Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robot Jox jsem už kdysi viděl, ale z hlavy se mi naprosto vypařil. Možná na to má vliv i dnes digitálními efekty přeplněné filmy jako (příbuzní) transformers. To ovšem neovlivnilo kvalitu tohoto béčka, pěkně postaru udělaného na kolenou za "pár" dollarů. Zápas robotů totiž představuje pěknou vizi světa po válce, kde se již nebojuje kvantitou, ale kvalitou ve "sportovním" utkání robotů. Je to dobrá myšlenka, později jsem ji zahlédl tuším v SeaQuestu (a trochu si z ní vzalo i anime NGE, vzpomněl jsem si i na legendární Mechwarriory...). Je jasně patrné, že Stuart Gordon se chtěl svést na mánii okolo transformers hraček a tv seriálu, což se mu komerčně nepovedlo, ale dnes je jeho dílo bráno s nadhledem a zábavností. U podobně laděných (upřímných) béček však v podstatě nic vytýkat nechci, protože i Gary Graham mě prostě bavil a (dnes předpotopní) triky mají nádech nostalgie:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosté béčko ve všech ohledech, které se na konci osmdesátých let snažilo přiživit na kulminující slávě Transformerů a BatlleTechu. Režie, technická stránka či herecké výkony (dá-li se vůbec o nějakých mluvit), to vše je naprostý průměr. Jenže Zápas robotů si ani na nic více nehraje. Je to zábavné, místy pravda směšné, krátké a úderné. Ve své podstatě jsou mi tyto nemotorné obří kraksny mnohem sympatičtější než o sedmnáct let mladší nemastní-neslaní Bayovi CGI pohůnci. I když spíše než kvalitou je to dáno nostalgií, která v tomto případě pracuje naplno. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Krásný béčko v zajímavě situované budoucnosti. Budoucnost je jenom nastíněná a děj se točí kolem zápasů samotných. Graham to táhne s přehledem. A celý film má ještě nádech osmedesátek se všema plusama a záporama. Plusů je u mě víc. Tyhle filmy miluju. -"I'm gonna get in this thing and I'm gonna kick - your - ass!" ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Studená válka a' la Transformers! Wow, tak tohle je vážně pecka jak se patří. Chvílemi mi to připomínalo "Power Rangers" s vyšším rozpočtem. Na ostatní věci jako děj, herecké výkony a podobně raději zapomeňte, tady jde o něco úplně jiného a nepochybuji, že film zaujme všechny nadšence skládajících robotů. Já k nim bohužel nepatřil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Budoucnost se má asi takhle...lidstvo pokročilo natolik, že o žádaná území se nevedou diplomatická jednání, ale válčí se prostřednictvím obrovských futurorobotů lidských tvarů, kteří mechanicky zmnohonásobují sílu pohybů svého operátora a jsou do posledního záhybu napěchovaní arzenálem nejrůznějších palebných, řezacích a jinak modifikovaných zbraní...je tu jistá podobnost s Transformers a ačkoliv jsou příběh a herecké výkony téměř nulové, seděl jsem tehdy u bedny jako přikován a s ústy dokořán sledoval bitvu těch dvou železných monster..Fantastické!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama