Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (214)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Poctivá starosvetská heist-movie gangsterka z francúzskej školy, ktorej dominuje neprekonateľné herecké trio Gabin-Delon-Ventura a podmanivá atmosféra. Zaujímavé je, že miestami má ten film nádych westernu, a to nielen vďaka skvelej Morriconeho hudbe, ale hlavne kvôli finálnej prestrelke. Výborný film. (8/10) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Detektivní hraný film to nikdy nemá lehké. KLAN po desetiletích, která upynula od jeho premiéry, rovněž. Platí to tím spíš, že je dobře zvládnut režijně, fantasticky obsazen velmi dobře hrajícími francouzskými hereckými špičkami a má co nabídnout i dramaticky stupňovanou atraktivní podívanou s dobrým scénářem. Z minima je tu opravdu využito více než maximum. Jako každá dobrá detektivka i tento film přesahuje do společenské reality prvních let francouzské Páté republiky. Řekl bych, že je nadčasový právě pro ten přesah a pro to velmi neokaté prezentování tohoto nečítankového subžánru jako skutečné kvality hraného filmu. I po desetiletích nemůže nezaujmout. Je škodou pro nás všechny, že dosud nebyl digitalizován. Pozitivní fakta, která uvádím, by byla ještě více průkazná. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se po právu stal klasikou žánru. Kriminální velkofilm jak obsazením, tak zasazením. Ty dvě hodiny, do kterých občas "promluví" Ennio Morricone, uběhnou jako nic a možná by bylo lépe ještě je trochu natáhnout, aby finále bylo vygradované adekvátně předchozímu ději. Tak jak je, totiž působí poněkud zkratkovitě, i když díky zručné režii a skvělým hercům samozřejmě působivé je. Ale prostě nějak cítíte, že by to mohlo být lepší. Závěrečná scéna dua Gabin - Ventura je už opět v tom správném tempu, ale "napáchanou škodu" již nelze odčinit. Závěrem snad jen řeknu, že reprízy Sicilského Klanu vynechávám jen velmi nerad, a pak už jen napíšu těch 80% a tečku. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hvězdné obsazení Gabin, Delon, Ventura, pod taktovkou jednoho z mých oblíbených francouzských režisérů Henri Verneuila, mne ve výsledku mírně zklamalo. Tedy, ne tak ani samotní představitelé, jako výsledný film, jenž mne nějak jednoduše nedokázal ničím vtáhnout do děje, což je jistě škoda, neboť potenciál tu jistě byl veliký. Scéna únosu letadla, pak z dnešního pohledu všech možných i nemožných bezpečnostních opatření, působí vskutku neuvěřitelně, ač v tehdejší době provést něco podobného třeba vzdáleně možné bylo. Pokud tedy chcete vidět poctivou gangsterku od Henri Verneuila s Gabinem a Delonem v hlavních rolích, doporučoval bych spíše Melodii podzemí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát som zaspal a dobre sa stalo! Keď sa totiž film volá Sicílsky klan a hraje v ňom takéto trio, predstavím si drsné mafiánske predstavenie, plné prestreliek a veľkých vášní. Namiesto toho sa jedná o takmer klasickú krimi s pokojným tempom rozprávania, ktorú som si na druhý krát užíval neporovnateľne viac. Najmä teda vďaka naplno nevypovedaným, iba naznačeným a divákovej fantázii či skúsenostiam prenechaným súvislostiam - o minulosti postáv nevieme nič alebo len veľmi málo, ich rozhodnutia preto sledujeme s trochu iným napätím, hádame kam nás povedú, čo nám o nich prezradia. Na konci som nevedel ani to, komu vlastne čo zlé alebo dobré prajem... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Snímek byl se stejným obsazením natočen celkem ve třech jazycích, a to ve francouzštině, angličtině a italštině. (Monco)
  • Když dva dávní přátelé Vittorio (Jean Gabin) a Antonio (Amedeo Nazzari) nakupují v obchodě hračky pro svá vnoučata, Antonio zvolí letadlo na baterky a Vittorio autodráhu. Ve výsledku si ale Vittoriův vnuk hraje po celý zbytek filmu s letadlem. (selfesteem)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno