Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého otce stal se náčelníkem všech Apačů žijících na rozsáhlých lovištích mezi Texasem a novým Mexikem mladý Vinnetou. Dobyvatelé ze všech končin světa pronikali do dalších a dalších území a jejich bezohledný postup hrozil rozpoutat novou válku rudých proti bílým. Vinnetou považoval za své životní poslání zabránit těmto hrůzám, které mohly znamenat zánik všech indiánských kmenů. Chyba: Když jde Vinnetou s Rybannou do jeskyně, tak si můžeme všimnout (ještě předtím, než do ní vstoupí), že má šaty a "holé" nohy. V následujícím záběru uvnitř jeskyně už má nejen šaty, ale také kalhoty či tak něco (zkrátka už nemá holé nohy). ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Kolegyňka Skuby 47 jednoznačně palec nahoru, i když se mi tenhle (druhý) díl nelíbil tolik jako např. první Vinetoua nebo Old Shatterhand a ani nenatropil tolik paseky v mém srdci jako ten třetí. Tento byl vlastně docela veselý oddechový, i když vlastně špatně skončil (zvlášť přečetl-li si člověk knihu). ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Prostřední článek Reinlovy výtečné, pohádkovo westernové, trilogie. Rozhodně nejromantičtější ze všech tří dílů. Kdy Vinnetouova láska k překrásné Rybanně je stejně silná, jako jeho touha po míru. Lex Barker nadále dokazuje svou Old nadvládu (děda Firehand a narcis Surehand na něj prostě nemají i kdyby stříleli sebelíp). Přemíra romantiky a dostatek akce, toť je báječné dobrodružství. Zábavný Eddi Arent. Zákeřný Anthony Steel a jeho pravá ruka, démonický Klaus Kinski. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto díle se partička povedených traperů v čele s náčelníkem Apačů Vinnetouem a jeho bílým bratrem Old Shatterhandem vydají zachránit mladou bledou tvář poručíku Merrillovi, který se ale zabouchne do Rybanny, která je ale udělaná do Vinnetoua. A Old Shatterhand, který si zas myslí na mrtvou Nšo-či, nám tak uzavírá tento milenecký lichoběžník. Přesto se všichni tři tak nějak spřátelí a spojí síly proti prohnanému Forrestovi, kterému nejde jen o ropu. S pomocí celého kmene Assiniboiců vrcholí bitva v jejich tajných jeskyních. Film patří do hvězdné trojice mayovek a dokonce tu máme možnost vidět mladého Terence Hilla anebo Klause Kinského. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Když Vinnetou (Pierre Brice) a Old Shaterhand (Lex Barker) osvobodí lorda Castlepoola (Eddi Arent) z New Venanga a vzápětí všichni vyrazí pronásledovat Forrestera (Anthony Steel), je dobře vidět, že má Castlepool plnovous. Když však Forrestera dostihnou, je Castlepool hladce oholen. (spiritus)
  • Podle vzpomínek lidí ze štábu tehdy mezi Karin Dor (Ribanna) a Terencem Hillem (Merril) přeskočila jiskřička už při prvním seznámení a později spolu začali být vídáni stále častěji. Dokonce prý spolu párkrát odjeli i na oběd do Splitu, a když se natáčelo ve slovinské jeskyni Postojna, tak prý i do nedalekého italského Terstu, kam v přestávkách natáčení také rádi jezdívali Pierre Brice (Vinnetou) a Lex Barker (Old Shatterhand). (HawkeyP)
  • Délka filmové pásky přesáhla dva a půl kilometru. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno