto je asi skvělé, že další série bude poslední. Seriál samozřejmě není to, co býval. Ale nejde o nic, to bych zakopal hluboko pod zem. I když tendence k tomu jsou někdy až příliš silné. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nedá se nic dělat. Seriál upadá a musím to přiznat i já jeho věčný obhájce. První polovina druhé části série mě bavila a těšil jsem se na finální díly. Už tady bylo něco špatně, protože čím víc se blížil konec, tím více slabých dílů přibývalo. No nevadí, říkal jsem si. Když je klid, tak bouře bude stát za to. Jenže místo toho byl poslední díl vlastně jen takový silnější vítr, který sice větvemi zamával, ale ani jednu nezlomil. Šestou sérii dokoukám, když už jsem došel až sem, ale pevně věřím, že blížící se Zaklínač zacelí mezeru po vynikajícím dospělém seriálu, kde prim hrají meče, štíty, zrada a špína. 65 procent pro 5. sérii. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda pokračuje. Akce ubývá, když je, tak nemá šmrnc, nemá žádnou působivou choreografii a je hrozně natočená. Jen druhá a třetí bitva o York je dobrá a ke konci řady se objeví pár výborných kousků. Vizuál, který byl v prvních sériích úchvatný, vypadá hrozně levně. Je tu taky hromada nelogických věcí. Vztahy nejsou přesvědčivé. Většina epizod je průměr až podprůměr, ale finále bylo parádní. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)
  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)

Reklama

Reklama