Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí všetko, čo som napísal o prvej časti. Aj napriek tomu, že je asi zo slávnej trilógie najslabší, ja ho mám možno aj najradšej, pretože tu neumierajú krásne ženy a ešte ani Vinnetou. Ešte tu máme Klausa Kinského a Terence Hilla, takže hodnotenie je jasné. Či ale nájdem aj v mojom veku a neskôr ešte odvahu absolvovať tieto filmy znova, skutočne netuším. Už je to predsa len dlhá doba. A keďže sme to všetci videli desať krát, ani to už možno nemá zmysel. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No viem si predstaviť, že keby bol rebríček posunutý o dvadsať rokov dozadu, bol by film v top priečkach hodnotení. A tak sa deje to, že od mladej generácie sa vinnetouovkám toľko uznania nedostáva. Ja našťastie medzi nich ešte nepatrím a som rád, že televízia ich ešte stále pravidelne zaraďuje do vysielania. A vždy sa budem tešiť. Winnetou a parťákom Old Shatterhandom sú proste zosobnenie niečoho, čo sa mi bude vždy páčiť. A hudba. Tú tu budem spomínať stále. 85%. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Kolegyňka Skuby 47 jednoznačně palec nahoru, i když se mi tenhle (druhý) díl nelíbil tolik jako např. první Vinetoua nebo Old Shatterhand a ani nenatropil tolik paseky v mém srdci jako ten třetí. Tento byl vlastně docela veselý oddechový, i když vlastně špatně skončil (zvlášť přečetl-li si člověk knihu). ()

Mol 

všechny recenze uživatele

KDYŽ SI RYBANNA VEZME BÍLÉHO MUŽE. MÍR BUDE ZPEČETĚN! Terence Hill zde pošlapává Vinnetouovi city jako rohožku u dveří a to prostě není správné. Na svatbě, kde Rybanna řekne své ANO, BERU je v jeho očích jasně vidět okamžik, kdy mu puklo srdce. Proto je tento díl pro mě, tak těžké sledovat. Naštěstí je tu Forester a ten už dohlídne na to, aby Vinnetou neměl čas myslet na lásky a zrady, ale na boj a tyhle ty chlapský věci. ŠÉFE? TADY U JEZERA JSOU TAKY TY ŠŇŮRY! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Představitel Freda Forrestera, britský herec Anthony Steel, měl v době natáčení už velké problémy s alkoholem. „Seděl celé dny v karavanu jako pavouk. Posílal si kluky od štábu i místní pro alkohol. Jakýkoliv. Jednou udělal strašnou pitku s Klausem Kinskim (David Lucas). Klaus byl blázen, vydržel chlastat třeba týden v kuse. Anthony mu zdatně sekundoval. Bylo to těžké, pozorovat ten úpadek. Pak jsme se museli smát, protože Steel a Kinski opili Rikarda Brzesku (Tah-ša-tunga) a tancovali s ním někde u ohně, úhlavní nepřátelé. Lex Barker (Old Shatterhand ) řešil manželku, já se snažil řešit je,“ vzpomínal Pierre Brice (Vinnetou). (HawkeyP)
  • V scéne, kde idú Ribanna (Karin Dor) a Winnetou (Pierre Brice) do jaskyne, je možné vidieť, ako Ribanna niekoľkokrát zmení svoje oblečenie. (Odpocivadlo)
  • Při souboji s medvědem Pierra Brice (Vinnetou) zastupuje dvojník. (M.B)

Reklama

Reklama