Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Automobilová odysea naprieč nádhernými historickými ulicami prístavného Marseille so v záberoch všadeprítomnou bazilikou la Bonne Mère a frekventovane prezentujúcou láskou k mančaftu OM a mestu samotnému, pod záštitou francúzskeho patriotizmu, kultúrnej hrdosti a ich tradičného humoru, ozvučeného brilantným soundtrackom (aj inštrumentálmi od Akhenatona), ktorému sekunduje príbeh dvoch protipólov, taxikára a policajta, o dolapení nemeckého gangu bankových lupičov. Čo ale treba naozaj opätovne vyzdvihnúť je snímanie ulíc, či už počas jazdy z interiéru auta protagonistu, alebo skrz pohľady z výšky. Taktiež väčšina týchto scén vyzerá aj teraz naozaj skvostne, ešte nehovoriac o roku vzniku filmu, 1998! Majstrovská robota trojice Besson x Sauvaire x Pirès. Potvrdzuje aj, že sequel sa v tomto nedotiahol ani na kúsok... (∞2000-2011) (2013) (14.2.2014) (24.12.2016) (4.6.2017) (16.8.2018) (4.2.2020) (9.9.2023) (23.12.2023, sk dab) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byla hodně skloňovaná akční taškařice. S cihlou na plynu se tehdy po marseilleských ulicích proháněl Peugeot 406 řízený zběsilým taxikářem, herci sypali jednu hlášku za druhou a produkční tým Luca Bessona si mohl mnout ruce. Výsledek se nemusel zatěžovat nějakým dějovým uměním, jednoduše se v klipovém stylu jen prchalo, pronásledovalo a efektně bouralo. Prostě hlavní role tady hrají auta a pár užvaněných Francouzů. Much to mělo hodně, ale koho to zajímá. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jet s Danielem, tak si sice dobře popovídám, poznám sympatického kamaráda, ovšem byla by velká šance, že by to bylo to poslední co bych v životě udělal. Daniel totiž svůj Peugeot nešetří a o tom je celý fil.....celé čtyři filmy. V jedničce nový koncept funguje skvěle. Daniel poznává nešikovného policejního důstojníka, neschopného získat řidičský průkaz, což ho nakonec přivede k Danielovu angažování. Jak už to bývá, stanou se z nich dobří přátelé a my se u toho budeme bavit. Poprvé určitě. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Čtu u televize, těším se na Vlasy a hle, najednou začíná Taxi. Tak se podívám, ostatně proč ne, že... Film opět není nic světoborného, ale další z fajn filmů na odreagování a pobavení. Fajn obsazení, vtipy, není to nudné. Pokud někdy poběží další díly, s chutí se podívám. I na tohle bych se klidně koukla znovu. Holt Francouzi, ti umí dělat komedie a tohle bylo navíc i akční! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)

Reklama

Reklama