Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (572)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zjevně budu v opozici proti těm, kteří se z filmových nadšenců přerodili v mistry filmové kritiky, které jen tak něco neuspokojí. Ale nešť. Mě se Země zítřka líbila. Jde totiž o výtečný rodinný film natočený ve stylu 70. a 80. let, které tu dýchají snad z každého vyprávěcího prvku, z každého formálního detailu, aniž by se ovšem jako nějaké retro teatrálně tvářil. Hravá sympatická pohodovka, která netlačí na pilu, je nejen akční i zábavná, ale navíc nabitá pozitivní atmosférou jako už dlouho žádný podobný film. Zručné propojení minulosti a budoucnosti, kde spolu v dokonalé souhře fungují retro rekvizity s těmi futuristickými, dokonale navozená retro atmosféra prolínající se s futuristickým vizuálními hrátkami. A taky mě pobavilo, jak dokonale se jeden z důležitých prvků příběhu (možná ten nejlepší) podařilo v trailerové kampani utajit. Zkrátka, kdo nepotřebuje nepřetržitý příval úžasných momentů, které by diváka neustále příváděly do extáze, ale dokáže si vychutnat občas i zvolna plynoucí příběh, kdo v sobě jako divák ještě neztratil to nadšené dítě, ten by nemusel být zklamán. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Evidentně nepochopený, ale moc krásný návrat k idealizované sci-fi estetice ála Spielberg 70. a 80. let. Možná ne tak důsledný a režijně pevně uchopený, jako třeba Abramsovo Super 8, ale i Bird přináší hezky plynoucí nostalgickou podívanou, která si primárně nezakládá na povrchních atrakcích, ale především na samotném vyprávění, které je chytře vystavěné, oproti moderním blockbusterům (do kterých má daleko) má originální strukturu a je mnohem sebeuvědomělejší, než se může na první pohled zdát. A rozhodně si nemyslím, že by na filmu nebyl vidět jeho velký rozpočet, který je možná využitý jiným způsobem, než na velké akční scény, ale o to účelněji. Kašlat na rozpačité reakce, Tomorrowland je výborné dobrodružství, které je hravé, chytré a hlavně úplně jiné než 90 % současné produkce. Což je třeba ocenit. 80 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAPADLO TĚ, CO BY SE STALO, KDYBY SE VŠICHNI GÉNIOVÉ, UMĚLCI, VĚDCI, TI NEJKREATIVNĚJŠÍ LIDÉ NA SVĚTĚ, ROZHODLI SVĚT ZMĚNIT?…“ /// Ten jejich svět budoucnosti je pastvou pro voči. Je tady snad víc nápadů, než v Bessonově Pátým elementu. Kdybych se mohl jenom „divit“, jako v tý první hoďce, bylo by to fajn. Jenže vono to místo zvyšení votáček začíná nudit. Každej se snaží něco říct, padoušskej někaolikaminutovej (trochu kecám!) monolog je jistě srozumitelnej dětem bez rozdílu věku a jestli Země přežije je patrně jedno i scénáristům, hlavně prej ať už to maj (všichni) nějak za sebou. Takže, jestli rádi posloucháte a bojíte se o Zemi při každým hromu a blesku – je vaše volba jasná! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Se slzou v oku vzpomínám na robota (kuchyňskýho? Ale vono je to vlastně jedno…). 2.) Mám anténu, která zachytává subprostorové i transdimenzionální frekvence. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No tohle byla ale blbost. Je to vážně slabé. První hodinu se skoro nic nestane. Je to asi určené spíš dětem. I když si tou cílovkou nejsem úplně jistý... Celý svět je sice zajímavě vymyšlený, ale nepřináší nic nového. Taky není tak veselý, jak by člověk čekal. Takže Casey Newton hraje vyvolenou, která má zachránit celou Zemi. Ta tomu sice ze začátku nevěří, ale nakonec se svého úkolu zhostí. Pomáhá jí v tom George Clooney. Ten hraje starého nerudného vědce, který už se dávno vzdal všech nadějí. Hugh Laurie tu trochu netypicky hraje záporáka, ale moc mu to nejde. Až na pár zajímavých scén a nápadů opravdu není o co stát. Asi jsem čekal něco trochu jiného. Konec je až přehnaně optimistický. "Jsou to roboti?" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami úchvatné, chvíľami veľmi rozpačité sci-fíčko pre mládež. Problém je tak trochu v scenári, ktorý je tak trochu bordel a tak trochu aj v réžii, ktorá nevie, ako scenár uchopiť. Vznikol tak príťažlivý svižný miš maš, kde som na konci vlastne ani nevedel, prečo sa hrdinom podarilo to, čo sa im podarilo. Prvá polovica, kedy ešte nevieme o čo ide je lepšia, od momentu vystúpenia na Eiffelovku ale film zmení atmosféru a stáva sa z neho už definitívne a nenávratne spomínaný bordel. Nič by s tým neurobil ani stroj na predpovedanie budúcnosti a hrdinovia, schopní meniť osud. Našťastie ale koniec filmu neznamená koniec sveta. Iba koniec nádeje na konečne výborné mládežnícke sci-fi. Až nepatrične tlačúce nám do hlavy svoje moralistické posolstvo a jeho celková rozpačitosť mi pripomína relatívne podobný projekt After Earth. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • V úvodu filmu nenalezneme klasickou Pixarovskou scénu s lampičkou, ale je tu odkaz A113, což je učebna animace, kde tvůrci Pixaru studovali. (PAULOO)
  • Film Země zítřka je založen na stejnojmenné atrakci v Disneylandu. (ČSFD)
  • Ve scéně v obchodu s komiksy je možné v jednou okamžiku jasně vidět figurku Pana Úžasňáka z animovaného filmu Úžasňákovi (2005), který, stejně jako tento film, natočil režisér Brad Bird. (Dracconnis)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama