Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (13)

Čtvrtá hvězda (2014) 

Čtvrtá hvězda je po Okresním přeboru druhým seriálem dvojice Kolečko - Prušinovský. A seriálem stejně tak kvalitním. Osvědčené spojení s Dejvickým divadlem opět vyústilo v řadu bezchybně napsaných postav a geniálně vypointovaných scének a hlášek. Kdepak, tady jsou 4* málo :). ()

Kytara (2014) (E01) 

Klasický rozjezdový díl. Postupně se představují jednotlivé postavy, příběh ani zatím neni moc naznačen. O čtvrté hvězdě se tu třeba vůbec nemluví. Náznak geniálnosti některých dalších dílů už se tu představuje v podobě výtahu či scén se zahraničními hosty. Postavy jsou nesmírně přepálené kreatury ve stylu Okresního přeboru, ale to jsme tu přece všichni čekali a těšili se na to :). ()

Transformace (2014) (E02) 

Tady už se jede na 100%. Snaha o zisk 4* začíná. A Ondra Vetchý by chtěl prsa :) :) Výborná scéna s hlasováním. Pokračování vtipu s výtahem (zkuste nadskočit), udělat něco takového v Americe, tak jdou tvůrci snad před soud za zesměšňování.... Ještěže u nás takovéto nekorektní vtipy procházejí. ()

Zlatý důl (2014) (E03) 

Dobrý díl, točící se okolo notesu (zlatý důl). Nejlepší byli scény s Melíškovou (správně absurdní postava) a jejím revírem. ()

Nina (2014) (E04) 

Hvězdou tohoto dílu je jasně Krobot jako kuchař Tichý. Naprosto skvěle natočené bizardní scény v divadle ("hele, tam řeže dřevo..."). Linka s NInou a jejím asistentem jakožto dvojník Johna Malkoviche povedená. ("Já vidim, i-když jsem slepá"). Plesl správný hajzlík, který se snaží dostat na lepší pozici. ()

Uran (2014) (E05) 

Tady už se jede na plný otáčky. Uran to rozbalí na 100% a sype jednu hlášku za druhou. Brutální scény v kuchyni ("To jsem si kvůli němu udělala na hlavě - To je strašný") nebo na recepci ("Zatni svaly"). ()

Zítra točím v Aši (2014) (E06) 

Tenhle díl už je naprostý nářez, a za mě nejlepší ze seriálu. Scéna točení porna je určitě komediálním vrcholem seriálu ("Co to je za horníčka?".... "Vyser se na toho jelena".... "Bylas? - To víš, že jo"). "Mě je 42 - Je ti 47 - Ale vypadám na 42 - Vypadáš na 60". Absurdní řešení opravy sekaček, a jeho vyvrcholení, TOP. ()

Zásek (2014) (E07) 

Dvojka Čapek - Csaplár v dnes již značně archivní vizuální podobě Studia fotbal jsou takovou třešničkou na dortu tohoto podařeného dílu. Fotbalový fans se vyvedli, ale zábava je tu tentokrát na několika frontách. Ať už vyústění výtahové scény a přisahání na Ježíše (doslova) nebo potitulková scéna s řešením, kdo poslal tu palmu, a po čem je cejtit. ()

Vyhazov (2014) (E08) 

"Uděláme z něj čevabčiči". Tichý se Smutným to berou do vlastních rukou, ve snaze zabránit podvonickým praktikám Františka (či Grand Smutný - Koláček)... ("Spí, blbeček";... "Otevři, ty vole!") Povedené řešení problematiky okolo pracovních smluv. ()

Zázrak (2014) (E09) 

Hodně sterotypní díl. Máme tu povedenou scénu s blbým policajtem, neschopným správně nastoupit do auta, ale taky je tu linka se Štěpánovou matkou, která zas až tak vtipná není. Smutný a jeho specialitka taky nebyli oproti jiným dílům takové terno. ()

Ochránce smečky (2014) (E10) 

"Musim se vysrat". Tenhle díl se rozjíždí trochu pomalu. Ze začátku se točí hlavně kolem Jindry a Božky, což zas nejsou tak vtipné postavy. Když ale nastoupí bratr hluchavky se svou zásahovou jednotkou a zahájí vymlácení recepce, tak se opět dostáváme na úroveň nejlepších dílů. ()

Hodina H. (2014) (E11) 

"Midly, Midly; Sajrajt..." Tichýho přesvědčovací metody fungují 100%, jak na syna, tak na bránice diváka. Ženský souboj nezklame nikdy a nikde :) :) Musím říct, že jindy mě M. Issová vůbec nebere, ale v tomhle seriálu je dost sexy :). Podobně, jako u ostatních seriálu K+P, tak i tady se jedná o první část finále a "pokračování příště". ()

Třináct sirotků (2014) (E12) 

"Vidím, co děláte rukama na klávesnici, a slyším zvuky z počítače". Nejosudovější partička Mahjongu v TV historii nastupuje na scénu a výsledných třináct sirotků přináší onu očekávanou čtvrtou hvězdu. Scéna pěkně propojuje všechny postavy, které se v seriálu objevili, a v jedinečné příležitosti se tak objevují všichni společně v jedné scéně. Výborná je taky závěrečná scéna, která ukazuje nový směr hotelu. Smutný jako šéf je TOP. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama