Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysoké škole se znenadání začínají objevovat tajemné vraždy. Pár studentek se tedy ze strachu rozhodne odjet do starého domu daleko za městem. To ale nepočítaly s tím, že vrah udělá to samé. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

erl 

všechny recenze uživatele

I Corpi presentano tracce di violenza carnale (Těla prokazují stopy znásilnění) je giallo které se zaryje pod kůži a už nepustí. Snímek vyniká především dusnou a nejistou atmosférou kterou podporuje vynikající hudební doprovod Maurizia De Angelise. Martino je zručný režisér který ví co na diváka platí. Provedení vražd není sice nijak výjimečné ale to vše mi vynahradila poslední půlhodinka která je napínavá a nervy drásající. Takže doporučuji shlédnout už jenom kvůli těm krásným , odhaleným dívkám:-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

I po tom množství italských hororů, s nimiž jsem již setkal, jsem stále nenabyl jistoty, zda-li jsou Italové opravdu tak špatnými herci a scenáristy, anebo je střídání neskutečně mdlého projevu s neskutečně teatrálním projevem a přítomnost vyloženě nablblých scén v jinak relativně chytrých filmech jakýmsi pochybným uměleckým záměrem. Torso toto všechno také obsahuje, ale v něčem se vymyká - je snad prvním giallem (a možná i prvním italským hororem vůbec), u něhož jsem se více než polovinu stopáže bál (anebo byl alespoň v silným napětí). Úsek, kdy se hrdinka schovává před vrahem v domě, je naprosto neskutečný a v rámci filmu nepřekonatelný, ale i několik scén z prvních šedesáti minut má hodně vydařenou atmosféru! Pro mě rozhodně příjemné překvapení, už jsem ani nedoufal, že ve mně nějaký starý italský horor vyvolá takhle pozitivní reakci. Jen tu všudypřítomnou nahotu stále považuju za strašně lacinou. Horror movie of the year ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Erotika není všechno. Tento film nemá moc propracovaný scénář, což je pro italská gialla normální. Ovšem už dlouho se mi nestalo, že bych si hned na začátku tipl vraha a trefil se přímo do černého. V giallu by přece měl být vrah někdo, do koho bychom to vůbec neřekli. Oběti se navíc smrti moc nebrání, což nám sice umožňuje sledovat větší pole působnosti zabijáka, ale přeci jen je to proti logice. Film určitě nenudí a některé scény, jako například ta v bažině, jsou velmi povedené, ale to mi prostě moc nestačí. Celkově takové slabší tři hvězdy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Torzo si budu dlouho pamatovat, protože i když překypují závidění hodnou genialitou a filmovým přehledem a právem bývám považován za nejlepšího uživatele této databáze, tak si nevzpomínám, že by se mi někdy dříve podařilo, být si na 100 % jistý vrahem v první vteřině, kdy jej spatřím. Tato genialita zapříčinila, že jsem si celý film užil podstatně méně, než bych třeba mohl. Takhle jsem se tedy mohl kochat pouze příjemně zvoleným ženským obsazením, které se před kamerou rozhodně nestydělo a ostatně ani nebylo za co. Provedení vražd bylo samozřejmě úměrné době vzniku a stejně tak i atmosféra, která místy působila vyloženě komicky. Pár scének se ovšem podařilo dohnat k příjemnému napětí. Příběh jako takový byl krajně o hovně, ale přiznejme si, že o ten tu moc nešlo. Jeho debilitu do značné míry divákům vykompenzoval velmi příjemný spád. V celkovém součtu tedy docela dobré. [65 %] ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pravé italské giallo, které si potyká s náznaky raného slasheru. Za mě bohužel docela núďo, které nakopne až finálové vyústění. Jak jinak. O pěkné babušky zde není nouze, ale příběh je uplácaný jak bábovička na písečku. Navíc bez nervy drásající atmosféry, která by mě vtáhla do děje. Škoda, čekal jsem o dost víc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • První polovina filmu byla natáčena v umbrijském městě Perugia a druhá polovina filmu byla natáčena ve městě Tagliacozzo, které se nachází v italské provincii L'Aquila. Interiéry se dotáčely v římských ateliérech DEAR. (Trajektt)
  • Počet mrtvých osob ve filmu: 9. (Karlos80)

Reklama

Reklama