Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Arkanoid k tomuto seriálu (12)

Čtvrtá hvězda (2014) 

Prušinovský, Krobot a Kolečko na miestach réžie a scenáristov spolu s hercami Dejvického divadla veštia dobrý zážitok. Václav Neužil mladší tu ako novota v zabehlom prostredí plní úlohu sprievodcu neznámym prostredím. Jeho postava preto nemá, ako to už býva zvykom, okrem dobroty žiadne iné výrazné povahové črty. Zato špekulant Ivan Trojan alebo hluchonemý zločinec Pavel Šimčík sú zdrojom kvalitnej zábavy vyplývajúcej z povahových čŕt svojich postáv. Jaroslav Plesl je nevyužitý. V celom seriáli rozoberanou témou vzhľadom na postavenie hlavného hrdinu je výstup z friendzone, pri ktorom môžeme vidieť všetky chyby, ktorých sa dokáže takýto človek pri nešikovnom balení dopustiť. To však nie je najväčší problém hlavného hrdinu, ktorý si v neskorších epizódach musí klásť otázku, či konal správne. Seriál ponúka predovšetkým veľmi zábavné vtipné situácie s množstvom hlášok, no aj dramatickú rovinu situácií vyskytujúcich sa v živote bežného človeka, ktoré graduje a pointuje. Lepšie sa seriálu darí v humornej rovine, aj keď finálna epizóda dokonale využila svoj dramatický potenciál nazbieraný za všetky epizódy a ponúkla výborný záver. Polovica epizód je pre mňa špička, polovica trochu zaostáva, ale zvyšné príbehy výborne dopĺňa a rozvíja. Seriál je rozhodne zaujímavý a oplatí sa ho pozrieť. ()

Kytara (2014) (E01) 

Trojan so svojím ambivalentným charakterom ovládol scénu so zdatným sekundovaním Pavla Šimčíka. Václav Neužil mladší baví zatiaľ viac herectvom ako postavou. Skvelý úvod, o humor nie je núdza, ale tvorcovia to vedia aj lepšie. ()

Transformace (2014) (E02) 

„Já hraju Mahjohg.“ „Chci mít prsa, tvrdí Vetchý.“ Nepozerajte to vozíčkari, ktorí nemáte radi čierny humor. Poteší tlmená radosť z rozvodu postavy Martina Myšičku, články časopisu Sakra! sú veľmi nápadité, rovnako ako ambície manažérky hotelu. Kadencia hlášok v epizóde je na 100 bodov. ()

Nina (2014) (E04) 

Ivan Trojan a jeho František tentokrát nedostali veľa priestoru, ale zato scény ako vždy ozvláštňujú. Hlavný hrdina epizódy, Miroslav Krobot a jeho Tichý nie je veru výrečná postava, ktorá by sypala hlášku za hláškou, čo bolo aj cítiť. Jaroslav Plesl nie je veľmi využitý. ()

Uran (2014) (E05) 

David perlí o sto šesť až prekonáva Františka, ktorý tu nemá toľko priestoru, ako on. Vzťahový vývoj sa posunul, zlepšenie služieb hotelu bohužiaľ nie, no nevadí to, hlášok je tu habadej. ()

Zítra točím v Aši (2014) (E06) 

Porno, ako ho nepoznáte, v skvelom humornom prevedení. ()

Zásek (2014) (E07) 

Celá epizóda je vydarená, či už ide o výťahovku, fandenie, opitosť niektorých postáv, šuškandu a predovšetkým hlášky. ()

Vyhazov (2014) (E08) 

„Rito jako kráva!“ „...ty vole, tohle je.. nejvetší vole rito!“ Tichý to poriešil mlčky a Smutný potom nebol veselý. Epizóda neponúkla veľa hlášok, ale množstvo situácii, ktoré teraz hrali skôr na dramatickú strunu. Tvorcovia vyšli zo zabehnutej škatuľky humoru, čo sa cení, no nedotiahli to až na srdcervúcu drámu. ()

Zázrak (2014) (E09) 

Hra na vážnu nôtu nevychádza na sto percent, je sa však na čo pozerať. Oveľa viac vychádzajú humorné scény s príchodom Štepánovej mamy alebo Davidove telefonáty zo Záhrebu. ()

Ochránce smečky (2014) (E10) 

Epizóda nevyprofilovala psychologicky postavy vo vypätej situácii dostatočne, aj humor nešiel svoju lepšiu úroveň. ()

Hodina H. (2014) (E11) 

Scéna piesne Hodina H. za sprievodu dynamickej kamery je skvostná, len humoru by som viac pridal. ()

Třináct sirotků (2014) (E12) 

Finále ponúklo síce niekoľko vtipných scén, ale teraz tie dramatické vzťahové vynikali. Po konci ostáva trpká pachuť po rozvinutí a uzavretí snáď všetkých dejových línií. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama