Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Vcelku se mi to líbilo. Byla jsem sice šokovaná délkou, ale, když jsem se na ten film pak fyzicky dívala, tak se mi ta délka nějak ztratila a nepřipadalo mi to nekonečné (i když možná je to tím, že se na toho Roberta Downeyho Jr. sakra dobře dívá). Moc jsem od toho nečekala, takže mě to vlastně i příjemně překvapilo. Jenom mi na tom vadilo, že jsme se vlastně na konci nedozvěděli, co se tu noc opravdu stalo. Takové slabší 4* ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa zišli najmenej štyria výborní herci, medzi ktorými dominuje veľký herec vedľajších úloh - Robert Duvall. Mohol sa pokojne volať ako ten starší český film - Návrat strateného syna. Prostredie súdov a rodinné vzťahy sú častým námetom amerických filmov. Až takým častým, že ich je po čase dosť ťažké od seba odlíšiť. Tých 141 minút som bez problémov prežil, horšie bolo, že som mal na konci pocit zmarenej príležitosti. Je vinou režiséra i scenáristu, že nepremenili výborné vstupy (herci a 50 miliónový rozpočet) do adekvátneho výstupu. Viackrát som mal z ich práce pocit, že film nedokázali udržať vo svojich rukách a ten sa im chaoticky rozbehol nežiaducimi smermi. Škoda, mohlo a malo to dopadnúť úplne inak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEDĚL JSEM NA SOUDNÍ LAVICI 42 LET. LIDÉ MI TADY VĚŘÍ. VĚŘÍ PRÁVU. ALE TAHLE... NEHODA JE SOUDNÍ DEMOLIČNÍ KOULE, HENRY. NESMÍŠ TO POKAZIT. TAK TO NEPOKAŽ…" /// Chlapská vztahová romantika a hereckej koncert dvou Robertů. Příběh mě zajímá a baví. Sice nejsem soudce (ani právník), ale jako chlap cejtím, že dát naplno průchod citům, není pro všechny (muže) zas tak jednoduchý. Vedlejší postavy nedostávaj moc prostoru, což mi vyhovuje, protože odpadaj povrchní nebo zbytečný vztahy a můžu si plně užít napětí a dialogy dvou osobností, který si k sobě složitě hledaj cestu. Duvallova nominace bez debat. Navíc Downey Jr. předvedl, že svý typický postavě plný pohotovosti, přehledu a vtipu, dokáže přidat velkou míru dramatičnosti. Ty 4* snad nebudou jen proto, že patřím ke stárnoucí generaci. (a kdo tady patří k tý mládnoucí?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vztah mezi mnou a otcem je pro rodinu citlivé téma. 2.) Mám rád rodinný dramata, ve kterejch se chodí k soudu. (Nebo někdo umře.) 3.) Thx za titule ,,tejna7“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)
  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama