Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si opět pustil tento film, který nic neztratil na svém napětí a přesvědčivosti. K tomu tři hercká esa francouzské kinematografie v hlavních rolích pod taktovkou Henri Verneiula, to je silná koncentrace. Odbovuji filmy přesně jako Sicilský klan, kde jedním ze základních vyjadřovacích prostředků jsou pohledy očí a jen strohé, přesně dávkované dialogy. K tomu opravdu podařený scénář. Už se těším, až film po nějaké době opět vyhledám a plně si jej vychutnám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte v domě zabijáka. A to Vás zajímá. Protože nikdo z té bandy dole ještě nevystřelil." Karty, pistole, pasy a letenky jsou rozdány a já mám jedinej problém - nevím, komu mám fandit. Vrahounovi Sartetovi? Frajer to je, hambatý dámy se kolem něj jen točí, ale já zabijákům obvykle nefandím. Co sicilští mafiáni? Taťka Manalese je sice velkej sympaťák, ale já tyhle organizovaný gangy celkem nesnáším. Tak co inspektor Le Goff? Když on tak okatě porušuje zákony, že to ani poldovi neodpouštím. Tak co s tím? Pro mě je řešením dívat se na film jako na zápas Bayernu Mnichov s Manchesterem City. Ani jedno z těch mužstev moc nemusím, ale vím, že uvidím skvělej fotbal. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Výborná francúzska gangsterka, ktorá vyťahuje z kabáta všetku tú dobovú eleganciu a zápletkové vyšperkovanie udalostí. Výborne rozčlenené, dej je mimoriadne napínavý aj bez skvelého Morriconeho, aj bez dialógov, skrátka reč tela zúčastnených je fantastická. Nápaditosť, dynamika, scenár. Aj medzi postavami možno nájsť rozdielne špecifiká. Zatiaľčo Ventura je inteligentný a charizmatický "policajt", Gabin corleonsky kamenný otec klanu, Delon naproti tomu improvizujúci vorkoholik, ktorý tým, že vykonáva potrebnú špinavú robotu, je zároveň i najviac ohrozeným spomedzi kriminálnikov. Ako sme sa postupne dopracovali k prepadnutiu lietadla, neraz som si spomenul, aké béčka s touto tematikou vznikali (a vznikajú) a ako ich Sicílsky klan v pohode strčí do vrecka. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém hrají hlavní role Jean Gabin, Alain Delon a Lino Ventura, režie Henri Verneuil a hudba Ennio Morricone. Už jenom to láká to vidět. A stojí to za to. Příběh sice není zrovna nejoriginálnější, ale to se dá tvůrcům i odpustit. Jean Gabin je samozřejmě skvělý a strhává na sebe pozornost i když nic nedělá. To samé Ventura, který má ale bohužel méně prostoru než Gabin a Delon. Delon se pořádně rozjede až ke konci, ale je také dobrý. Hudba Morriconeho je taky výborná, takže až na děj a triky (přistávání letadla) tomu není vlastně co vytknout. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Když máte tým min na finále LM, je potom nevděčné, když s ním nepřekročíte brány semifinále. Leč ani sebehvězdnější tým, sám o sobě, konečný úspěch ještě nezaručí. Nelze říct, že by zde jednotlivé hvězdy nebojovaly ve prospěch týmu, leč ta hvězdnost se tu lehce tříští. Faktorů je samozřejmě více, ale určitou (nezanedbatelnou) roli, bezpochyby sehrává i skutečnost, že nedostávají (společně) tolik prostoru, na který jsou obvykle zvyklý. Že by si to zasloužili resp. z toho těžili nejen oni, ale i snímek samotný, jednoznačně dokazuje závěrečná scéna Ventura versus Gabin, pod názvem: oslava úsporné všeříkající mimiky. Takhle, i přes velmi slibný úvod, mohutný finiš a spoustu nezapomenutelných scén, zůstává snímek těsně před branami dokonalosti. Já vím, kdo by dnes stál o dokonalost. Zrovna v tomhle případě, já ano. 85% [Průvodní hudební motiv, maestra E. Morriconeho, si však s úvodní znělkou LM, v ničem nezadá.]. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Henri Verneuill v jednom z rozhovorů přiznal, že hudba Ennia Morriconeho stojí minimálně za čtvrtinou úspěchu celého filmu. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Spolek pro ochranu zvířat obvinil filmový štáb, že ve scéně odehrávající se na pláži „zabil pan Delon rybu velice brutálním způsobem". Režisér Henri Verneuill však vyvrátil jejich tvrzení tím, že ryba byla koupena na trhu již mrtvá. (Terva)

Reklama

Reklama