Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (333)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl štěstí, že jsem neviděl originál. Já totiž měl tu smůlu, že jsem viděl pokračování Okresku 13 a to pro mě byla taková žumpa, že na první díl nemám nejmenší chuť. No, ale od štěstí, smůly a náhod pojďme do reality. Vlastně ani nechápu, tak hrozně negativní hodnocení a komentáře mých oblíbených uživatelů. Jistě je to blbost na entou co nedává smysl. Jenže tahle blbost, mě nenechávala často řešit jak moc velkou blbostí je, protože se tam stále něco děje a já se nemám čas nudit. PW je fajn a je ho velká škoda. Protože by časem určitě dokázal sám utáhnout něco ambicióznějšího. Tato jednohubka mu už byla malá a podle mě to sám i cítil. Takže pro mě poslední film PW není žádnej průser. Je to sice zábava na jedno odpoledne, ale pořád zábava. 60 procent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stříhal třetího Kurýra, Útěk z MS-1 nebo Colombianu, a v úvodní honičkové sekvenci Doupěte je to znát. Teď to Camille Delamarre zkouší coby režisér a na jeho tupou hru je docela obtížné přistoupit. V daném žánru jsme zvyklí na cokoliv, ale tady je to, co se příběhu, situací a dialogů týče, natolik odfláknuté, že mnohdy ani neplatí ono známé: oči a uši připravit, mozek odstavit!! Všichni jsou zkorumpovaní, všichni odklánějí zrak a zodpovědnost od obřího izolovaného ghetta v prohnilé části Detroitu. Mezi hlavním duem to nefunguje, Belle může přeskočit nebo proskočit co chce, ale stejně to bude nuda, Walker si zasloužil konzistentnější předčasnou tečku za svou kariérou. A u Bessona nevíme, jak moc si dělá srandu, nebo to myslí smrtelně vážně. A abstinující děda na konci? Raději už bez komentáře!! ()

Reklama

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že sociální tématika je v Hollywoodu poslední dobou čím dál populárnější. Tuto skutečnost potvrzuje i Bessonův scénář zasazený do reálně zbankrotovaného Detroitu. Přesto se však do popředí dostává hlavně akční sekvence s Paulem Walkerem a Davidem Bellem v hlavních rolích. Ze samotné akční složky filmu mám smíšené pocity. Bojové scény jsou kvalitní, honičkám dominuje free running a rychlá auta hezky odkazují na Walkerovu sérii Rychlých a zběsilých. Celé mi to přesto připadá trochu nerealistické, nadnesené a neuvěřitelné. Když ale odhlédnu od této závady, zbytek filmu do sebe zapadne bez větších problémů. Potíže nastanou až při vyvrcholení. Chápu, co se Besson snaží říci, podle mého vkusu to ale dělá příliš kostrbatě a šlo by to i elegantněji. K hereckým výkonům nemám připomínek, uchvátila mě snad jen barevná kompozice obrazu a zvukový doprovod, který vhodně dotváří atmosféru ghetta. Celkově tedy Doupě nepovažuji za propracovanou akci nebo film s velkou myšlenkou, nýbrž za místy úsměvnou lehkou akční zábavu a poslední kompletní film zesnulého Paula Walkera. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelně tupá věc a ještě zvláštnější je, že Besson remakuje svůj 10 let starý produkt "Made in France". Je to úplně to samé, jen vedlejší role se prohodily a akce je o něco dynamičtější a více "eye candy dubstep". Bodejť by také ne, když americké publikum je trochu jiné, než to francouzské. Ono nastříhané je to cool, ozvučené rovněž a drajv to má neskutečný. Jen se u toho nesmí vůbec přemýšlet - čemuž díky bohu napomáhá relativně krátká délka. Občas sebeparodické, občas fajn přímočarý výplach, kde chybí na můj vkus krev - zřejmě kvůli přístupnosti, což vidím jako fatální nedostatek. Walker je tam sympatický a rozloučil se jakž takž důstojně. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Doupě se asi nikdy nevyhne srovnání se svým originálem (Okrsek 13), a to mu bohužel nesmírně škodí. Příběh nevyčnívá, herci jsou víceméně stejný, Paul Walker nepřidal nic zajímavého a vizuál sice potěší, ale nenadchne. Stejně tak bitky a zpomalené efekty, které postupem času ztrácí svou zábavnost. Tvořit remake je většinou dost špatný nápad, navíc když se ještě ke všemu jedná o remake vlastního filmu. /40%/ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)
  • Vo filme sa spomína, že otec postavy, ktorú stvárnil vo filme Paul Walker, tragicky zahynul. Zhodou náhod tragicky zahynul aj herec Paul Walker v reálnom živote. (andykanadan)

Reklama

Reklama