Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

hammer_head 

všechny recenze uživatele

NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Hned na úvod bych uvedl, že české filmy moc nemusím (především ty nové=> Nestyda, Muži v naději, Román pro muže atd.), ale tento film je, stejně jako Román pro ženy, velmi povedenou komedií. Kromě herců, kteří byli perfektní, bych další klad viděl v hlavní ženské postavě Kristíně Svarinské, která je nejen krásná, ale především neuvěřitelně sympatická. Nakonec bych napsal, že pro mě se jedná o jeden z nejpříjemnějších českých filmů za poslední dobu (bohužel konkurence je dnes příliš malá). V roli Marka jsem se viděl, takže jsem se poprvé v životě zasmál i sám sobě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Smerovanie tuzemských rom-comov v mainstreame je bohužiaľ podporované nenáročným divákom, ktorému tento štýl, zdá sa, vyhovuje. Ani tento nie je výnimkou obyčajnosti a snaha o hollywoodsky feeling stroskotáva na tom najpodstatnejšom - scenári a hercoch. Vedľajšie roličky perfektné, bavil ma Donutil a Dolanský, ale to bolo asi tak všetko. Ústredná dvojica vo svojich rolách doslova tápala, chémia bola zmrazená v skúmavke v mrazáku, gagy a vtipy fungovali tak na päťdesiat percent a predvídateľnosť scenára bola jasná od prvých minút. Neviem, či sa z tohto námetu dalo vyťažiť viac, téma je okukaná odpredu-odzadu, takže nabudúce by to chcelo trošku viac fresh nápadov a hlavne stabilnejšiu dvojicu v hlavnej roli. 50%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jának je ten typ českého režiséra, ktorý si značne uvedomuje, čo súčasný divák chce a ponúka mu to. Jeho Rafťáci sú skvelou letnou komédiou s našlapaným tempom, ktorá funguje. 10 pravidiel je žánrovka ako vyšitá. Ide po určitej línií prvoplánovosti a akéhosi klišé, ktoré hravo využíva a priznáva a tým sa stáva na čsk pomery sympatickou. Ruml je skvelý ťahúň, Donutil po dlhom čase bez väčšej vady a Svarinská na spapanie aj keď bohužiaľ stále ukazuje len jednu polohu a nedá mi nemyslieť si, že mať tak film o 10 minút viacej a keby si Kikin prejav užíval trocha tichých miest a bol naťahovanejší v tých awkward dostali by sme sa jej tiež pod kobylku a fungovalo by to takmer dokonalo. Z koho som nevedel pustiť zrak bola ale Teraza Nvotová. To dievča má talent a je neuveriteľne krásne. Celkovo som spokojný. Zasmial som sa a kvôli už vyššie spomínanému nadhľadu som bol schopný vnímať veci, ktoré by mi inak vadili pozitívne. Nebyť zase konca a keby sa tam objavila snaha o väčšiu analýzu postáv - len za účelom vtipu, bolo by to možno aj na plný počet. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jako musím říci, že tohle byl po dloooooouhé době opravdu velice koukatelný film české tvorby. Žádný brak, žádné trapnosti, dobře vybrané ústřední dvojice, děj příjemně utíkal. Tak trošku bych jej přirovnal k o dost slavnějšímu filmu Hitch: Lék pro moderního muže kde Willa Smithe hraje Miroslav Donutil a nemotorného ňoumu Kevina Jamese snažícího se zaujmout svou lásku hraje Lexa z Comebacku. Za mě naprostá spokojenost. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na Janáka až příliš dospělé a nebýt soundtracku tak ho v tom snad ani nepoznám, ale to nic nemění na tom, že pořád umí a v rámci zatuchlého českého rybníčku jde o sázku na jistotu. Nikdy jsem neměl potřebu hanit jeho tvorbu, protože byla vždy jasně cílená na určitou generaci, u které taky uspěla a bylo tedy směšné sledovat utahaný fotry o rodin, když byli rozhořčeni nad jeho filmy pro teens, případně pro huliče, což je kategorie, do které částečně pasuje i tento kousek. Ale opakuji, ta dospělost tam je cítit a to jen dokazuje, že Janák není úplný střevo jako většina jeho konkurence. Ironií zůstává fakt, že z Janákových kinohitů mi přijde jasně nejslabší, ale mainstream ho nemá potřebu tolik hanit. Příště bych radil bez těch postsynchronů, Karle. Nebo to alespoň nenech dělat Trošku. To bude ten důvod, proč to máš všude rozhozený o dvě vteřiny ne? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Svérázně upravený automobil, kterým jezdí Erik (Jan Dolanský), je Ford Granada druhé generace vyráběný v letech 1977-1985. (Martin_L)
  • I když se hodně scén točí okolo marihuany, herci RumlDolanský se po natočení dušovali, že ji ve skutečnosti nekouřili. „Rostlinky rozestavěné po bytě byly sice pravé, ovšem pod neustálým dohledem, my jsme v týmu samí slušňáci,“ ujistil Janák. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno