Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (420)

erased 

všechny recenze uživatele

Nový Herkules snažící se vydojit něco málo před blížícím se plnohodnotným zpracováním legendy je jasný underdog, a takovým já dávám šanci rád, ať už v nich hledám skryté kvality, nebo jako guilty pleasure. Tento film to ale neměl jednoduché ani mezi nimi - blížící se "lepší" zpracování, nohy podrážející nepovedený trailer, který předem vyzvoní celou zápletku filmu a zároveň ukáže to nejnepovedenější z jeho digitálních triků, vykrádání filmových i videoherních ikon a v neposlední řadě špatné... ne - OTŘESNÉ obsazení hlavní role. Že z takové kombinace nemohlo vzejít nic jiného, než snadný terč kritiky, bylo asi úplně jasné. Přesto se na výsledek kupodivu dá dívat a to samozřejmě hlavně kvůli bitkám, které přes zjevné zdroje inspirace kvůli levnějšímu provedení nejvíce připomínají televizního (a přesto lépe vypadajícího) Spartaka. Problém je, že sledování příběhu mezi nimi, kdy je v první a poslední řadě v centru pozornosti Stoupa Lutz, je zhruba stejně příjemné jako obědvání křídy a alobalu, a tak ani se sebezapřením nedokážu Legend of Hercules považovat za nedoceněný průměr. Snad jen díky za už zmíněného Spartaka, jehož představitel tu hraje druhé, ale přesto maximálně sympatické housle. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě je to průměrnej filmek a ne takovej děs, jak jsem podle hodnocení očekával. Příběh je jednoduchej a předvídatelnej Prostředí a efekty připomínají seriál Spartacus, jen s tím rozdílem, že zde není žádná erotika a souboje jsou bez krvavých cákanců. Když už tvůrci pojali Hercula tak, že zde nejsou žádné mýtycké potvory, mohli udělat i jinak spoustu věcí, které jsou zde spíš úsměvné. Obsazení je v poho (Od Adkinse jsem ani nečekal žádné jeho kousky, protože by se to sem nehodilo). Celkově je to taková oddechová jednohubka, kterou stačí vidět asi jednou, ale kdo ví, časem si to třeba zopáknu. Za mě 50% :) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Pfff.... hrozná nuda a pičovina.. až taková, že jsem přitom sledování checkovala fb na mobilu a to je kurňa, co říct! Já se na filmy zásadně dívám bez zbytečného vyrušování a když už, tak ho stopnu na tu chvíli... tentokrát mi to bylo putna. Ovšem když pak šlehal svým mečem vylepšeným o bič z blesku, tak jsem se smála a hodně, ale to byl tak jeden z mála okamžiků a hlavně asi neměl být vtipný.... prý. A ten typický happyend byl naprosto strašný. O těch miliónu chyb a blbostí, kterými příběh o Héraklovi USA totálně posralo ani nemluvím. Héra se sama nabídla Alkméně, že ji Dius oplodní? Jasně:D A to byl jen začátek.... 1*, protože znám i mnohem horší filmy z americké tvorby na antickou mytologii s mnohem horší kamerou a triky. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Twilightovská hvězda s sebou přináší twilightovské kvality. Kellan Lutz neviděl herectví ani zdálky a měl by se spíš dát na dráhu kaskadéra, aby nás již déle nerušil svým neherectvím. Hloupé dialogy jsou zde pronášeny s takovým zápalem, jako kdyby osazenstvo skutečně hrálo v antické tragédii (přičemž výraz tragédie je vhodný leda tak v pejorativním významu k zhodnocení filmu), ale chybí jim k tomu talent i pořádný text. Do toho si přidejte ještě přetaženou bromance, v níž je Liam "Spartacus" McIntyre zachraňován každých deset minut filmu. Hercules se může vyspat, s kolika princeznami chce, stejně nikomu neujde, kdo je v tomhle filmu jeho skutečná pravá láska. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestliže si loni v souboji o Bílý dům vybral svého favorita každý sám, letos zřejmě byl a stále je favorit na filmového Herkula roku jasný. Ne fakt to není Kellan Lutz, ale když už nic jinýho, tak aspoň vypadá trošku drsnějš než v tom prokletým Twillightu. Čekal jsem opravdu velkou hovadinu a nezáživnou kravinu. Nebudu říkat, že jsem nic takového nedostal, především v závěru mě Zrození legendy utvrdilo v tom, že film vnikl jenom proto, aby uškodil pravému Herkulovi, což se mu doufám nepovede. Navíc ty spomalovačky ála třístovka rozhodně epicky nepůsobí. Nejvíc asi smutní fanoušci Scotta Adkinse, kterej se upsal takový hovadině, ať se mu daří...41% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)
  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama