Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Super úvod a celá první polovina, která slibuje osobní vendettu proti muslimákům se postupně mění v přehlídku klišé typického pro akční béčkové filmy, což je škoda a divák tak postupně ztrácí zájem o děj. Finální scéna na moři sice mnohé vynahrazuje, ale i tak jsem měl po dosledování jistou pachuť zklamání. Je to dobrý akčňák, to bezpochyby, ale začátek sliboval víc. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hrdinní, nezlomní a neodolatelní agenti CIA zachraňují vlast a svět a jde jim to celkem dobře, neb agentky cizích rozvědek si rvou rodidla a pomáhají jim ze všech sil a jejich protivníci (samozřejmě až na bývalého kolegu s dokonalým emerickým výcvikem) jsou neschopní blbečkové, dobří tak akorát na odstřel. Neurazí to, nenadchne, občas leda nechtěně rozesměje. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďte se vozit, pojďte se bavit, poslední prodloužené jízdy. Jenže tahle byla natažená přespříliš, zbytečná zrovna tak. Přitom prvních dvacet minut vypadá náramně. V době enormního nárůstu hrozeb teroristických útoků na civilní obyvatelstvo přichází akční béčko, které mělo našlápnuto. Hodně solidně. Španělská pláž, žádost o ruku, idylické vyhlídky. Jenže snoubenka schytá pár kulek a náš hrdina je hnán hněvem k pomstě. Nepolevuje, nedívá se doprava doleva, cíl je jediný: infiltrovat se do džihádistické buňky, která za všechno může. Buch, bác a najednou je členem skupiny tajných agentů CIA, kterou vede bývalý mariňák Michael Keaton. Následuje krádež plutonia a asi víme, co bude dál. Jenže právě tehdy mě to celé přestalo bavit. Čekal jsem svižnou řezničinu s nasupeným hrdinou, dostal utahanou překombinovanou pohádku s hrdinou, který by byl k smíchu i coby ostraha hypermarketu. Prostě casting bych si představoval jiný. Naštěstí režisér Michael Cuesta akci celkem zvládá, škoda, že mu kontaktní souboje a přehledné sekvence nevydržely po celou stopáž. Tempo nám totiž v druhé polovině hodně kolísá, atraktivní zastávky v evropských destinacích nedokážeme příliš využít, špionské momenty moc nestrhnou, obecně je trochu přitažené za vlasy, co se mladíkovi v první polovině povede (proniknout do teroristické bašty). V závěru pak asi zbyly nějaké prachy, takže si ještě digitálně zablbneme s flotilou, což se rovněž moc nevydařilo. Škoda. První polovina prostě koule měla.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalší zbytočný young-Jack-Ryan-wanna-be klon túžiaci po Bourneovom úspechu. Trailer klamal, o love na džihádskych teroristov je to iba prvú štvrťhodinu, ktorej kraľuje fakt silná plážová scéna. Zvyšok filmu je o rutinnom stopovaní výrobcov nukleárnej bomby, ktoré kvôli klišé, (ne)súvislostiam a nezaujímavým postavám prezývate. Čo očakávali tak zvučné producentské mená od tak slabého scenáru?? Hlavný klučina priemer (potivník Taylor Kitsch lepší) a Michael Keaton si z toho pamätá iba výšku honoráru. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, jako by tvůrci plánovali něco většího, ale asi na to neměli (peníze, talent, či co). Takže zbývá svižné akční béčko se zápletkou, kterou už jste několikrát viděli. Akční scény jsou aspoň přehledně natočeny a souboje mají slušnou choreografii. Scénář dává smysl zhruba tak málo, jak je v žánru zvykem. Z herců zaujme snad jen účast Michaela Keatona. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 v New Yorku. (BMW12)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (BMW12)
  • Natáčelo se v Londýně, v Birminghamu, v Římě, v thajském Phuketu a na Maltě. (PaTeXx)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama