Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý thriller o bývalém gangsterovi - členu Yakuzy, jehož rodina byla vyvražděna během kruté války gangů v Tokiu. Nyní je donucen vydat se s novou identitou do Ameriky, aby našel Kena - svého mladšího bratra. Yamamoto se zpočátku cítí frustrovaný v cizí zemi, navíc nemluví anglicky. Zjišťuje, že se Ken zapletl s drogovými dealery. Záhy se dostává do podsvětí L. A. a ke svému překvapení se ocitá zpět v životě plném násilí a zločinu, na jaký byl v Tokiu zvyklý. Brzy vytvoří silný gang, který bez jakýchkoli zábran, likviduje své nepřátele. Válka gangů se však nevyhybá ani Americe, a tak se Yamamoto po čase ocitá tváří v tvář jinému gangu a zjišťuje, že již není cesty zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (221)

milhouse86 

všechny recenze uživatele

Určite veľmi originálne, niekoľko naozaj silných scén a super hlášok. Ale bez emočného náboja a príbeh podaný dosť povrchne. Proste vjednom kuse niekto niekoho zabije a niekedy sa ani nedozvieme prečo. Treba ale uznať, že som sa bavil a 114 min ubehlo ako voda. ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Kitanovi obdivovatelé dobře vědí, že tento Japonec s tiky ve tváři umí skvěle skloubit malebné pojetí svých filmů s explicitními násilnými scénami, které však rozhodně nejsou prvoplánová. Tato pro Takešiho charakteristická kombinace se dostane do jeho spárů i tentokrát. Tempo snímku ,,Brother" bych přirovnal k americkému autu s velkým výkonem. Jen tak si to brumláte po Route 66 a náhle ve zpětném zrcátku spatříte zlověstně blikající policejní majáček. Proklatě! Šlápnete na pedál, vytočíte motor do červených a zběsile ujíždíte. Cajti zmizí daleko za Vámi a Vy sundáte ledabyle nohu z pedálu. Vaše kára si opět poklidně vrní. Takeši Kitano se umí svým gaunerským hrdinům podívat pořádně pod kapotu. Všeobecnou pravdou však zůstává, že téměř každý příběh o vzestupu a pádu nelítostných gangsterů, bude přirovnáván ke Kmotrovi. Dlužno však podotknout, že nikdo jiný neumí krví malovat tak hezké pohyblivé obrázky jako pan režisér pocházející ze země vycházejícího slunce. P.S. Ty o dvě čísla větší kvádra a tesilky zařezané až nad pupek byly fakt síla. ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Nostalgie ve formě Kitanovka. Z poloviny klasická, posléze nabírá polokitanovské polohy. A tyto jsou skutečně želatinové. Právě proto se mi Ve spárech jakuzy/Bratr nakonci každého shlédnutí ocitá na oscilační hranici, řekněmě komíhá kolem rozčarování a očarování.... ()

Imouse 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Kitanův film, který jsem naštěstí viděl jako první a v mnoha ohledech mi připoměl Ghostdoga od Jarmusche. Pravdou je, že změna prostředí Kitanovi moc nesluší a dalo se z něho vytěžit daleko více. To jsem ovšem odhladl až díky dalším Kitanovým filmům, které jsou dokonalost sama. ()

Kratasedf 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi tam až moc nelogických a nejasných věcí. Budí to dojem jenom uřezávání malíčků a bezhlavé střílení. A na konci se trochu zapracovalo. Ten uz dává smysl a pochopení, jinak to tak ňák nemá pointu. ()

mansonn 

všechny recenze uživatele

Násilie,smrť a zasa násilie. Vynikajúci film s rozpočtom 12M Dolárov. Hlavná postava Anikin je pravá ruka jedného šéfa Yakuzy v Tokiu, po jeho zavraždení uniká do Ameriky za svojím bratom Kenom, ktorý ako zistí je malý priekupník s narkotikami. Čoskoro prevezme Aniki bratove kšefty a s praktikami Yakuzi – nemože odporovať ten kto nežije, sa vrhne do obchodovania. Záver filmu sa nesie v duchu klasického gangsterského filmu. Moje hodnotenie 5 hviezd za prevedenie,nápad,a hĺbkové vykreslenie postáv. ()

J.Bourne89 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní film, který ovšem nemá tak osobitou atmosféru jako samuraj Zatoichi, ale každý film, který se nedrží Italského klišé, má u mne dveře otevřené.... ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a brutální thriller z prostředí gangů, který si mne hned napoprvé získal. Kitano ukazuje amíkům, jak vypadá skutečný gangster, který neuhne před ničím. Kromě brutálních scén mě zaujalo i pár vtipných. Například hra v kostky a sázka o to, jestli po ulici projde víc ženských nebo chlapů :) No zkrátka a dobře, už jsem to viděl mockrát a mockrát ještě uvidím. U mne přesvědčivých 95% ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Zoufale pomalé tempo s velmi chabým příběhem, kde jsou akorát tuny mrtvol a krve, ale jinak nic moc zajímavého. 30% ()

Yossaretix 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné, konec mě zklamal, žádné překvapení v něm nebylo, ale jinak pěkná syrová surovárna, Kitano jak má být. ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Naivní, ale umělecky působivé vyobrazení střetu kultur na poli organizovaného zločinu. Trocha humoru, trocha melancholie a krve jako z vola. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

Zlatá stredná cesta pre mňa 3*, výborné pasáže s nudou niektoré scénky proste natiahnuté a zbytočné, potom to celkovo pôsobí ako pretiahnutý film, ale rozhodne si to ešte pozriem, lebo film je to fajn 70% ()

Dancihal 

všechny recenze uživatele

Já byl nadšený. Opravdu se mi to líbilo......propojení klasických tradic japonské jakuzy a neohrabaných amerických gangstrů..... Líbí se mi ta pokora, disciplína a věrnost japonských mafiánů ( sebevražda pro dobro svého šéfa - ta scéna mě dostala )....čest.... o tom američtí kolegové jen slyšeli :) Kitano to natočil dobře.... napětí se stále drží a i emoce jsou!! Povedený a dávám palec nahoru.... ()

copterfish 

všechny recenze uživatele

Ten příběh mi přišel docela nezajímavej a částečně sem ho nepochopil ale dávám 3 hvězdy za ty dobrý přestřelky a krvavý scény. ()

nobodyfamous 

všechny recenze uživatele

Keď sa Takeshi Kitano chopí úlohy režiséra a aj hlavnej postavy vždy je to úžasná podívaná!.. Byť tak Badass ako Yamamotto bude chcieť byť každý muž po tomto filme. Americká, ruská či talianska mafia sa môžu schovať keď na scénu nastupuje Yakuza. Film ponúka mnoho, skvelý príbeh, skvelé scény ktoré podškrtávajú veľmi presvedčivé herecké výkony, určite sa Vám nejedna scéna vryje do pamäti a na konci filmu Vám Yamamotto príde ako ten najcharizmatickejší mafián na svete.. ()

Reklama

Reklama