Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Teda ani jeden ze žánrů co je tady vypsaný Horor/Thriller/Akční se nekonal anebo jejich náznaky nebyly tak silné, aby se divák na ně upřel přímo. Jinak příjemná a celkem i vtipná podívaná. 50% *** S odstupem času musím konstatovat, že dílo dozrálo do velmi slušných finálových konců Thrilleru! Solidní podívaná, která 9.8.2014 dojela konečně do pekel! 80% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Co se nám tu ve skutečnosti odehrává před očima, je oživení starého známého mýtu o lokomotivě z Lumierova kraťasu Příjezd vlaku na nádraží. Nepřipomíná snad náklaďák a dva nebozí, skoro až paralyzovaní chlapci a vůbec všechny ty variace na Spielbergův Duel přímý protějšek ke slavné lokomotivě, před níž na konci devatenáctého století utkali vystrašení diváci z kinosálů? Jen s tím zásadním rozdílem, že tehdy se báli a utíkali diváci, kdežto dnes zdrhají filmové postavy a my jen pasivně přihlížíme, což souvisí s tím, že přinejmenším v počátcích kinematografie žádné filmové příběhy ani postavy je obývající neexistovaly. Neexistuje asi ani nikým nespatřený Rusty Nail, napájející se z anonymní lokomotivy. ()

Reklama

sefino 

všechny recenze uživatele

Tento film má pár zábavných scén. Například scéna se zmrzlinářem: "My máme zbraň!"..."Já zase MasterCard." Ale bohužel většina scén je předvídatelných a nepříliš napínavých. Scéna v kukuřičném poli mi připomínala parodovanou scénu z Uprchlíka, která se objevuje v Utopenci na útěku, kdy vlak stopuje Leslieho Nielsena. A celkově by tvůrci udělali lépe, kdyby se film nebral příliš vážně a nakonec ze všeho udělali jeden velký odplatný vtip... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebýt šaškovského zjevu i šaškovského herectví Steva Zahna, prostě kdyby jeho postavu hrál někdo vhodnější, možná bych šel i na čtyři spokojené hvězdy, protože podobné postarší kousky z devadesátek a přelomu milénia mám hodně rád (jsem už taky takový postarší kousek). A neřešil bych všelijaké nelogičnosti v ději i chování postav, tyhle roadmovies o zabijácích mají za účel diváka v první řadě pobavit a ne poučit. Na druhou stranu mě zamrzelo, že to nemohla víc rozbalit Leelee Sobieski, z té holky už tehdy vyzařovalo dost výrazné charisma. No a pan zabiják Rusty sice na rozdíl od svého předchůdce ze Špílbergova Duelu občas promluví a dokonce i malinko poodhalí svou děsivou držtičku, ale... No zůstalo to tak trochu nedotažené. Tak já vám teda řeknu, jak bych si představoval pořádnej konec: Rusty nějak úchylně a sadisticky rozsračkuje oba bráchy-pitomce, hlavně na tom starším si dá záležet, roztahá třeba jeho střeva po motelovým pokoji, no a když se pak sápe po Leelee, tak ta mu v poslední chvíli zarazí skrz oko do hlavy... třeba roxor, nebo trubku, to je fuk, prostě ho vyřídí. A když pak poliši přijdou do místnosti, mrtvola je fuč a je tu zrození nový legendy a la Michael Myers. Tak to by pak byl film nejmíň na čtyři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov v ktorom nejaký magor v kamióne terorizuje úbohé obete. Prvá polovica je najlepšia. Nie tak napínavá a štýlová ako napríklad prvá polovica filmu Jeepers Creepers, ale stále je to vysoký nadpriemer. Ústredná dvojka je tak akurát sympatická a tajomný záporák ma diabolský hlas. V druhej polovici film ale zvoľní, aby sa k chlapcom pripojila aj nejaká baba a záporák začne osnovať diabolský prekombinovaný plán, aby sa pomstil. Jednak ma tá hra typu Simon prikazuje nejak extra nebavila a zároveň neznášam, keď nejaký úchyl robí kruté veci a hrá sa na ublíženého. Ponížili ste ma bú a tak vymyslím milión spôsobov ako vás v poslednej chvíli nezabijem. Aspoň že technická stránka je cool a dočkáme sa jak pár karambolov, tak aj solídneho napätia. No a záver je taký nepadnúci jak keby si tvorcovia hodili kockou ktorý zo štyroch natočených použijú. Ja by som zvolil nejaký temnejší v ktorom by to niekto z hlavných postáv odskákal. Ale ako celok je to cool thrillerové béčko. 6/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • K filmu byly natočeny tři různé konce. (Holina)

Reklama

Reklama