Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6letá pauza je znát, vyšetřovatelé nám zestárli a část sestavy se vystřídala. Zejména slovák s nechutným přízvukem mě silně irituje a cítím, že na toho si budu zvykat dlouho. Jinak hned ze startu koukatelná epizoda, kde se střílelo do fetek, cigošů i buzerantů a nechyběla pořádná dávka humor. Účast v talk show u Karla Šípa neměla chybu a lehce předesílaná, ale stále extrémně vtipná vsuvka s pilkou byla úplně boží. [70 %] ()

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ jsem předem znala, bohužel dost bulvárně podaný, takže jsem měla strach, jak ho 1. oddělení zpracuje a musím napsat, že nezklamalo. Navazovat na předchozí úspěšné série musí vždy být těžké, přece jen, je to závazek. Ale tentokrát se zdařilo. Stárneme s detektivy, jejichž postavy se přirozeně vyvíjí. No a co se případu týče - daleko hrůzněji, než vrahové samotní na mě působí skutečnost, když se tedy všude zdůraznuje, jak je seriál točený podle pravdy, že se v řadách elitních kriminalistů tak dlouho bezproblémově udrží takoví blbci, jako je Sršen nebo zmetkové jako Korejs. Pokud jsou i tyto postavy reálné (a proč by nemohly být), pak je boj se zločinem opravdu náročný. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kozák šéfuje mordpartě s novými tvářemi - Juraj Loj vypadá celkem odhodlaně a potřebně drze, Barbora Bočková je tak zralá do nemocnice na kapačky, vůbec se mi nelíbí, strašně vyzáblá, až nezdravě. Ale do týmu asi docela zapadne. První případ je teda pořádné maso - jsou nalezena rozpadlá torza těl. Pachatelé jsou celkem brzo známi, ovšem při výpovědích se dozvíme o likvidaci obětí a to teda velká zábava nebyla, spíše sado maso. Dobrý díl pro start třetí série. PS: Účast Karla Šípa je jen okrajová a nezajímavá, jako fandu Slováckého divadla v Uherském Hradišti mě ale jistě potěšila účast našeho bývalého herce Roberta Bellana a dvou v době natáčení ještě herců SD Vladimíra Doskočila a Ireny Vackové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá profilace a trochu i psychologie, skvělý černočerný humor (pečenej vařenej, vařím Čočku, to snad vejde do top filmových a televizních hlášek), trocha politické nekorektnosti, až jsem se divil, že to Česká televize pustila a necenzurovala (ale oni si to vynahradí lesbickou detektivkou Marthou Issovou) a případ samotný se vyvíjí rovněž zajímavě ("My jsme vám právě zachránili život.") Skvělý byl rozhovor v autě při sledovačce o tom, proč nemá postava Blažka ráda nového kolegu Netíka. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, k závěru to zasmrdělo pořádným černým humorem. Čočka doma pečenej vařenej, vařím čočku, jojo, oba scénáristi sice taky zestárli o šest let, ale jejich smysl pro humor se nezměnil. Pilka na závěr byla perfektní. "Vy teda musíte mít žaludek." _____ Na Slováka si snad zvyknu, Bočková je kost a kůže. Pan ředitel potěšil. Korejs taky. ____ Osobně se mi líbí naznačenej příklon k osobní rovině dramatu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)

Reklama

Reklama