Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

tron 

všechny recenze uživatele

Nevedel som sa do toho dostať. „Typická“ akčno-špionážna zápletka už ťažko mohla byť nudnejšia, akčné scény OK, ale na zadok a ani inam som si z nich nesadol, výprava lacná a celkovo snaživé, ale nudné. Predvídateľné béčko. A nie som si istý, či urobíte dobrého akčného herca z niekoho, kto sa podobá na Karola Csina. Michael Keaton v pohode, hoci to podal dosť na efekt. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalší zbytočný young-Jack-Ryan-wanna-be klon túžiaci po Bourneovom úspechu. Trailer klamal, o love na džihádskych teroristov je to iba prvú štvrťhodinu, ktorej kraľuje fakt silná plážová scéna. Zvyšok filmu je o rutinnom stopovaní výrobcov nukleárnej bomby, ktoré kvôli klišé, (ne)súvislostiam a nezaujímavým postavám prezývate. Čo očakávali tak zvučné producentské mená od tak slabého scenáru?? Hlavný klučina priemer (potivník Taylor Kitsch lepší) a Michael Keaton si z toho pamätá iba výšku honoráru. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je zase v alejích nablito... Po odjebu zdejších kino odborníků jsem se radši připravil na něco nekoukatelnýho, ale ono to kupodivu tak hrozný nebylo. Jasně občas je to trochu ukecaný a tahá se do toho politika plus děj je trochu neprůhledný, ale kdo tvrdí, že je tu málo akce tak si lže do kapsy. Přestřelky jsou celkem nekompromisní a Rko dostatečně využité hlavní hrdina v pohodě nijak mě neiritoval škoda, že záporák nemá pořádný prostor a Adkins má dle očekávání jen štěk, ale jinak rozhodně neurazilo dávám pohodových 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(67%) Až tak moc jsem nečekal a kino jsem nakonec vynechal. Přesto to bylo ve výsledku o něco lepší, než jsem doufal, dokonce jsem zvažoval o 4*, ale nakonec dávám lepší a zasloužené 3*. Něco tomu prostě chybělo. I tak jsem rád za kvalitně natočenou akci, kdy protivník dokázal v jednom záběru prokázat spoustu chvatů a jiných protiútoků. Bitky jsou dobré, ostatní akční kousky také a především perfektní finále s jaderným výbuchem, kdy vidíme vlnu po výbuchu bomby ve vodě, která lehce vrazí do flotil lodí – to prostě nemělo chybu. Především ty zmiňované souboje. Mrzí mě ale, že zde dali Adkinse. Má jen jeden souboj a ten prohraje a poté debilně zhebne – no nic, to radši řešit nebudu. Hlavní hrdina sice nevypadá moc důvěryhodně s ohledem na to, že je to hlavní hrdina a „Americký zabiják“. ;) Přesto mi moc nevadil, herecky nesehrál skoro nic, prostě byl dutej jak kámen, což bylo asi lepší, než aby přehrával a hrál si na drsnáka jako je třeba Liam Hemsworth, proti kterému sice nic zásadního nemám, ale to přehrávání je moc okaté. Začáteční scéna na pláži byla dobrá, krvavá a kupodivu jsem prožíval i emoce. Pár vteřin jsem sledoval mladý, zamilovaný pár a hned mi ho bylo líto, což byl velký plus. Hudba byla obstojná. Ostatní herci v poho včetně Keatona, který mě poslední dobou začíná víc a víc bavit. Film jako takový je pojat docela vážně, sežral jsem to pojetí i s navijákem. Ale přesto, scénář by mohl být bohatší, děj by se mohl doladit, záporáci byli strašně nudní, žádné napětí a překvapení, je to škoda, potenciál to mělo o dost větší. Přesto jsem relativně spokojen, ale je to jen jednohubka, max to druhé shlédnutí bych ještě riskl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer se mi líbil hodně, ale z výsledného filmu nadšený příliš nejsem. Je to sice námět, který mě baví téměř vždy, ale něco mi zde nesedělo. Slušný je úvod na pláži či souboj v hotelu a to je asi tak všechno. Přišlo mi to nedostatečně ozvučené, kolikrát nešla slyšet rána. dokonce ani náraz auta do jiného auta neudělalo téměř žádný zvuk, což mi přišlo hodně divný, rko mohlo být využíto více a mladý Dylan O Brien by se do takové role hodil spíš až za 5 let. Na jedno zhlédnutí ok, ale po akční stránce spíš průměr. Hawkův 24 hours to live se mi líbilo více. 60% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Dylan O'Brien (Mitch Rapp) pred natáčaním absolvoval niekoľkomesačný tréning bojových umení (jiu-jitsu, box, krav maga) a taktický výcvik streľby. Okrem toho posilňoval len s vlastnou váhou a učil sa parkour, aby v konečnom výsledku vyzeral vo filme výbušne a mrštne. (kazatelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama