Reklama

Reklama

Jeptišky na útěku

všechny plakáty
Trailer

Charlie a Brian jsou podvodníčci, kteří chtějí začít nový život v Riu. Aby získali peníze, potřebují spáchat poslední loupež. Jenže plány nakonec nevyjdou a nešťastníci mají v patách gang, který okradli, takže se musejí ukrýt do kláštera... Tato veselá loupežná komedie - klasická fraška s několika typickými montypythonovskými momenty - je plná neschopných gangsterů, zaměněných identit a dospělých chlapů v jeptiškovských mundůrech. V hlavních rolích povedené grotesky září Eric Idle a Robbie Coltrane jako Brian a Charlie, dva gangsteři, kteří se snaží zmizet s kořistí z velké loupeže. Musí se ale vyhnout svému mafiánskému šéfovi, triádě, policii, Brianově přítelkyni i jisté smrti, a tak oba packalové hledají kýžené útočiště v klášteře. Jako sestry Inviolata a Euphemia jsou překvapivě přesvědčiví... Podaří se jim ale začít spořádaný život? (Cinemax)

(více)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková hodně nevyrovnaná komedie, která je místy průměrná, ale místy do Vás svojí nekorektností hrkne tak, že se jenom svíjíte smíchem v bolestech. To, že dva chlapy jsou v tomto případě jeptišky, bych nechal stranou. Překvapila mě ale scéna vnadných mladých jeptišek ve sprchách. Ta měla hloubku… ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jonathan Lynn, autor slavného britcomu 'Jistě, pane ministře!', točí poměrně slušné komedie, ale tahle by byla jen průměrná, nebýt skvostného Erica Idlea. Ten se pro jeptiškovský hábit snad narodil. A Robbie Coltrane taky není špatný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I bez už legendární scény ve sprchách po basketu nabízí tenhle film slušnou porci zábavy. Opilecká sestra, sklerotická důchodkyně vrátná a archivářka, neschopní gangsteři a pěkná hlavní ženská postava Faith (Camille Coduri), moc pěkná je i studentka Helen FitzGerald (taky nahá). Výborný dabing (Meduna, Oliva). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známá a popravdě i nepříliš vtipná komedie o dvou malých gangsterech, kteří se na útěku před svými "zaměstnavateli" rozhodnou ukrýt v klášteře, převlečeni za jeptišky. Je zde spousta příležitostí pro vtipné scény ale režisér nedokáže dobře zkomponovat ani jednu a nějaké pichlavé dialogy mezi hlavními postavami jsem také hledal marně. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Převlíkačka mužské dvojice na způsob "Někdo to rád horké". Jako komedii hodnotím slabým průměrem. Mezi dva a tři body. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu průměrná komedie, ale to ústřední duo je opravdu neodolatelné, stejně jako Camille Coduriová, co hraje přítelkyni Idleovu přítelkyni, není jen pouhou blonďatou ozdobou, ale schopnou komičkou. Eric Idle, můj velký favorit, se sám postaral o hvězdičku navíc, akorát škoda, že jsem film viděl s dabingem a přišl o Ericův typický hlas :-) . ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

On to je skutečně průměrný filmeček, který navíc příšerně "smrdí" osmdesátými lety a ke konci ztrácí švih. Eric a Robbie jsou ale naprosto dokonalí a Camille Coduriová coby poloslepá kočanda jim zdatně sekunduje, všechny klášterní dialogy by se daly tesat do zlata, takže nemohu jinak ... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Eric Idle a Robbie Coltrane jsou docela dobrá dvojka na to, aby utáhli celý film, ale mám pocit, že z hlediska humoru z toho šlo vytěžit ještě o něco více, než se nakonec podařilo. Jako kdyby to byla jen horší variace na "Někdo to rád horké", ale bez toho, aby si to dokázal divák skutečně zapamatovat a k filmu se vracet. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedia, chlapi v mnisskych habitoch, zamenene identity a neschopni gangsteri - to mi skor sedi k Villaggiovi a Taliansku nez k USA . 30 % ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Přestože to má celkem přijatelnou délku, tak si to nedokázalo udržet mou pozornost. Komedie je to velmi slabá a kdyby to někdo natočil dnes, tak jsou mu lidi schopní nasázet odpady. Od Anglie a těchto herců jsem čekal víc, rok výroby v tom nehraje roli. Ale ženské tam byly na Anglii krásné, o tom žádná. .. Odejděte v hříchu, vaše míry jsou odpuštěny. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která je místy neuvěřitelně vtipná a místy zase dost slabá. Nicméně dvojice Idle Coltrane je fakt dobrá. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nebejt tam Eric Idle a Robbie Coltrane, bylo by to asi ještě za míň. Tihle dva udrželi film jakž takž na úrovni koukatelnosti. Eric moh taky dostat víc prostoru a bejt sám sebou, ale od Life of Brian už pár let uteklo a je to znát. Je to jedna z komedií, která neurazí, ale ani nenachne. Víc nemám, co bych napsal. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V mládí mi přišly Jeptišky na útěku jako fajn komedie, u které jsem se občas i zasmál. Plusem jsou dva hlavní představitelé a hudba, kterou si kupodivu pamatuji dodnes. Zápletku, děj a jiné podrobnosti :-) už si naopak nepamatuji vůbec. Pokud nemáte po ruce lepší film, podívat se na to na ukrácení volného večera dá. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Dva výteční britští herci ze sebe tak trochu dělají voly v jedné nevyrovnané,ale po čertech zábavné komedii.A díky stopáži kratší než hodina a půl to funguje vlastně výtečně. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nedávno dokument o Harrisonovově produkční filmové společnosti Handmade Films a filmech (povětšinou zapenutelných či špatných, ale i některých dobrých) a n to konto jsem si pustil Nuns on the Run. A stejně jako většina komentářů zde se shodnu, že jde v podstatě o dost naivní, praštěnou komedii, která by mohla být i trapná, ale naštěstí není díky hereckému koncertu Idleho a pro mě především Coltranea, který si svou 'sestru' skvěle užívá a rádi odpustíte i pár vtípků, které jsou povrchnějšího rázu ('modelky' v klášterní sprše - ne, že bych si ji neužil a nesmál se!). Camile Coduri dokázala z hloupoučké pointy své role (poloslepá díky rozbitým brýlím) vytěžit groteskní maximum s kouzelným charisma. K tomu hudba mých oblíbenců Yello a asi i nostalgický odstup více jak třiceti let od vzniku - velmi jsem se bavil! ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to britský film, tak je celkom podarený. Dvaja zlodejíčkovia sa skryjú v kláštore pred čínskym gangom, kde sa prezlečú za mníšky. Či chcú alebo nie, tak sa musia aspoň dočasne prispôsobiť, z čoho plynie hneď niekoľko humorných situácií. ()

Reklama

Reklama