Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tento film má dvě velká plus a jedno velké mínus. Plusem je Downey a jeho charisma + hodně negativních rozuzlení ve filmu. Lépe řečeno - je to ten typ filmu, kde dochází k mnoha zvratům a milníkům, které v tomto filmu většinou končí špatně, což hodně kvituji. Snad jen závěr měl trochu nádech odpuštění a smíření, ale jinak je film krásně negativistický a to se mi líbí a hodně si toho vážím. Horší je, že je celý příběh roztahaný na nějakých 140 minut a to už bylo přes čáru. Celkově bych dal silné 3 hvězdy, fanouškům soudních a rodinných dramat určitě doporučuji! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak se mi přes známého podařilo poprvé v životě (pokud nepočítám ty s CSFD) proniknout na předprojekci. Škoda, že jsem si nevybral výživnější film. Zato bylo výživný publikum myslel jsem, že ožralý, rušící debilové nadměrně konzumující křupavé bramborové lupínky apod jsou záležitostí CSFD projekcí, ale omyl vážení na kokota holt narazíte všude. Jeden takový se v půlce filmu zvednul a se slovy no to je, ale pakárna radši jdu dál chlastat se vypotácel ze sálu. No já jsem vydržel až do konce a hryzal jsem si nehty, ale ne tím jak byl ten film strhující, ale jak jsem se nudil. Proti soudním dramatům nic nemám, ale potřebuji v takovým film trochu reálný emoce a postavy co mě zaujmou a ztotožním se s nimi. Tady jsem nic takovýho nenašel. Na to je ten film příliš povrchní a nevstřícnej.I když má přes dvě hodiny, tak se v nich nic co by vás nadzvedlo ze sedačky neděje a to je ta nejzásadnější chyba. No nevadí nebýt té předprojekce zdarma, tak o to ani nezavadím.35% ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Soudce je prakticky terapeutický rodinný snímek přesně na hraně mainstreamového dramatu a divácky náročnějšího thrilleru, který vyhoví většině diváků díky hvězdnému obsazení a celkové filmařské opatrnosti. Vytknout se mu dá málo a jen přemýšlím, o kolik by film vyzněl jinak bez „baviče“ Roberta Downeyho Jr. v hlavní roli, takže po prvním zhlédnutí u mě převažuje spokojenost, i když bych si to dokázal představit jako solidní drama v daleko menším měřítku, než to nakonec mělo - ale rozumím, že by pak většina diváků odpadla. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa zišli najmenej štyria výborní herci, medzi ktorými dominuje veľký herec vedľajších úloh - Robert Duvall. Mohol sa pokojne volať ako ten starší český film - Návrat strateného syna. Prostredie súdov a rodinné vzťahy sú častým námetom amerických filmov. Až takým častým, že ich je po čase dosť ťažké od seba odlíšiť. Tých 141 minút som bez problémov prežil, horšie bolo, že som mal na konci pocit zmarenej príležitosti. Je vinou režiséra i scenáristu, že nepremenili výborné vstupy (herci a 50 miliónový rozpočet) do adekvátneho výstupu. Viackrát som mal z ich práce pocit, že film nedokázali udržať vo svojich rukách a ten sa im chaoticky rozbehol nežiaducimi smermi. Škoda, mohlo a malo to dopadnúť úplne inak. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Hankův (Robert Downey Jr.) moderní dům, který se má nacházet v Chicagu, stojí ve skutečnosti v Bostonu. Vilu navrhl architekt Charles Rose. (Lucasion)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama