Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (734)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se to táhne jako sopl přežraného houmlesáka v podchodu, nikomu to nevadí. Jeden si hned zvykne na ospalý vypravěčský styl, který si vlastně jen připravuje půdu pro jakési obrázkové bonmoty na konci každé etudy. Nakonec sice každého potěší, že se to pomalu doplazilo do konce, ale nemyslím si, že by někdo litoval prosraných dvou hodin života. Bone tomahawk je zábavný jako Vánoce na sněhu. Člověk je rád, ale je mu to vcelku vlastně jedno, pořád to jsou Vánoce i kdyby se nechumelilo, že ano. Film se asi nestane oblíbeným spektáklem všech dob, ale i tak zaujme a zůstane dlouho v hlavě. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neskorší Brawl in Cell Block 99 je z môjho uhľa pohľadu o dosť kvalitnejšia jazda, ale ani Bone Tomahawk nie je žiadna zabudnutiahodná westernovka. Síce tento žáner príliš neobľubujem, v kombinácii s občasným hororovým napätím ma vedel zaujať. Nepravdepodobný vývoj deja ma síce prinútil niekoľkokrát krútiť hlavou, ale aj tak som si Bone Tomahawk užil. V prípade realistickejšieho poňatia a väčšieho zastúpenia hororového žánru by som ale zrejme chrochtal blahom. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa, nečakane z večera do rána, zmizne z budovy šerifa Hunta štvorica ľudí. Okrem jedného z väzňov sa medzi nezvestnými nachádza aj manželka pána Arthura O'Dwyera, ktorá je v malom mestečku Bright Hope jedinou lekárkou. Keď sa daná udalosť objasní, ako únos z radov kmeňa ľudožrútov, neostáva miestnemu mužovi zákona v doprovode O'Dwyera a dvoch spoločníkov nič iné, ako podniknúť záchrannú akciu. Vstúpiť však do teritória týchto bezcitných, ľudských tvorov za účelom splnenia svojej úlohy, bude náročnejšie ako sa pôvodne domnievali. Luxusné herecké obsadenie či vysoká kvalita spracovania snímku sľubuje divákovi zážitok na ktorý len tak ľahko nezabudne. Musím uznať, že sa mu to z časti vďaka jednoduchému príbehu aj darí. Jedinou vítkou sa tak môže stať pomerne dlhočizná stopáž, ktorá sa z môjho pohľadu nevyhla hluchým pasážam. "Bone Tomahawk" mohol byť kľudne o dvadsať minút kratší. Kto dúfa v krvavé jatka, môže zabudnúť. Veľa som si sľuboval od záverečných minút, ktoré v konečnom dôsledku v určitých momentoch vďaka dvom, trom gore záberom (obzvlášť jednému, ktorý sa bude fanúšikom hororu veľmi páčiť) vynahradili mnohé "zameškané", no taktiež musím jedným dychom dodať, že sa tvorcovia nevyhli určitému "kroku", kedy to mierne prepískli, takže celý tento výtvor z konečného hľadiska vidím niekde na úrovni - 65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady člověk musí smeknout skalp, protože za dva miliony natočit něco takového, navíc s takhle lákavým obsazením, to chce mít kurva talent. Snímek by se dal téměř s chirurgickou přesností rozřezat na třetiny, v níž se nejdříve seznámíme s hlavními postavami, pak s nimi vyrazíme na záchranářskou misi, abychom v posledním dějství byli svědky nečekaného masakru. A můžu vám zaručit, že třeba Rothovo Green Inferno se může jít zahrabat, protože tady nejen, že se dějou mnohem horší zvěrstva, ale skutečně bolí každá zlomenina nebo postřelení. A i právě díky téhle syrovosti a brutalitě odpustíte filmu ono lážo plážo tempo. Jinak casting fakt parádní, a přesto, že Russell si hraje zase to svoje, já mu to žeru furt. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem do tohoto filmu šel s velkejma obavama, jelikož Westernům zrovna neholduju. Druhou věcí která mě odrazovala byla dlouhá stopáž. Ale oproti posledně viděnému Purpurovému vrchu ( 119 minut , který jsem si spíš protrpěl ) mě těhle 133 minut bavilo a uteklo to jako voda. Nakonec touha po zjištění co může vzniknout skřížením Westernu a Hororu byla silnější a já se odhodlal film pustit. Chybu jsem rozhodně neudělal. Každopádně zařadit tenhle film do nějaký škatulky je složitý, protože je to dobře fungující mix více žánrů. Hodně lidí to srovnává s Rothovým The Green Infernem jenže každej z těchto filmů je úplně jinej a taky jinak pojatej. Mě nadchli oba, ale Bone Tomahawk má přece jenom trošku navrch. Hlavně díky hereckýmu obsazení. Všichni hráli jako o život a navíc jsme měli spoustu času pořádně se s postavama seznámit, což taky hodně pomohlo. Určitě mi osudy zachránců nebyli u prdele ba naopak jsem si to prožival s nima. Škoda jen, že víc prostoru nedostal Sid Haig. Musím taky pochválit S. C. Zahlera, protože na to že je to jeho druhej film tak odvedl špičkovou práci a s docela jednoduchým scénářem natočil poutavej a rozhodně nenudící snímek kde nechybí ani špetka humoru. Pro mě obrovský překvapení a naprostá spokojenost. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Arthur O'Dwyer (Patrick Wilson) má celý film zraněnou pravou nohu. Avšak na konci filmu, kde opouští jeskyni a jde přes ornament z kamení, má zraněnou levou. (Mol)
  • Rozpočet filmu predstavoval iba 1,8 milióna amerických dolárov. (MikaelSVK)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama