Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 446)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nadužívání slova GENIÁLNÍ, ale tohle mistrovské dílo Terryho Gilliama jiným výrazem nazvat nejde. Opice jsem viděl aspoň desetkrát, ale vždycky v nich najdu něco, čeho jsem si dříve nevšiml. Scénář je vybroušený jako diamant, režie je gilliamovsky výstřední a velmi působivá, herci jsou fascinující - hlavně dvojice Bruce Willis - Brad Pitt. Willis dokázal zahrát přesvědčivě nejnáročnější roli své kariéry a člověk mu věří každé slovo, Pitt opravdu JE duševně narušený jedinec. Po Vertigu asi můj nejoblíbenější film vůbec. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ajaj, prvýkrát som dal hodnotenie za štyri, no po druhom zhliadnutí filmu by som pridal ešte ďalšie štyri! Ozaj film, ktorý treba vidieť dvakrát pre pochopenie. K hodnoteniu, mohol by som ho vychváliť do nebies, no len by som sa opakoval, hádam len napíšem, že herecky ma priam ohúril ozaj šialene hrajúci Pitt. Jednoznačne jeden z najoriginálnejších pohľadov na budúcnosť a cestovania v čase. 100%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální mindfuck :) Parádní snímek a opět jeden z mnoha legendárních devadesátkových klasik. Zejména musím ocenit Bruce Willise, který dokázal přesvědčivě zahrát totálního psychopata a snad ještě víc Brada Pitta...který je...jednoduše bezkonkurenční magor, posuďte sami a jistě mi dáte za pravdu. Možná jeho nejlepší výkon kariéry a to počítám i Finchera...90% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy nám dokážu sprostredkovať intelektuálny zážitok a niektoré emocionálny. 12 Monkeys je nositeľom oboch týchto parametrov, pričom každý z nich prezentuje v ukážkovej forme a vo finále ich sklbuje do dokonale harmonického tvaru. Tvaru, v ktorom sa dá aj pri desiatom zhliadnutí nájsť niečo nové, a ktorý sa tak stáva klenotom sci-fi žánru. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Krásně komplikovaný a složitý film, který nejspíš nechápe nikdo - ani jeho tvůrce. Hrátky s časem, různé náznaky. skryté významy - dokonalé. Velmi uměřený a dobrý Bruce a výborný Brad Pitt (Zlatý glóbus a nominace na Oscara). Mizerná je ovšem hudba, ale to je drobnost, které si spíše všimnete, když se na to speciálně zaměříte. Na to vám ale zbude čas, až film uvidíte tak po dvacáté. Rozhodně nestačí zhlédnout jednou, to prostě lidský mozek není schopen pobrat. Jo a ještě nominace na Oscara za kostýmy. Také se divíte, že žádné ocenění pro scénář a režii? No jo. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Filmárov pri tvorbe niektorých pasáží inšpirovalo dielo slávneho českého fotografa Jana Saudka. (Jello Biafra)
  • Keď Cole (Bruce Willis) leží pod Land Roverom, predná poznávacia značka je z Pensylvánie. Pensylvánia však nepoužíva predné dosky už 30-40 rokov. (Arsenal83)
  • Bruce Willis tento snímek natočil za výrazně nižší honorář, než by si mohl normálně říct. Důvodem byl jeho zájem o spolupráci s Terry Gilliamem. Willis vlastně pracoval zadarmo, honorář dostal až po nasazení filmu do kin. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno