Reklama

Reklama

Zorro

  • Itálie Zorro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do jihoamerické provincie přijíždí nový guvernér Diego. Zástupce místních vojáků Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit. Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Italské verzi přepisu slavného příběhu o maskovaném mstiteli bezpráví dominuje bezesporu Alain Delon, značnou pozornost však vzbudil i výkon Ottavie Piccolo v roli Huertovy sestřenky Hortensie. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

nash. 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než všechny předchozí i pozdější vezre kousků maskovaného mstitele... Mužný Alain Delon.. . komická dvojka tetičky a německého kapitána... pomsta... spravedlnost... kordy... černý plášť a maska.... Tohle jsem viděl v kině ještě víckrát než Vinnetoua... :-) a podívám občas i dnes, přestože vzrušení z dobrodružství a romantiky osamělého maskovaného mstitelen nahradila spíš nostaligie... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Výborné! Určitě nejlepší zpracování jaké bylo natočeno. Sám Alain Delon je tu úplně jiný, než jsme zvyklí a dabing Pavla Trávníčka to umocňuje na druhou, když jako Diego je opravdu usměvavý a jako Zorro sympatický drsňák. I příběh je udělaný zase trochu jinak, než je moderní divák zvyklý. Skvěle zahrána je také role záporáka ztvárněná Stanleym Bakerem. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Charismatický Alain Delon nenechá jedinou ženu chladnou. Pere se jako skutečný hrdina. Myslím, že tohle je nejspíš nejslavnější verze Zorra, ale to jen odhaduji. Mě se celkem páčí. Zvláště kladně hodnotím závěrečný dlouhý a skoro až epický souboj klaďase a záporáka. Myslím, že přesně takový souboj celý film divák čeká. Je to vlastně vyvrcholení mezi hrdinou a padouchem. A z podobného napínavého a vyrovnaného souboje by si měli vzít tvůrci dnešních hrdinských velkofilmů. Mám pocit, že něco podobného závěrům filmů chybí. Tak jako tak nedávám maximální hodnocení. Je to hlavně ze dvou důvodů. První je hudba. Jedna verze, to byla ta americká odrhovačka, se mi celkem líbila. Ta druhá, to drnkání nějakého strunného nástroje, mi lezlo až neskutečně na nervy a klidně bych to oželel. Dalším důvodem pak byl někdy trochu nelogický střih, díky kterému šla dějová posloupnost trošku divně. I tak byl ale film vcelku zajímavý i na dnešní dobu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Delon je charizmatickejší Zorro ako Banderas, to je pravda, ale inak novodobú verziu tento film nemá. Šermovačky sú zbytočne zdĺhavé a nie toľko vtipné, ako som očakával. Na tejto verzii akosi príliš vidno, že sa vtedy nosil štýl alá Bud Spencer a Terence Hill. Na druhej strane ale film je predsa len takým balzamom pre duši, takou rozprávkou pre dospelých. Nádej, že existuje niekto, kto odstráni všetkých tých podvodných politikov, skorumpovaných sudcov, falošných svedkov. Ako veľmi by sa nám dnes hodil. My sme mali len toho Jánošíka. A aj ten mal všetko na háku. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Alaina Delona sice moc nemusím, ale tenhle film je fajn. Popravdě jsem se nenudil, když si uvědomim, že Zorro je latino-americký western. Film sleduje všechny důležité momenty legendy v černém; padouch, který utlačuje lidi, osvobození poddaných záchrana a nasledný útěk s Esmeraldou (, který je vlastně vystřihnutelnohodný). Alterego-nemehlo guvernér hraje Delon rozhodné lépe, než samotného Zorra. Pár scén ve filmu je přebytečných, a 124 min. je pro tohohle hrdinu příšerně moc, stačilo by klidně 95minut. PS: začátek (do usmrcení původního guvernéra) a konec (skvostný šermířský souboj) se povedl dokonale. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v létě 1974 ve Španělsku, například v Madridu a v Almeríi, další práce pokračovaly ve studiích v Římě. Pro interiéry guvernérova paláce posloužila budova Museo Cerralba v Madridu. (argenson)
  • Jedná se o jeden z první západních filmů, který byl distrubován do Číny po kulturní revoluci do roku 1978. (Terva)

Reklama

Reklama