Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý western. Je vidieť že na staré kolená Kurtovi Russellovi westerny svedčia, na väčšinu westernových hororov sa nedá pozerať, ale tento bol veľmi veľmi dobrý. Síce tak trištvrte filmu je to celkom pokojná prehliadka prérie, skoro bez strieľania, potom výlet prírodou až keď dorazíme k horám, ktoré obývajú jaskynní ľudia a začne poriadna krvavá akcia s gore scénou porciovania zástupcu šerifa. Hororový western s hviezdnym obsadením je bleskom z čistého neba. Herecké výkony skvelé, dialógy suché ale trefné, podobne ako niektoré hlášky. Nápad a atmosféra sú vynikajúce. Vo filme je jedna neskutočne brutálna scéna. Na záver ešte pochválim postavu, ktorú hral Matthew Fox. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se to táhne jako sopl přežraného houmlesáka v podchodu, nikomu to nevadí. Jeden si hned zvykne na ospalý vypravěčský styl, který si vlastně jen připravuje půdu pro jakési obrázkové bonmoty na konci každé etudy. Nakonec sice každého potěší, že se to pomalu doplazilo do konce, ale nemyslím si, že by někdo litoval prosraných dvou hodin života. Bone tomahawk je zábavný jako Vánoce na sněhu. Člověk je rád, ale je mu to vcelku vlastně jedno, pořád to jsou Vánoce i kdyby se nechumelilo, že ano. Film se asi nestane oblíbeným spektáklem všech dob, ale i tak zaujme a zůstane dlouho v hlavě. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororový western je přímo vražedná kombinace. Příběh ukázkově graduje, kdy po tom co se něco stane složí záchraná výprava, aby se vše zvrtlo v jednu opravdu hodně těžko zapomenutelnou gore řezničinu. Kurt Russell se vrací se vztyčenou hlavou do první ligy a z toho jsem přímo nadšený. Snímek ani tak nestojí přímo na něm, jako spíše na pevných rozhovorech, trefných hláškách. Režisérovo jméno budu moc rád v budoucnu sledovat. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dialógy ako zo súčasnej manhattanskej konverzačky, herecká teatrálnosť a akákoľvek len nie westernová atmosféra, neandrtálska kameramanská práca s priestorom, a v závere logická diera s ktorou si snád už tvorcovia robia z diváka prdel. Pripomínalo mi to festivalové bizarnosti z KVIFF, oceňované Ekumenickou porotou. Ale dopozeral som to do konca, pretože tak kruté a brutálne scény sa v áčkovo obsadenom westerne vidia ešte vzácnejšie, ako tak toporne špatná réžia. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pomalá atmosferická putovačka se skvěle zahranými charaktery. Kurt Russel se ve westernu našel, Fox je přesvědčivý arogantní zmrd a Wilson obyčejný chlápek se ženou v jeskyni lidožravých indiánů. Děj odsýpá a když v závěru dojde na akci je naturalistická a řádně krvavá. Řezničina v jeskyni je jednoznačným vrcholem filmu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Arthur O'Dwyer (Patrick Wilson) má celý film zraněnou pravou nohu. Avšak na konci filmu, kde opouští jeskyni a jde přes ornament z kamení, má zraněnou levou. (Mol)
  • Podle původního plánu se mělo natáčet v Novém Mexiku a Utahu. Nakonec se však natáčelo v Jižní Kalifornii. (Pedronaut)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama