Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5a.série: ** série vesele pokračuje dál a začíná vybírat všechny neduhy co si jen umíte představit. Recyklují se zde nápady (křesťan mezi pohany), děj se tříští na uměle vyrobené linky (asi aby nebyla nuda), které jsou úplně zbytečné a díky tomu se celkem solidně "odflakují". Nejhorší na tom je, že jsou mi z poloviny ukradené. Nejen protože mě výsledek nezajímá (prakticky cokoliv okolo Anglie nebo vypatlance Flokyho), ale protože ubírají čas tomu na čem záleží a točí se pořád v kruhu. "Ovar Boning-less" něco řekne a za minutu to zase odvolá, chová se jako labilní psycho a přesto ho ostatní následují... Nebo ten náboženský exot se vzhledem (a sestřihem) německého pornoherce. A ten schizofrenní závěr? Ten mě doslova vytočil... 5b.série: * seriál si sáhl na dno... Nejenže se 80% času jen žvaní, ale dokonce se žvaní i o ničem. Přeskočit některé epizody vůbec nevadí. Linie okolo vypatlance Flokyho je maximálně otravná a zbytečná. "psycho-Ovar" je chová jako totální magor a je protivný jako nikdy dřív. Hoblina Lagerta je jen zoufalá loutka a stínem toho co byla v předchozích řadách. Seriál už nenabízí naprosto nic zajímavého (a dle konce řady nenabídne ani další šestá řada) i přes solidní čistu v postavách příběhu. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nedá se nic dělat. Seriál upadá a musím to přiznat i já jeho věčný obhájce. První polovina druhé části série mě bavila a těšil jsem se na finální díly. Už tady bylo něco špatně, protože čím víc se blížil konec, tím více slabých dílů přibývalo. No nevadí, říkal jsem si. Když je klid, tak bouře bude stát za to. Jenže místo toho byl poslední díl vlastně jen takový silnější vítr, který sice větvemi zamával, ale ani jednu nezlomil. Šestou sérii dokoukám, když už jsem došel až sem, ale pevně věřím, že blížící se Zaklínač zacelí mezeru po vynikajícím dospělém seriálu, kde prim hrají meče, štíty, zrada a špína. 65 procent pro 5. sérii. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jdeme na to. Po fascinující 4. sérii, kde jsem si jako milník dal nejdříve Ragnarovu a posléze Sigurdovu smrt (tu jsem si musel pro potěšení pustit několikrát), jsem se těšil na řežbu o Kattegat v každém druhém díle. Bylo mi jasné, že se Ragnarovi potomci rozdělí a že se ze stále neutrálního Ivara stane tyran, se kterým už nepůjde být za dobře. Smrtka opět nezahálela a řady oblíbených postav začaly být pročišťovány tak frekventovaně, že se člověk cítil jako při sledování GOT - nelze si kohokoli zalíbit, je o to větší pravděpodobnost, že umře. Jeden takový až srdcervoucí odchod přišel, do teď mi mrzí, že se tak silná postava pookřála “jen” na 15 dílů. No a finální “konec světa”? Velké zklamání, které si zasluhuje celou sezónu připravit o tu pátou hvězdičku. Vikingy stále řadím mezi jeden z mých favoritních seriálů, jen budu velmi obezřetný s očekáváními ve finální řadě. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nejslabší série. To je jasné. Ale i po smrti Ragnara se to pořád dá. Flokiho linka je nejslabší. Ale v závěru to nabralo obrátky. První půlka 5 série, je hodně dobrá, a fanoušci si musí říct, že i po smrti Ragnara se to pořád dá. Jenže pak přijde druhá polovina a ta jde kvalitou dolů. Je to celé natahovaný. Ivar hodně klesl. Ubbe neskutečný frajer. To stejný Harald. Po dlouhém uvážení se jedná o dobrou sérii, ale potom všem to šlo kvalitou dolů. Slabší 4*. Uvidíme co 6 série. Doufám v důstojné zakončení! ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)
  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)

Reklama

Reklama