Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriál pod sluncem! Muži, jak mají být! Plní moci, plní pomsty, plní hrdosti. Excelentní rozloučení s tetou Polly. Hrdinské rozloučení Tommyho. Nečekaný závěrečný zvrat. Nejlepší soundtrack, vše vychytáno do posledního detailu - kamera, kostýmy, rekvizity, dech Polly. Epická derniéra, byť má být ještě sedmá řada, již v jiném duchu. Každý jeden člen této rodiny mi bude chybět. Zejména dva hlavní nejstarší bratři a jaká díra zůstala po Helen McCrory ani nemluvím. Arthur má neskutečný hlas, tak jako Tom Hardy - tohle je jeho životní role, tak jako Cilliana, jehož kvalitu jsem prorokovala léta a léta dávno. Anya Taylor Joy se začína objevovat v každém velkém díle - nádherná bestie. Vše excelentní, prosím, ať nikdy tento seriál neupadne v zapomnění a neztratí se v datovém úložišti. "Na rodinu. Někdy je úkrytem před bouří. Někdy je sama bouří." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finálna séria je plná skvelých scén, ktoré som si užil (Arthurove debaty s Tommym, politické rozhovory, scéna v saune a s nepodplatiteľným rozhodcom...), ale ako celok pôsobí nekonzistentne. Vizuálne je to stále krásne, hudobný podmaz skvelo podkresluje každý moment a napätie, no zároveň tu máme množstvo omáčok. Dejová línia s Ruby a utrápenou Lizzie nudí, pričom zápletka s cigánskou kliatbou pôsobí ako navyše. Osobitným tragédiám sa venuje viac priestoru, ako by bolo vhodné. Michaelova línia je úplne jasná od celého počiatku a jeho vyhlásenia o pomste sú otrávne. Záver je remeselne natočený dobre, ale zároveň mu chýba šťava, plus vývoj jednotlivých línií je predvídateľný. Ako veľký fanúšik série sa po pozretí 6. série cítim pomerne sklamaný a prázdny. 6/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narazil jsem na klasický problém, kdy dá člověk binge celé série a teď po čase si pamatuje kulový. Ale co mi paměť (a komentáře) matně slouží, tady to bylo vůbec nejatmosferičtější a formálně nejlépe vyladěný, tj. nejlepší. Úvodní díl je skvělý, následuje malinký test trpělivosti, až pak krásný finále. Škoda prostoru pouze 6 epizod, dvě navíc by bodlo. Vnitřní rozpor hlavní postavy, ten sen o klidu na duši a brzy už být "běžný smrtelník" je... rezonující. Cillian Murphy - životní vystoupení. 85% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec a možná je to dobře, neb by se už asi vařilo z vody. A bylo by škoda tento gangsterskej klenot prasit. Šestá série možná vázne, akce tam je pomálu, ale zas ta psychologická stránka je perfektní. Hlavně rozklad Tommyho, touha se z prvotřídního parchanta změnit na dobráka. Je to hlavně díky solidním sračkám, které pohlcují Shelbyovic vypráskanou, pozérskou rodinku, která stále schytává jednu ránu za druhou. Tommym tyto události fest otřásají, navíc denně vidí Arthura semletýho a zbídačenýho divokým životem plným násilí, drog a chlastu. Jeho proměna je neuvěřitelná, tu hroutící se trosku hraje Anderson božsky. Ovšem to by nebyli Peaky, aby z toho sofistikovaně, geniálně nevybruslili a všechny totálně přechcali. Poslední díl je opravdu neskutečnej a patří k tomu nej v této sáze. Opět skvělá hudba. Dokonalí herci v čele s Cillianem. A nesmí chybět nostalgická vzpomínka na moudrou Polly, jejíž odkaz je velmi silný. Budou mi ti vypráskaní parchanti z karavanů, kteří se vypracovali, až na samý vrchol hodně chybět. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální série je velké zklamání. Neustále se tu řeší rodinné pitchoviny. Arthur je furt na sračky, zbytečná linka Tommyho dcery, fuchtle od Michela není bohužel zajímavá, přitom top herečka a Poly tu neskutečně chybí (což nedávám nikomu za vinu). Dokonce už jim ani moc nežeru tu drsnou atmosféru Peaky fooking Blinders. Jediné, co je v sérii zajímavé, je byznys s opiem s Američany, jenomže to se tu hrotí taky celkem krátce. Na to, že tvůrce seriálu několik let blekotal o tom, jak má promyšlený konec, tak to stálo opravdu za prd. A s nějakým budoucím filmem může jít někam. 40/100 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Exteriér budovy, kde Tommy (Cillian Murphy) promlouvá k labouristům z jižního Birminghamu, je Salford Lads Club, který je vyobrazen na vnitřní straně obalu alba „The Queen is Dead“ skupiny The Smiths. (LUKICKK)
  • V lednu 2021 bylo potvrzeno, že šestá série bude závěrečnou. Tvůrce seriálu Steven Knight uvedl: „Covid změnil naše plány. Mohu ale říct, že můj plán od začátku byl ukončit Peaky filmem. To se také stane.“ (LUKICKK)
  • Jedná se o nejdelší epizodu celého seriálu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama