Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se Úwe na chvíli oprostí od ultratrapných lesbických upírek a rádobykomediálních porážkových sviní, dokáže se šarmem sobě vlastním zpracovat i seriózní téma, jakým je téměř dokonalé řešení hypoteční krize. Jeho inovativní, neokeynesiánský model regulace trhu, spočívající v totálním vyhlazení všech těch spekulativních zmrdů, co nám tu v globálním měřítku houpou úsporama, jen aby si, krize nekrize, mohli cvaknout další splátku na Ferrari a dovolenou na Barbadosu, je svou jednoduchostí a precizní účinností téměř na Nobelovku za ekonomii! Ano, je to sice místy až Bollestně prkenné, ale všechno to vyváží neskonalá divákova radost z pohledu na hlavu svého investičního makléře, která se ladně rozprskne v úlomcích kostí a mozku nad koláčovým grafem výhodných investičních balíčků Lehman brothers. Moc doufám, že tato "Bollova progresivní regulace" ten zlatý dynamit opravdu získá a ujme se brzy celosvětově. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec příjemné překvapení. Potom, co se Boll po náhle zlepšil s filmy jako Tunnel Rats, Rampage, Max Schmeling a Darfur, tak opět skluzl do sraček v případě Final Storm, třetí BloodRayne a hrůzou Blubberella a taky špatným In The Name Of The King 2, že to vypadalo jen na náhodně pomatení smyslů a ejhle. Assault On Wall Street je, co se týče režijní stránky asi nejlepší film vůbec. Kamera už není tak divoká jako v případě asi nejvíce podobného Rampage, střih je taky přehledný a vůbec celkově se to dá označit za uspokojivý film. Zatímco v Rampage je magor, který se rozhodne jen tak vystřílet svoje maloměsto, tady je hlavní hrdina vystaven jednomu kopanci za druhým, s příčinou ve finanční krizi a o tom, jak jsou bankéři nenažraní. Takže ke konci už to nevzdrží a vydá se všechny postřílet. Purcell je sice dřevo, ale tady to odehrál tak, aniž by to vadilo. Škoda jen, že akce je až na konci a všechno předtím je jen to, co k ní vede. Takže po Darfuru, který měl větší emocionální dopad jeho nejlepší film. Snad opět najede na lepší období (i kdzž výhled na In The Name Of The King 3 opět s Purcellem mne naplňuje hrůzou. Boll by se měl vykašlat na adaptace her a fantasy, protože na ně nemá peníze, a točit právě v současnosti něco podobného, jelikož něco tak politicky nekorektního má koule točit pouze on. A v tom je mi alespoň trochu sympatický.) 6/10 ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě jedno z největších překvapení za poslední dobu.Předesílám,že nesnáším kapitalismus jako takový a pokud k tomu dáte příběh Jima,kterého postihla jedna z příčin světové finanční krize okolo roku 2008 a hlavně její vypuknutí v Americe,kde se rozdávali peníze jak na běžícím páse jen ,aby na těch lidech zbohatli nenasytní bankéři k když věděli,že ty lidi na to nikdy nebudou mít.Do jedné takové pasti se dostal i Jimy ,který důvěřoval svému makléři,který mu jaksi investoval peníze tak kde to celé krachlo a on se pak pomalu dostává do spirály,která není příjemná.Navíc se stará o nemocnou ženu a její péče taky bohužel stojí hodně.Když se Jimovi zabije žena,přijde o vše a už neví co s tím tak se rozhodne to jednou pro vždy těmhle zrmdanejm kravaťákům vytmavit a dát najevo,že lidi nejsou jen šachový figurky se kterýma si oni budou hrát a cejtit se v pozici nad lidí.Nemam k tomuhle filmu výhrady a udělal bych nejradši to samý.Za mě celkově 95 %a pět hvězd. ()

noby odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina je na tenhle typ filmu nemožně natahovaná, ale jako drama docela funguje, ostatně k nekonečnému padání hlouběji a hlouběji do zoufalství se to hodí. Pak se ovšem BUM někdo nesmyslně rozhodne příběh posunout tam, kam je třeba, a jakákoli účast je pryč. Film se pak už naštěstí nesnaží být dramatem a přechází v thriller, který je překvapivě vcelku slušný. Bohužel trvá asi dvě minuty, pak se pět klipovitě opakuje a následně BUM RATATA uvolní pozice stupidní střílečce, která nejen že není o ničem jiném než střílení do všeho, co se pohne, ale ještě se to snaží obhajovat. Když ještě Uwe na konec narouboval stylový exit, aby hrdina vypadal cool, bylo mi z tohohle díla slušně nevolno. Snad bych byl dal i jednu hvězdu za začátek, ale pak jsem otevřel čsfd, přečetl pár komentářů, lehce se usmívajících nad hrdinovým lidovým, „spravedlivým“ tažením, udělalo se mi nevolno téměř fyzicky a proti svým zvyklostem a zcela nelogicky a zbytečně hážu proti stěně hvězdiček svůj odpad. A jdu hledat naivní romcom. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zkuste být právník na volné noze.......... Uwe si jako vždy střhnul produkci, napsal scénář, přizval si několik svých skalních jako třeba Jessicu (hudba) nebo Mathiase (kamera) a spolu se pak vydali mezi vlky na Wall Streetu. CITÁT - Základem je záchrana společnosti, ne klientů............... Z filmu je od počátuk cítit ta beznaděj, flustrace a bezmoc. Boll tu opět probírá lidskou touhu po penězích a hlavně to, co sváma udělá skutečnost, že peníze nemáte. A že svůj příběh situoval na Wall Street je jen logických východiskem. Hlavní hrdina Jim přijde o všechno, tím myslím úplně všechno - peníze, manželku a barák a ještě mu zůstane velký dluh. Naděje umírá poslední, ale Jim už ztratil i tu naději. Dalo se tedy jen očekávat, kam to celé povede. Scéna okolo 50 minuty je smutná a vše to odstartuje. CITÁT - Bohatí budou bohatší a hudí budou chudší........... Ve filnální části už je to jen masakr. CITÁT - Budu tady a budu zabíjet dál........ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama