Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, že svoje hodnocení možná změním. Směrem dolů samozřejmě, opačně ani náhodou. To spíš budu slavným zpěvákek v opeře, což v mém případě nehrozí. Možná v příštím životě... Ale teď vážně. Už jsem to psal někdy minule, že se asi na filmy podle skutečných událostí přestanu dívat. A zase jsem vyměkl. Přiznám se, asi to bylo tím včerejším pěkným počasím, fakt sám nevím. Příběh Paula Pottse má všechny znaky typicky amerického zpracování. Obrovská spousta klišé, velká předvídatelnost a hlavně hlavní hrdina, který mi někdy spíše připomínal ochočenou ovci, která dělá jen to, co se jí řekne. Tohle všecno aspoň trošku zachraňuje první třetina filmu, pár vtipných scén a starý mazák Colm v roli jeho otce, který dělá, co se jen dá. Nevím, jak je tento příběh věrný tomu skutečnému, nicméně moje celková spokojenost je opravdu velmi, velmi malá. Tři mínus. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Začátek byl parádní - svižnej, vtipnej. Líbilo se mi, že to začalo jeho dětstvím. Potom se to chvílemi táhlo. Například svatební noc Paula bych úplně vynechala. A trošinku mi vadí, že ze samotné soutěže tam byl jen takový malinký střípek. Klidně ten film mohli natáhnout ( u životopisných filmů to není nic neobvyklého) a dát tam celý průběh soutěže. Myslím, že to by mohlo být taky zajímavý. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film to je prostinkej, ale svěží a dojemnej, nicméně tohle by si měl člověk občas pustit, když například klesá na mysli. Jednak je to nádherná hudba a druhak prostě nic není nemožný, když si čistá duše jde za svým snem. Paulovi už bylo skoro čtyřicet a už nevěřil, ale přišlo mu to nakonec naproti. Byl s manželkou v dluzích, šel z jedný šlamastyky do druhý a v podstatě neměl co ztratit, takže dojel v kvádru jak od armády spásy, medvídek s příšernýma zubama, dal Nessun Dorma tak, že se všichni posadili na zadek a zrodila se hvězda. Za touhu Paula Pottse zpívat ... 4*. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Natočit to amíci, tak nevím jestli by to dopadlo takhle dobře. Příběh podle skutečné události, který nám je podán opravdu parádně a hlavně uvěřitelně. Sympatické herecké obsazení, pár velice vtipných a dojemných scén z tohoto filmu dělají nezapomenutelný zážitek. 9/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film vypadá jako pohádka. Nicméně nádherná pohádka založená na jednom velkém životním příběhu. Čím víc se člověk vžije do hlavního hrdiny Paula, tím víc k němu jeho příběh přilne. Krásná ukázka toho, že člověk se může vzdát, ale když se následně ještě jednou chopí šance navzdory tomu, kolik posměchu sklidil a kolik nepříjemností v životě prožil, může se během několika minut dostat na úplně opačný břeh přežívání. Filmu jsem zprvu nevěřil, ale ke konci jsem skoro brečel. Pro mě osobně briliantní záležitost, která netlačila na pilu jako třeba Kid, ale dokázala vykreslit různé emoce a přiblížit je člověku, jako málokterý životopisný film dokáže. Cítil jsem se po celou dobu sledování naprosto výtečně a konec ve mně zanechal příjemný, hřejivý pocit. 95% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama