Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film založený na informaci, že CIA v 80. letech pašovala do USA kokain ze střední Ameriky. Ve skoro každé roli nějaká známá tvář, navíc Renner po dlouhé době neakční a dost dobrý, jenže i přes to zajímavé téma to na mně působilo lehce odflákle. Nevím jestli víc než v Cuestovi není chyba v Landesmanovi (už jeho Consussion mi přišlo takové mdlé a bez šťávy). Rozhodně ale šíleně informativní (např. závěrečná fakta o načasování aféry s Lewinskou!!). ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film trochu ve stylu Mannova Insidera s Russelem Crowe v hlavní roli. Ale zdaleka ne tak dobrý. Novinář Garry Webb začal rozkrývat zapojení CIA do financování válek a převratů ve Střední Americe. CIA do těchto zemí dodávala zbraně a financovala to obchodem s drogami, kterými zásobovala většinou Afroameričany v Kalifornii. Film je podle skutečné události, je velká škoda, že si s ním tvůrci nedali více práce. Hlavně scénárista. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ ZNÁTE PRAVDU A ČEKÁ VÁS HLAVNÍ ROZHODNUTÍ VAŠEHO ŽIVOTA. PODĚLÍTE SE O TEN PŘÍBĚH S VEŘEJNOSTÍ?“ /// Reportér na stopě drogových čachru americký vlády, která zaplavila ulice kokainem, aby měla prachy pro Contras (že nevíš? Tak se na to vyser a pusť si animák…). Jestlipak se ty chlapče nepochybuješ na tenkým ledě … si asi řeknete. No co vám budu povídat – některý příběhy jsou až moc pravdivý na to, aby šli zveřejnit! Zajímavý (jakože zajímavý – autentický místa, jména jako Danilo Blandon …) vyprávění, který bohužel nemá takovou pointu, která by všechny informace vygradovala do hvězdnejch výšin. A taky (přiznejme si to!) – koho dneska zajímá, co CIA dělala v osumdesátejch letech ve Střední Americe. Možná jen, když se to tak sere na tom Blízkým východě… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion“, kterou v roce 1998 napsal Gary Webb, číst nemíním. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnejch událostí. 3.) Zjistím, co dělá vyspělá země, když se bojí komunismu. 3.) Thx za titule „TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně silný téma, vynikající J. Renner, ale stejně je to takový mdlý. Je to škoda, protože tady se dalo vytěžit opravdu moc. Nicméně ve výsledku to trochu vyšlo do ztracena. Teda pokud ale tvůrci tímhle postupem chtěli ukázat tu obrovskou bezmoc odvážnýho novináře, tak se jim to fakt povedlo. Protože jako divák si tak na konci budete připadat. Nicméně si nejsem úplně jistej, že to byl záměr. Každopádně ano, ať se o takových svinstvech mluví co nejvíc... a může tady někdo něco vykládat o konspiračních teoriích! Jakmile je to v zájmu "svobodné a snové" Ameriky (potažmo i jiných velmocí), jde všechno ostatní stranou. P.S.: A to jako vážně nikomu nepřišlo divný, že by se ten chlap sám střelil 2x do hlavy?! "...některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit..." ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že do takhle dojebanýho filmu sehnali poměrně slušnou sestavu skvělých herců (kromě Ray Liotty, přirozeně). Jeremy Renner se snaží, ale nemá šanci utáhnout film, kterej napsal nějakej impotentní šulin bez koulí. Když se pak režisér pokoušel dramatizovat zápletku, v jejímž rámci se novinář dohaduje s úředníky, kdože má jako pravdu, vznikne z toho nezajímavý prd. Dramatické vrcholy spočívají ve scénce, kdy se Garymu někdo ochomejtá kolem auta a kdy mu někdo ukradne motorku... WTF? Film je tedy extrémně nudný a o hovně. Jednu * dávám za Andy Garciu a jednu * za Paz Vegu. Jinak mě poměrně dost zaujalo, že v USA tak nějak stačí, že pisálek v obskurním plátku (který se posléze v klidu stane nezaměstnaným) v pohodě uživí tři haranty, manželku (která se pochopitelně válí doma a namísto nosu má prdel), dva domy, dvě auta, dvě motorky, člun a bůhví co ještě. Závěrečná titulky předznamenává autentický záběr na Garyho Weba, kterej byl ve skutečnosti podivným úchylem s knírem, kterej si hraje s dětma (spíš to vypadá, že se jim brání) v trenkách, zatímco mu z nohavice leze těsto. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Tetování, které má herec Jeremy Renner (Gary Webb) na levé paži, je jeho vlastní. Je to erb jeho rodu, který pochází z Německa. (devNull)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama