Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (338)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Důstojné ukončení trilogie, které naznačuje, že klidně mohlo ještě chvilku pokračovat. Ve třetím Jak vycvičit draka se děje až příliš mnoho věcí a tvůrci nemají dostatek času se všem věnovat pořádně a rozdělení do dvou filmů by tady určitě přišlo vhod. Zároveň je to ale pořád to správné animované dobrodružství se skvělou akcí, fajn hrdiny, vynikající hudbou a několika scénami, u nichž se člověku tají dech. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Studio DreamWorks má podle mého názoru ve svém portfoliu tři kultovní animované projekty: Shreka, Madagaskar a Draky. I třetí díl vikingo-dračích dobrodružství obsahuje všechny ingredience potřebné k úspěchu: dokonalou animaci (a s ní související přelety nad krajinou, které v kině berou dech), srozumitelný neinfantilní příběh a samozřejmě Bezzubku, protože roztomilejší kreslenou postavičku byste jen těžko hledali. Zápletka není nijak objevná a překvapivá (milostné trable hlavních hrdinů a klasické zachraňování draků před zlými lovci), ale hvězdičku navíc přihazuju čistě z důvodu, že jsme se s kamarádkou během závěrečných minut proměnily na slzavé údolí. Uzavřeli to vážně hezky. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tretí diel je pre mňa trošku sklamanie. Zatiaľ čo prvé dva diely boli perfektne v každom smere, tu sme sa zasekli. Trojka použila rovnako šablónu ako dvojka (znovu lapač drakov), no tento krát už to tak nefunguje a hlavný zloduch nie je vôbec tak výrazný a strašný, aby pohol príbehom, akciami, alebo napätím v niektorých scénach. Záver je zvládnutý na výbornú, pekne sa to uzavrie, nechýba dávka emócií, či opäť skvelá hudba Johna Powella, no príbehom tento diel svet vikingov ničím moc neobohatil a povedal by som, že aj akcia bola lepšia v predošlom diely. Dvojka priniesla stratenú mamu, smrť otca, nových drakov Alfa, výborného záporáka s dávnej minulosti, no tu okrem romantiky drakov sa tu moc nových prvkov nedočkáme. Animácia je znova nádherná a záver dojme, ale mohlo by byť ešte lepšie. Tak či tak sa jedna o výbornú sériu zo skvelým rozlúčením. Obľúbený soundtrack: The Hidden World, As Long as He's Safe, Once There Were Dragons. 90% - 5* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zakončeno celkem důstojně, jen ta cesta k finále byla drobátko kostrbatá - gagy slabší, emocí míň, některý nápady ne úplně využitý a hlavně by si ty skvělý postavičky zasloužily víc prostoru. Jasný, chápu, rodinnej animák nemůže trvat tři hodiny. Chytání kytice - cha, však už jim ty čtyři procenta nechte! Zkrátka, je to taková lepší šestka - ovšem předtím to bylo dvakrát za devět... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to fakt pěkně vypointované a emocemi nabité finále, které je více než důstojnou tečkou za celou sérií. Jenže to se děje před samotným zakončením je nepříliš nápaditý a strašně uspěchaný akční animák, který, místo aby více ukázal něco z avizovaného skrytého světa, se... zase... zaměřuje na klišovitého zlovolného záporáka. A i ten humor, a že ho tentokrát moc není, mi, až na roztomilé dračí námluvy, přišel poněkud na sílu. Je to hezké, ale obsahově bohužel už dost slabé. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Steven Spielberg měl možost si přečíst scénář v předstihu. To později komentoval s tím, že se u scénáře rozbrečel, a že je to jeden z nejlepších příběhů, které kdy viděl. Stejně oslavovala scénář i autorka předlohy, animační tým, scénář pochválil i hlavní přestavitel Škyťáka Jay Baruchel, i když měl možnost přečíst jen malou část. (Spinelion)
  • Názov filmu sa objaví až v úplnom závere. (Astonko)
  • So stopážou 104 minút ide o doteraz najdlhší animovaný film štúdia DreamWorks. (Astonko)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama