Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podivný režisér Terry Gilliam natočil podivný film s podivným hudebním doprovodem v ještě podivnějším prostředí, není to však ke škodě. Twelve Monkeys je opravdu povedený film, který diváka dokáže chytnou již v samotný začátek a vnutit mu, aby pomalu řešil co se to vlastně děje. Celý snímek je spíše skládačkou, ke které divák pomalu získává další dílky a musí hledat místa, kam by zapadly. Je nutné si však dát pozor na zavádějící situace a slepé uličky. Režisér si zdatně pohrává se skutečností a fikcí, přičemž je smíchává dohromady, aby v tom měl divák dokonalý zmatek. Jenže ne vždy to funguje. Jen ten kdo měl to obrovské štěstí, že o Twelve Monkeys vůbec nic nevěděl si mohl tyto hrátky pořádně užít a vychutnat. Tomu kdo film ještě neviděl, doporučuji vůbec nic si o něm nezjišťovat, neboť ačkoli se to nezdá, i obsah v TV programu může drsně pošramotit celkový dojem ze snímku, a to je ohromná škoda, protože jen ten kdo neví, co je skutečnost a co ne si dokáže ten zážitek pořádně vychutnat. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí za posledních pár let, co jsem viděl... Tenhle film já prostě můžu a tomu, kdo ho viděl, nemusím říkat proč... A pro změnu tomu, kdo ho neviděl.. ať se mrkne, stojí to fakt za to. Jedna z nejlepších Bruceovo rolí a Madaleine je tam velmi interesantní.. :-) A abych byl byl spravidlivý, dle mého názoru Brad Pitt tady vystřihl svůj nejlepší výkon ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Geniální představeni Brada Pitta v roli blázna a Bruce Willis opět vynikající, proto oba patří mezi mé oblíbené herce. Sci-fi Terryho Giliama je (na rozdíl od mnoha jiných Sci-fi) použitý model cestování v čase, podle kterého není možné změnit cestou zpět v čase budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná) – ti, kdo se o to pokusí se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že tím chtěli budoucnost změnit vlastně mají podíl na jejím vzniku. Vše se nakonec stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo, neboť s každým dalším zhlédnutím zjistím, že tomu rozumím čím dál méně a to je na tom filmu tak neuvěřitelné. Originálně silná atmosféra, silný scénář a zasloužená nominace na zlatou sošku pro Brada Pitta. Gilliam má své řemeslo velmi sofistikované. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nadužívání slova GENIÁLNÍ, ale tohle mistrovské dílo Terryho Gilliama jiným výrazem nazvat nejde. Opice jsem viděl aspoň desetkrát, ale vždycky v nich najdu něco, čeho jsem si dříve nevšiml. Scénář je vybroušený jako diamant, režie je gilliamovsky výstřední a velmi působivá, herci jsou fascinující - hlavně dvojice Bruce Willis - Brad Pitt. Willis dokázal zahrát přesvědčivě nejnáročnější roli své kariéry a člověk mu věří každé slovo, Pitt opravdu JE duševně narušený jedinec. Po Vertigu asi můj nejoblíbenější film vůbec. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Ve filmu je použit krátký záběr ze snímku Kmen Andromeda (1971), v němž je opice mučena až k smrti. Je vysílán v televizoru během zpráv o krutém týrání zvířat kvůli lékařským pokusům. (3DD!3)
  • V januári 1996 bola spoločnosť Universal zažalovaná architektom Lebbeusom Woodsom za použitie jeho ilustrácie z roku 1987 vo filme bez povolenia. Súd rozhodol, že miestnosť zo scény, kde je Cole (Bruce Willis) vypočúvaný na stoličke visiacej na stene, plagiovala Lebbeusovu prácu. Universal mu musel zaplatiť šesťciferné odškodné. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama