Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto díle se partička povedených traperů v čele s náčelníkem Apačů Vinnetouem a jeho bílým bratrem Old Shatterhandem vydají zachránit mladou bledou tvář poručíku Merrillovi, který se ale zabouchne do Rybanny, která je ale udělaná do Vinnetoua. A Old Shatterhand, který si zas myslí na mrtvou Nšo-či, nám tak uzavírá tento milenecký lichoběžník. Přesto se všichni tři tak nějak spřátelí a spojí síly proti prohnanému Forrestovi, kterému nejde jen o ropu. S pomocí celého kmene Assiniboiců vrcholí bitva v jejich tajných jeskyních. Film patří do hvězdné trojice mayovek a dokonce tu máme možnost vidět mladého Terence Hilla anebo Klause Kinského. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jednoduše krásně natočená , do překrásného prostředí bývalé Jugoslávie zasazená a nádhernou hudbou podkreslená indiánka o hrdinném ochránci práv náčelníku Vinnetuovi a jeho pokrevním bratru Old Shatterhandovi. Klasika klasik , oblíbená série mého dětství a je jedno o který díl s těch čtyřech stěžejních se jedná. Jen asi ještě jedna poznámka a ta se týká hlavní záporné postavy vůdce banditů Forrestera , který je můj druhý nejoblíbenější záporák celé série. 91% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Oba pokrevní bratři v plné síle, vždy připraveni, nepřemožitelní a nedostižitelní a k tomu láska po indiánsku. Skvělé obsazení, jednoduchý příběh, romatika a zábava. Vinnetou je ve skvělé formě, pořádně zatáhnout břicho, když se na plátně objeví "nahoře bez", mu dá docela zabrat :-) Letos již téměř půlstoletí od natočení, mnohokrát zhlédnuto, přesto stále láká k obrazovce. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Všechna filmová zpracování románů Karla Maye se sobě podobají jako vejce vejci. Scénář, který se původním dílem německého spisovatele jen volně inspiruje, opět vidí svět černobíle, kde na jedné straně jsou ti dobří a na druhé ti zlí. Zvláštní kouzlo dvojce ale dodala nemožná láska Vinnetoua a Ribanny, která ono naivní vidění světa správně oživila. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná filmová klasika, Vinnetou před osudovou volbou a já si říkám, jak mohl ve třetím filmu zemřít střelou do srdce, když už tam žádné srdce nebylo, protože si ho právě teď a tady vyrval, aby zabránil válce. Strhující dobrodružství, láska, silné emoce, Old Shatterhand a Vinnetou v nejlepší formě, k tomu mladý Terence Hill, dokonalý Castlepool a důstojný padouch, kterého skvěle doplňuje jeho slizký poskok Kinski. Rozhodně jedna z nejlepších mayovek, která potěší i po letech a mnoha reprízách. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • V scéne, kde idú Ribanna (Karin Dor) a Winnetou (Pierre Brice) do jaskyne, je možné vidieť, ako Ribanna niekoľkokrát zmení svoje oblečenie. (Odpocivadlo)
  • Piere Brice (Vinnetou) jezdil v tomto filmu na dvou koních - jeden byl využíván čistě pro jezdecké záběry a druhý byl jeho dvojníkem, používaným pro trikové scény. Onen dvojník bohužel během natáčení zemřel a štáb tak musel použít speciální barvící prostředky na jiného "nováčka". (hippyman)
  • Pyrotechnik Erwin Lange spotřeboval pro požár v New Venangu celkem 2 000 kg benzínu, 2 000 kg mazutu, 200 kg benzolu, 6 propan-butanových bomb, 20 kg dynamitu, 50 pochodní, 250 kg cementu a 100 elektrických zapalovačů. (hippyman)

Reklama

Reklama