Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (333)

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Za tři hvězdičky se tu dá vděčně užít ta povedená kamera a parkour za zvuku "wob wob" dubsteb mixů. Debilní scénář a prkené dialogy netřeba zbytečně komentovat, všichni víme co se dá od Bessonových projektů čekat, že...? Obdivuhodně gumový David Belle měl nicméně na filmové scéně zůstat u povolání kaskadéra. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Hloupý film pro hloupé lidi, slovy jedné z postav: "Trapnější než středoškolská pička." Řetězec situací, který se naplno rozvine ve třetím aktu je obdivuhodnější a, co se zábavy týká, vděčnější než skákačky Davida Belleho a jeho schopnost vmezeření se. Anarchistický závěr je pak skutečně lahůdka (sarkasmus). ** protože je to poměrně šťavnatá guilty pleasure, jinak ruce pryč. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Brick Mansions v češtině doupě mě mile překvapil.Děj je jasný-Paul Walker jako policista,David Belle jako zločinec a zároveň super skokan.Oba mají za cíl proniknout do uzavřeného města nebo spíš ghetta v Detroitu a po úvodní neshodě si pomoct v zneškodnění bomby,kterou drží RZA.Belle zná Doupě jako své boty ,protože tam žije celý život a navíc má s RZA něco nevyřízeného...a Paul Walker si má s tímto vůdcem doupěte taky co říct...Skvělá a pro mě docela originální akce,příjemná stopáž ,dobré herecké výkony.Nemohu jinak než za mě celkově 80 % a čtyři hvězdy. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Brick Mansions" není dobrý film. Troufám si dokonce říct, že je to film špatný. I kdybych nějakým zázrakem pominula všechny ty nechtěně ironické WTF momenty, nefungující duo Belle/Walker, nezvládnutou atmosféru odporné díry atd., pořád mi tu zbývá fakt, že se jedná o nesmyslně uhlazenou a vyumělkovanou kopii "Okrsku 13" (proč se, proboha, Besson podílí na vlastním remaku?!?), ve které nefunguje zhola nic a to se raději ani nezmiňuji o na hlavu postaveném příběhu. SPOILERY: Slušní lidé křičí 'Pomoc, kriminálníci mi ubližují, chci být v bezpečí!'. Kolem problémového okrsku se tedy vystaví masivní zeď, kde se tato spodina společnosti ponechá bez lékařské pomoci, možnosti na vzdělání, policejního dozoru atd. atd., aby se mohla nekontrolovaně množit, ozbrojovat dle libosti a časem na*raně vzepřít. Slušní lidé si nicméně žijí spokojeně dál a každou chvíli mluví o tom, co je to za štěstí, že už se s těmi ošklivými zločinci nemusejí potýkat. Pak se ale znenadání dozvědí, že chce starosta všemi schvalované ghetto srovnat se zemí (i s prostitutkami, drogovými dealery, násilníky, zloději a sociálně slabými), aby mohl na jeho místě začít znovu a lépe. Slušní lidé, ti samí lidé, kteří tak vehementně souhlasili s výstavbou zdi, najednou však najednou jako ovce křičí 'Strhněte tu ohavnost! Pusťte ty chudáčky zpět mezi nás a starostu zavřete až zčerná!' NO WTF?!? Ale zatímco ve francouzské verzi se ho ještě podařilo jakž takž zamaskovat (ve své době se přeci jen jednalo o poměrně svěží a odvážnou záležitost, nehledě na to, že se zvratem na konci spousta lidí nepočítala), v americké je každý mikroskopický flíček nesmyslnosti vidět, jako by na něj mířili reflektorem. Dobře se kouká na úvodní titulky, parkur, černého Mustanga s bílými pruhy, Paula Walkera v jeho typicky ležérním oblečení, dobře se poslouchá (výjimečně nepřepísklý) Dubstep a (opět) řvoucí Mustang, nicméně na to, abych si "Doupě" (Jednu kastraci bez umrtvení pro autora českého překladu, prosím!) pustila znovu, je to sakra málo... Doufám, že to skutečné a jak se patří důstojné rozloučení s Paulem Walkerem, obstará sedmé (bože, ta číslovka zní děsivě) "Rychle a zběsile" a ne toto.;-) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

David Belle lítá po ghettu jako gibon bělolící po svém teritoriu, tohle bude jednoduše efektní vždycky, protože prostě není standard točit vruty po schodištích, běhat po stěnách chodeb, zesměšňovat méně pohyblivé protivníky a skákat po barácích stejně jako můj soused Spider-man. V podstatě jde o úplnou kopii Okrsku 13, jen tu chybí Cyril Rafaelli a místo něj sem byl dosazen tragicky zesnulý Paul Walker. Příběh očekávaná nuda, akrobatické scény supr, víc nemá cenu psát. 28 miliónů dolarů(rozpočet)/69 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v Montrealu v Kanadě a v Detroitu v USA. (willy1)
  • Symbol tygra, který je na Linových (David Belle) dveřích, se objevuje i na ruské raketě a také jako tetování na Linově ruce. (Oxymoron5)
  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)

Reklama

Reklama