Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je zase v alejích nablito... Po odjebu zdejších kino odborníků jsem se radši připravil na něco nekoukatelnýho, ale ono to kupodivu tak hrozný nebylo. Jasně občas je to trochu ukecaný a tahá se do toho politika plus děj je trochu neprůhledný, ale kdo tvrdí, že je tu málo akce tak si lže do kapsy. Přestřelky jsou celkem nekompromisní a Rko dostatečně využité hlavní hrdina v pohodě nijak mě neiritoval škoda, že záporák nemá pořádný prostor a Adkins má dle očekávání jen štěk, ale jinak rozhodně neurazilo dávám pohodových 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně sliboval, ale nakonec toho nabídl velmi málo. Když se nejsilnější scéna filmu odehraje v prvních pěti minutách, je něco špatně. Zejména když pak místo slibovaného silného tématu osobní msty přetavené do lovu na teroristy dostanete jen další zmatené a nelogické hledání ukradené atomovky, kde se navíc počet klišé blíží nadkritickému množství, a to včetně dětinské motivace hlavního padoucha. Kdyby to aspoň byla zábava. Jenže i přes všechnu akci je to nuda, u které jsem měl pocit, že mám prst na spoušti dálkového ovládání častěji než ten mladý bijec na spoušti svých zbraní. Sice jsem odolal a nezmáčkl to, ale na konci jsem z toho byl otrávenější, než kdybych si ustlal na tom ukradeném plutoniu. Nepřidal tomu nesympatický Dylan O'Brien s komicky zarputilým výrazem ve tváři ani skvadra dalších nezajímavých postav. Jediným kladem tak zůstal skvělý Michael Keaton. Tomu by někdo měl napsat pořádnou akční roli. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, musím říct, že se mi tenhle snímek docela líbil a že jsem si ho užil. Má to celkem spád a hlavně je to pořádně drsné, až možná nečekaně. Takové mučení bylo skutečně velmi nepříjemné a nehezky se na to koukalo, což je jen dobře. Filmy by se neměly být drsnosti, pokud je to jejich důležitá součást. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďte se vozit, pojďte se bavit, poslední prodloužené jízdy. Jenže tahle byla natažená přespříliš, zbytečná zrovna tak. Přitom prvních dvacet minut vypadá náramně. V době enormního nárůstu hrozeb teroristických útoků na civilní obyvatelstvo přichází akční béčko, které mělo našlápnuto. Hodně solidně. Španělská pláž, žádost o ruku, idylické vyhlídky. Jenže snoubenka schytá pár kulek a náš hrdina je hnán hněvem k pomstě. Nepolevuje, nedívá se doprava doleva, cíl je jediný: infiltrovat se do džihádistické buňky, která za všechno může. Buch, bác a najednou je členem skupiny tajných agentů CIA, kterou vede bývalý mariňák Michael Keaton. Následuje krádež plutonia a asi víme, co bude dál. Jenže právě tehdy mě to celé přestalo bavit. Čekal jsem svižnou řezničinu s nasupeným hrdinou, dostal utahanou překombinovanou pohádku s hrdinou, který by byl k smíchu i coby ostraha hypermarketu. Prostě casting bych si představoval jiný. Naštěstí režisér Michael Cuesta akci celkem zvládá, škoda, že mu kontaktní souboje a přehledné sekvence nevydržely po celou stopáž. Tempo nám totiž v druhé polovině hodně kolísá, atraktivní zastávky v evropských destinacích nedokážeme příliš využít, špionské momenty moc nestrhnou, obecně je trochu přitažené za vlasy, co se mladíkovi v první polovině povede (proniknout do teroristické bašty). V závěru pak asi zbyly nějaké prachy, takže si ještě digitálně zablbneme s flotilou, což se rovněž moc nevydařilo. Škoda. První polovina prostě koule měla.. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech dosavadních patnácti knih s Mitchem Rappem jsem dlouho otálel kvůli slabému hodnocení shlédnout zfilmování na které jsem se dlouho těšil. Zvědavost jak si s tím tvůrci nakonec poradili zvítězila. Film mě nezklamal, pořádná dávka akce , nenudí ani chvíli. Ale dle knižní předlohy jsem si Rappa představoval trochu jinak, snad to v dalších pokračováních napraví a ještě víc zdrsní, zde byl zatím nováček. Jen aby ho časem nenahradili jiným hercem, jak už bývá zvykem, to by mě zkazilo dojem z celé série. Super film, ale kniha 100x lepší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama