Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

venus 

všechny recenze uživatele

Téma vyhlazení lidstva z povrchu zemského je téma mnoha hollywoodských filmů, ať už je příčinou přírodní katastrofa nebo meteorit z vesmíru. Terry Gilliam se nenachal zahanbit a natočil výjimečný film protkaný černým humorem a sarkasmem. Role Brada Pitta byla úžasná, hlavně když šílil v blázinci! Do poslední chvíle se nedalo odhadnout, jak celý film skončí a to mám na filmech moc ráda - když nejsou předvídaletné. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí za posledních pár let, co jsem viděl... Tenhle film já prostě můžu a tomu, kdo ho viděl, nemusím říkat proč... A pro změnu tomu, kdo ho neviděl.. ať se mrkne, stojí to fakt za to. Jedna z nejlepších Bruceovo rolí a Madaleine je tam velmi interesantní.. :-) A abych byl byl spravidlivý, dle mého názoru Brad Pitt tady vystřihl svůj nejlepší výkon ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepsich filmu Terryho Gilliama a taky jedno z nejlepsich temnejch sci-fi, co jsem kdy videl. Samozrejme, ze kazdej si pod pojmem sci-fi predstavi ruzny veci, takze nekoho, koho napadnou jen stihacky ve vesmiru, laserovy mece atd., tenhle film asi zklame, ale ja z neho byl nadsenej. Pribeh je spravne zamotanej a i kdyz jsem tusil, co a jak bude, stejne sem si nemoh az do konce bejt jistej. K tomu si jeste prictete Bruce Willise a Brada Pitta v jednech z nejlepsich vykonu jejich karier, perfektni atmosferu, misty uchylnou kameru a skvelou hudbu. Dokonalost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nejenže to má výborný herecký obsazení, ale ty herci i úžasně hrajou, i když tam Brad Pitt nehraje hlavní roli, tak hodně vyniká a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, možná vůbec nejlepší, to samý se dá říct i o Bruce Willisovi, kterej je ale hlavní postava, takže je daleko víc vidět a může se i projevit víc. Terry Gilliam natočil inteligentnií thriller s perfektním zápletkou a výborným koncem, tim nechci říct že to má jenom dobrej konec, protože celej film je dokonalej ()

woody 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu patří do Zlatého fondu světové kinematografie!Žádné hluché místo,zápletka vypointovaná.Ten kdo to chce pochopit musí také přemýšlet a ne jen jíst popcorn. Režie je vytříbená a vytváří atmosféru blížící se apokalypsy,prostě Gilliam.Výkony herců jsou také vynikající a hudba je nezapomenutelná.Prostě kult jaký se natočí jen málokdy(a někdy už vůbec).Doporučuji všemi dvanácti :-) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Aby sa ušetrili peniaze, väčšina technológií budúcnosti vznikla prispôsobením existujúcich zariadení. Veľa väzenských scén sa napríklad nakrúcalo v opustenej elektrárni a stroj času bol jedným z kotlov. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 8. února do 6. května 1995 v Marylandu, Pensylvánii, New Jersey a v Kanadě. (Varan)
  • Šváb, ktorého James Cole (Bruce Willis) vezme ako vzorku z povrchu, je druh rodu Gromphadorhina. Pôvodne sa vyskytuje na ostrove Madagaskar a v zimných podmienkach, ktoré panujú vo filme, by neprežil. (Z0oMb3E)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno