Reklama

Reklama

Poselství bohů

  • Západní Německo Botschaft der Götter (více)

Obsahy(1)

Volně navazující pokračování snímku Vzpomínky na budoucnost opět rozviřuje odvážné teze Ericha von Dänikena. Je opět zaměřeno na teorii návštěv mimozemských civilizací na naší planetě hledání důkazů, které by měly tyto teze podpořit. Některé otázky se již podařilo vyřešit, ovšem je ještě dost těch, které opakovaně otevírají debaty a názorové střety. (Robbi)

(více)

Recenze (27)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stále na špičkové úrovni, odborné ale i zcela laické analýzy k nevysvětlitelným věcem, které vám berou dech, řekl bych že tento film je ještě možná o kapánek lepší než již zmiňovaná jednička, která dost dobře slouží jako průvodce po celém světě. Tento dokument můžeme v pravém slova smyslu, opravdu označit jako dokument, na rozdíl od jedničky, je zde plno vážných rozhovorů, biblických výkladů (prorok Ezechiel), spekulací, hypotéz nejen z řad renomovaných odborníků, uvidíme zde například i samotného pana Dänikena, který zde čte z nějakých starých textů. Je tu spousta nových záhad (např. Nan Madol v Mikronésii) ale dokument se šikovně vrací i k těm starým (Nazca a především pak k indiánům ze všech koutů světa), který jsme viděli už v jedničce. Všem milovníkům sci-fi, záhad, tajemna a hlavně starověké tajemné preastronautiky a Paleo-Seti vědy mohu jen vřele doporučit! Viděno po čase 20.02.09, komentář zde jako třetí v pořadí! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokument navazující na Vzpomínky na budoucnost (1970) - za použití stejného přístupu a stejné hudbičky se Erich von Däniken snaží diváka přesvědčit, že některé monumenty nacházející se na Zemi byly vytvořeny mimozemšťany / za pomoci mimozemské technologie. Na 18. minutě je zmíněn slavný indiánský kmen Hopi. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Úvodem poznamenám, že kdo z nás asi ví naprosto přesně, kde jsou počátky záhad věcí a tajemství dějů? Pokud neomylně věříte, že film tázající se po věcech záhad je zcela hloupý, není možná tento film pro vás. Pokud jste nikdy nepomysleli na to, že něco může být jinak, než předkládají vědecké poučky, v takovém případě je možno zauvažovat i vlastním rozumem. Stejně nám po zhlédnutí filmu nic jiného nezbude, než vlastní úvaha. Jak vidno z filmu, dá se o záhadách uvažovat. Poněvadž je stále plno věcí a hádanek, které se vzpírají rozumu a snadno nejdou pochopit. Obvykle platí teze, že ve valné většině případů, nelze jeho filmové domněnky vědecky podložit, protože jsou pouze hypotetické. Pokud možno, zkusme se na Ericha von Dänikena dívat z odlehčeného pohledu, který se zabývá nevyřešenými otazníky a mnohdy spekulacemi jako na lepší science fiction. A od jisté doby se s touto větou, kterou vyřknul, plně ztotožňuji. (Věřím, že nemůžeme vyloučit možnou existenci jiné civilizace ve vesmíru.) Proč vlastně? Inu takhle: film nám ani nechtěl říct nic jiného. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli budu postupovat v podobném duchu, respektive navštěvovat podobné filmové, dokumentární a jinak brilantní skvosty, stanou se mé komentáře ještě fádnějšími než donedávna a budou se skládat převážně z výkřiků nevole a tří, čtyř vulgárních slov, které jsem zde odposlouchal, neb má bigotní výchova nepřála ani přízemním sprosťárnám, stejně jako masturbaci a dalším dehonestujícím píčovinám včetně ezoterických kydů páně Ericha von Onanena. Byl bych napsal něco na úrovni, něco co by bylo danému tématu bližší nejen formou, ale i intelektuálně, nechtěje tak urazit zdejší Aštary, ale neumím precizně v psané formě vystihnout zvuky australopitéka (inu ty třikrát proklaté citoslovce) a navíc mně můj dvanáct let mrtvý pes dal znamení ve formě špatného tv signálu, abych nepokoušel svými cynickými, exaktními žvásty TO mezi nebem a zemí. Takže jen slibované... děláte si z lidí kolosální prdel, kosmická hovada ? ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film dávali v českých kinech v roce 1978. Vzpomínám, jak moc se mi v době šedivého a ateistického socialismu líbil a jak jsme s kamarádem vedli debaty. Vysoce atraktivní záběry z Orientu a k tomu zajímavé teorie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesedla mi tam ta kabaretní hudba, ale jinak k roku vzniku slušný souhrn zajímavostí, které se dají vysvětlit jakkoliv, třeba příchodem a působením bohů z hvězd, a to po celém světě. Od té doby záhadných objevů přibylo, ale logicky zde nemohou být zaznamenané. Trochu mne mrzelo, že údajní odborníci jen potvrzovali Dänikenovy myšlenky, klidně mohla zaznít i vědecká vysvětlení své doby - třeba ta o oreopithecovi, kde se dodnes vědci hádají, jak ho klasifikovat a kam zařadit, protože se nehodí do žádné z linií. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ak neveríte v Boha, je najľahšou cestou k alternatíve (po sektách) viera v mimozemšťanov. :-) Inak dokument je zhruba na úrovni "škvárov" typu ŠOKUJÍCÍ ASIE. (22.9.2009) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film podporuje myšlenku, že nás kdysi navštívily bytosti z jiných starších světů a galaxií........................ ()

esopesokeso odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento výplach mozgu je vhodný akurát pre totálnych vypatlaných jedincoch!Stačí sa pozrieť na tunajšie vysoké hodnotenie tejto sračky a hneď kohosi napadne vytvoriť banku, ktorá ponúka 40% úrok v sporení chechtáčikoch.Stačila mi 2 minutová ukážka na jútubku Vyzkoušej si své nadpřirozené schopnosti a mal som dosť!Gratuľujem všetkým, čo tomuto nezmyslu uverili a považovali to za zázrak!Vedecky sa to dá vysvetliť tak, že teplo rúk zohrieva chladnejšie prostredie, a tým sa tvorí vánok, ktorý uvedie do pohybu daný predmet na hrote ihly. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Spolu se Vzpomínkami na budoucnost oblíbené dokumenty mého mládí. Däniken pak ovlivnil můj další život. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejně zajímavé, jako Vzpomínky na budoucnost. Opět je to plné zajímavostí a myšlenek, nad kterými se stojí za to minimálně zamyslet. Hezky to taky propojuje záhady probírané již ve Vzpomínkách, tak i ty "nové", co zazní zde. K plnému počtu mi chybělo jen (aspoň pár) názorů protistrany, aby si nad tím vším mohl člověk líp vytvořit vlastní názor, ale jinak jsem spokojený a stejně jako Vzpomínky na budoucnost musím označit Poselství bohů za velmi zajímavý dokument. 4* ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na stejné úrovni jako jednička, možná ještě o kapku lepší. Přítomnost pana Dänikena mě potěšila. Kéž bych mohl být na všech těch tajuplných místech jako on. Opět je nám předložena stejná teze a to návštěvy Bohů astronautů v naší dávné minulosti. Potěšily mne také další místa, které v jedničce nebyly. Na svou dobu velice působivý a nadčasový dokument příjemně koukatelný i v dnešní době. Zajímavé je i vysvětlení dilatace času a líbil se mi i závěrečný pokus. Mohu vřele doporučit milovníkům nevysvětlitelných záhad, kteří se nebojí odvážných myšlenek a těm kteří se nedokáží spokojit s jednoduchými vysvětleními minulosti. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Daniken podruhé a stejně jako poprvé předkládá další dávku spekulací o návštěvách mimozenských entit v minulosti na naší matičku Zemi - Zajímavý závěrečný pokus s válečkem se i u nás doma nakonec povedl - 80 %. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Film mě uchvátil už v 70. letech v kině. Dnes jsem si uvědomil, že za dokumentem je režisér Vinnetoua... :-) ()

Reklama

Reklama