Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (338)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podobný romantický upgrade jako u třetí Doby ledové, bohužel mnohem méně vtipný. Završení celé dračí trilogie je jen trochu lepším průměrem na poli animovaného filmu. Navíc z pohledu emocí trojka hodně pokulhává za předchozími díly. Děti z toho ale budou bezpochyby nadšené, protože je tam pořád nejroztomilejší drak ever a sympaticky držkatá Rafana jako symbol vzdoru a rebelie snad proti úplně všemu. Přesto jsem si na začátku říkal, že tvůrci budou mít snad o něco více odvahy a přidají ve finálovém díle na větší osudovosti, případně podrobí hlavní postavy nějaké opravdu zásadní životní zkoušce či rozhodnutí. Přece jen jednička je už z roku 2010 a trochu jsem čekal, že tahle série bude chtít růst s divákem. Z téhle perspektivy se bohužel jedná o poměrně vlažné zakončení jinak bombastické série. První díl mám stále mezi deseti top animáky, dvojka mě pořád hodně baví, ale bez trojky v této podobě bych se v rámci série nejspíš obešel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu jasně nejslabší díl série,na stranu druhou pořád nadstandardní animák a jakožto fungující uzavření trilogie naprosto v pořádku.Animace je tradičně výborná,ale tentokrát nedokáže úplně zachránit,že děj je nejpředvídatelnější ze všech tří dílů a i humoru je tu tentokrát překvapivě málo.Vlastně nebýt Bezzubky a jeho snahy okouzlit potenciální partnerku,nebyl by tu humor vůbec.Oproti dvojce pak tvůrci vsadili na jistotu a nečeká tu tak nikde žádný překvapivý zvrat...což sem ale ve finále tak nějak uvítal...70% ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Lehkonohé, vizuálně krásné. Jako zakončení série je to plnohodnotný film, byť jediný vývoj u lidských postav vydíme u hlavního hrdiny. Hvězdou je tedy Bezzubka a jeho nová přítelkyně - bílá dračice je mimochodem neuvěřitelně roztomilá. Asi největší překvapení je ovšem to, že tvůrci si nenechali skoro žádná zadní dvířka pro pokračování a skončili předtím, než sérii zničí. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Na trojku jsem se moc těšil a doufal jsem, že budu stejně odpálený jako jsem byl u dvojky. Bohužel ne. I když jsem se bavil, tak jsem přesto pořád čekal něco víc. Víc humoru, více Bezzubky, více akce, více... no všeho. Tím nechci říct, že film je špatný. Vůbec ne. Jak vycvičit draka je dle mého skvělý animák, který zabaví děti i dospělé. Ale po dvojce měl našlápnuto na jeden z nejlepších animovaných filmů vůbec. Zakončení je pěkné a jak má být. Nenechává žádný otevřený konec, nebo něco k čemu by se Dreamworks mohl (nebo chtěl) vrátit. Přesto mi pořád uniká to, co na mě dýchalo z traileru. Epičnost dvojky je vytracena a jedná se o další souboj mezi lidmi a draky. Tedy mezi lovci draků a jezdci na dracích. Film se mi líbil, ale myslel jsem, že mi spadne čelist a to se bohužel nekonalo. Dvojku tedy považuji za vrchol série. Tohle je "jen" dobrý animáček. (80 %) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dvou skvělých dílech pro mě tento film těžkým propadákem, a to jsem se tak těšil... Oba předchozí dračí snímky přinesly parádní animaci, výborný příběh a hodně dobrý humor, z toho všeho zbyla v tomto snímku je ta animace. Nový příběh byl neslaný, nemastný a jen parazitoval na tom, co už dvakrát vyšlo, humor musel vyklidit pole neustálému moralizování a hraní na city a já jsem se poprvé u cvičení draků nudil. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)
  • Steven Spielberg měl možost si přečíst scénář v předstihu. To později komentoval s tím, že se u scénáře rozbrečel, a že je to jeden z nejlepších příběhů, které kdy viděl. Stejně oslavovala scénář i autorka předlohy, animační tým, scénář pochválil i hlavní přestavitel Škyťáka Jay Baruchel, i když měl možnost přečíst jen malou část. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama