Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající gangsterka, kterou jsem viděl kdysi dávno v mládí a zapomněl na ni až po včerejší oživení v tv. I po letech nic neztratila na působivosti a rozhodně se mě líbí víc než tolik vychvalovaný Kmotr. Výborné herecké trio s působivou hudbou Ennia Morricone dávají filmu další plus. Stále vidím kamenné tváře Gabina a Delona v pilotní kabině při průletem nad Manhatanem a následném přistání na dálnici. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, co šlo Francouzům velmi dobře - kriminální thrillery, případně mafiánské filmy. Místy si skoro říkáte, hlavně kvůli hudebnímu doprovodu, jestli to není komedie, ale herecké výkony titulní trojice a hlavně skvělého Gabina, vám dokážou, že tohle není jen tak nějaký filmeček, ale dobré dílo. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon, Ventura, Verneuil, Morricone? Co k tomu dodat? Jeden z nejlepších chodů. Klasika nad klasiky. Kriminálka, na kterou se dá dívat stále a pořád a neomrzí. Jeden z nejlepších filmových doprovodů, které znám. Nejpůsobivější herecký trojlístek na lukách a v hájích široko daleko. Filmový zážitek, který už se nebude opakovat. Jeden z filmů, které se už netočí. Zkrátka "povedenina" na pátou, takový malý skvostík, na který nedám dopustit. 90%, a to jen díky malým muškám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Henri Verneuil byl skvělým režisérem, který si za většinu svých filmů zaslouží velké! uznání. A tento se řadí mezi ty nejlepší. Role Gabina v čele mafiánského klanu je dokonalá, ne nadarmo se o něm říká, že měl nejstálejší chladný výraz ve filmovém světě(náš R.Hrušínský), Delon zde představuje "malého" zlodějíčka, kterého si tento klan najme a kterému právě on nadělá mnoho problémů. A potom výtečná postava samotářského komisaře ztělesněného výborným hercem Venturou, no to je klasika, kterou když neuvidíte, ochudíte se o další skvostný zážitek z realistického světa "podsvětí"... Ps: Jsou zde menší mouchy, ale vzhledem k době, ve které dílko natočili, se nemůžeme ani divit(narážím na přistání uneseného letadla přistávajícího na rozestavěné dálnici) a naopak skvostný závěr, kdy Gabin přichází zpět do svého skladiště od "popravy", kde je sídlo rodinné firmy a s prostřelenou kapsou u baloňáku kladně přitakává se svým tak typickým výrazem na otázku přítomného komisaře, "zase jedna dobrá trefa?!" Podíl Mistra Morriconeho snad nemusím ani zmiňovat...geniálně ostré. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je tato gangsterka ze staré dobré francouzské školy (především po dějovové stránce) zbytečně sálodlouhá a rozvleklá a zoufale průměrná (ale co by za to jiní filmaři dali) eurokrimoška. Nicméně stále s docela zajmavým hudebním doprovodem, od klasika žánru, a s pěknými lehce oděnými ženami. Sem tam nechybí nějaká ta akce bez které by se film podobného ražení neobešel (která ale postrádala větší napětí). Samotný snímek dneska povyšuje na lepší průměr, snad jen skvělé herecké obsazení, chladný Gabin v bílém baloňáku a profesionální zabiják, ale i tak trochu naivka Delon, neříkám ale že tenkrát na svou dobu to nebyla bomba. Škoda toho otevřeného konce. Za 3*. Taliáni jsou lepší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Italský národní syndikát filmových novinářů udělil snímku v roce 1981 dvě Stříbrné stuhy. Adresáty byli Mario Garbuglia za nejlepší střích a Carla Fracci za nejlepší ženský herecký výkon. (Terva)
  • Režisér Henri Verneuill v jednom z rozhovorů přiznal, že hudba Ennia Morriconeho stojí minimálně za čtvrtinou úspěchu celého filmu. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama